Τμήμα Αλλοδαπών: Τριτοκοσμικές συνθήκες για αστυνομικούς και κρατούμενους

allodapon

Η πρόσφατη φωτιά στο κτίριο αποκάλυψε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί του τμήματος, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις στο επίπεδο της υγιεινής και της ασφάλειας

Τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών έφερε στην επιφάνεια η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την εξέγερση των κρατουμένων το βραδυ της Τριτης. Ενα κτήριο παρατημένο στο έλεος του Θεου, ανύπαρκτο σύστημα πυρόσβεσης & χώροι που φιλοξενούν μεγαλύτερο αριθμο ατόμων απο το προβλεπόμενο. Αυτά διαπίστωσε η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κατά την επίσκεψη στο κτήριο της Πέτρου Ράλλη. Τα φωτογραφικά καρέ, αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση ενώ σε ανακοίνωση της η Ένωση Αθηνών επισημαίνει πως:

«Μετα και το σοκ που υπεστήκαμε από τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά συνάδελφοι και κρατούμενοι, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε στην Ηγεσία τα εξής:

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής υπηρετούν οργανικά 997 αστυνομικοί, πραγματική όμως δύναμη είναι 816. Πάρα πολλοί συνάδελφοι που ανήκουν στην Υπηρεσία παραμένουν αποσπασμένοι πέραν του εξαμήνου σε Διευθύνσεις της Περιφέρειας.

Σε καθημερινή βάση το Αλλοδαπών αιμοδοτεί με δύναμη ανάγκες του Μεταγωγών που ουδέποτε έχει ενισχυθεί, παρά τις συνεχείς παραινέσεις μας και κάθε είδος μέτρα τάξης (γήπεδα, πορείες κ.λ.π.)

Εδώ και τρία χρόνια, με την ανοχή της Ηγεσίας, τα κρατητήρια του Αλλοδαπών που είναι κατά τα προβλεπόμενα προσωρινά, μετατράπηκαν σε ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου. Ο χώρος προφανώς δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και η κατάληξη όλης αυτής της προχειρότητας ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε. Καταγγέλλουμε επίσης ότι δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης παρά μόνο 6 πυροσβεστήρες οι οποίοι δεν είχαν ποτέ ελεγχθεί.

Από το 2016 δεν έχει εγκριθεί κανένα κονδύλι για τη συντήρηση του κτιρίου.

Όλα τα παραπάνω μαζί με τον υπέρογκο αριθμό ατόμων στα κατά τα άλλα προσωρινά κρατητήρια οδήγησαν στο παρολίγον τραγικό συμβάν.

Φυσική και Πολιτική Ηγεσία έχουν ευθύνη να δουν την πραγματικότητα, να σταματήσουν να βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, να πουν την αλήθεια ότι το πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού επιβάρυνε στο μεγαλύτερο ποσοστό του την ΕΛ.ΑΣ και τους υπηρετούντες σε αυτήν και να δώσουν άμεσα λύσεις.

Εμείς σαν Ένωση Αθηνών θα επισκεφθούμε εκ νέου τη Διεύθυνση Αλλοδαπών αλλά και τη Διεύθυνση Μεταγωγών ώστε να αναζητήσουμε από την πλευρά μας τις λύσεις και θα κάνουμε κάθε απαραίτητη ενέργεια, που προβλέπεται από τον θεσμικό μας ρόλο ώστε να μην θρηνήσουμε θύμα αστυνομικό ή μετανάστη και να φτάσουμε, όπως το «υπηρεσιακό σύστημα», να αναζητούμε ευθύνες εκ των υστέρων».

alodapon1
alodapon2
alodapon3
alodapon4
alodapon5
alodapon6

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kerkira_oktaxroni

Η μητέρα της 8χρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που πήγαινε στο σχολείο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση – «Έχουν έρθει κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στο σχολείο» λέει στο protothema.gr ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

sgouros

Ο Γιάννης Σγουρός «έδειξε» ως αποκλειστικά υπεύθυνη και ηθική αυτουργό των επεισοδίων στο ΧΥΤΥ Γραμματικού τη Ρένα Δούρου - «Οι πολίτες της Αττικής θα πληρώνουν για πολύ καιρό τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυρίας Δούρου στη διαχείριση των απορριμάτων