Επιστημονική εκδήλωση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για το μεταναστευτικό

metanasteftiko

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1ή Ιουνίου 2018, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

«Όψεις του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος» είναι το θέμα της συζήτησης που διοργανώνει το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), την 1ή Ιουνίου 2018, 7μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση από το ΙΜΔΑ της διδακτορικής διατριβής της Μαρίας Ζακούλα, υπό τον τίτλο: «Το νομικό καθεστώς των μεταναστών στο δημόσιο διεθνές δίκαιο».

Ομιλητές θα είναι: ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λινός-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελληνική Κυβέρνηση και παράλληλα σύμβουλος του περιφερειακού διευθυντή για τη Μεσόγειο Δανιήλ Εσδράς, η υπεύθυνη του τομέα προστασίας προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Καλλιόπη Στεφανάκη και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου Μάρκος Καραβίας.

Παρέμβαση στη συζήτηση θα πραγματοποιήσει η Μαρία Ζακούλα, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras-ieronymos_main01

Συνεδριάζει σήμερα ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών - «Απαξιωτική η αδιάλογη συμπεριφορά του Κράτους προς την ορθόδοξη Ιεροσύνη» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων - Τι δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες ενόψει της Ιεραρχίας της Παρασκευής

adedi98

Απεργία κήρυξε για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ ως μορφή αντίδρασης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης - Η απεργία γίνεται για τους μισθούς, τις συντάξεις, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις, καθώς και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου