Επιστημονική εκδήλωση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για το μεταναστευτικό

metanasteftiko

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1ή Ιουνίου 2018, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

«Όψεις του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος» είναι το θέμα της συζήτησης που διοργανώνει το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), την 1ή Ιουνίου 2018, 7μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση από το ΙΜΔΑ της διδακτορικής διατριβής της Μαρίας Ζακούλα, υπό τον τίτλο: «Το νομικό καθεστώς των μεταναστών στο δημόσιο διεθνές δίκαιο».

Ομιλητές θα είναι: ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λινός-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελληνική Κυβέρνηση και παράλληλα σύμβουλος του περιφερειακού διευθυντή για τη Μεσόγειο Δανιήλ Εσδράς, η υπεύθυνη του τομέα προστασίας προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Καλλιόπη Στεφανάκη και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου Μάρκος Καραβίας.

Παρέμβαση στη συζήτηση θα πραγματοποιήσει η Μαρία Ζακούλα, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4674969

Διακόπηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και την περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης - Η θερμοκρασία στην Αττική, την Τετάρτη, αναμένεται κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κέλσιου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

1
liana

Βρισκόταν στη συμβολή της Μεσογείων με την Κατεχάκη, όταν αντιλήφθηκε τη φωτιά στο αυτοκίνητό της - Έκανε δεξιά, ακινητοποίησε το όχημα και άνοιξε το καπό, απ' όπου έβγαινε έντονος καπνός, ενώ υπήρχε και ένα πανί

39