Επιστημονική εκδήλωση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για το μεταναστευτικό

Επιστημονική εκδήλωση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για το μεταναστευτικό

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1ή Ιουνίου 2018, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

metanasteftiko
«Όψεις του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος» είναι το θέμα της συζήτησης που διοργανώνει το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), την 1ή Ιουνίου 2018, 7μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση από το ΙΜΔΑ της διδακτορικής διατριβής της Μαρίας Ζακούλα, υπό τον τίτλο: «Το νομικό καθεστώς των μεταναστών στο δημόσιο διεθνές δίκαιο».

Ομιλητές θα είναι: ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λινός-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελληνική Κυβέρνηση και παράλληλα σύμβουλος του περιφερειακού διευθυντή για τη Μεσόγειο Δανιήλ Εσδράς, η υπεύθυνη του τομέα προστασίας προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Καλλιόπη Στεφανάκη και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου Μάρκος Καραβίας.

Παρέμβαση στη συζήτηση θα πραγματοποιήσει η Μαρία Ζακούλα, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης