Συμβολαιογράφοι: Το γραφείο που επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας δεν κάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

sum18

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος δήλωσε την αγανάκτησή του για το σημερινό βίαιο επεισόδιο - Η στοχοποίηση των συμβολαιογράφων δεν αφορά την υπεράσπιση των αδυνάτων, αλλά εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, τονίζεται στην ανακοίνωση

Απερίφραστα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου καταγγέλλει τις βιαιότητες και τις πράξεις ανομίας που διαπράχθηκαν σήμερα από μέλη του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Σύλλογος, εκφράζει την αγανάκτησή του, καθώς «αποδεικνύεται πλέον ότι, η στοχοποίηση των συμβολαιογράφων δεν αφορά μόνο, όπως ήθελαν μέχρι πρότινος να ισχυρίζονται κάποιοι, την προστασία των αδύναμων, αλλά εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες άκρως επικίνδυνες για το κράτος δικαίου και ευρύτερα για την κοινωνική ειρήνη».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος, η οποία και στοχοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, «όχι μόνο δεν έχει διεξάγει πλειστηριασμούς, που να αφορούν οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πόσο δε μάλλον πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά είναι και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου, με συνδυασμό που έχει εκπεφρασμένη δημόσια και καταγγελτική άποψη για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

Θέτει μάλιστα ο Σύλλογος το ερώτημα εάν «άραγε αυτές οι ακρότητες ποιούς ακριβώς εξυπηρετούν και εναντίον ποιών στρέφονται;» και προσθέτει: «Όποια και να είναι η απάντηση, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση το γεγονός ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα και λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές στον Σύλλογο, κάποιοι εξακολουθούν να επιλέγουν την τρομοκρατία και τις απειλές σκεπτόμενοι μικροπολιτικά και με μόνο σκοπό να μην αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο και όχι προς όφελος του αδύναμου, αλλά προς όφελος όλων εκείνων που εξυπηρετούνταν και εξυπηρετούνται από την κοινωνική και οικονομική αστάθεια».

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ότι «προστασία των αδύναμων προκύπτει από τους νόμους και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς».

Παράλληλα, η συμβολαιογράφος Αθηνών Χριστίνα Μάνδρου, με αφορμή τη σημερινή επίθεσή της σε συμβολαιογραφικό γραφείο σε δήλωσή της επισημαίνει ότι «οι ευθύνες των αρμοδίων είναι μεγάλες» και ότι οι επιθέσεις σε συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμού αποτελεί άδικα στόχο των όποιων κοινωνικών διαμαρτυριών, καθώς μάλιστα οι συμβολαιογράφοι είναι σκληρά εργαζόμενοι και βαριά φορολογούμενοι επαγγελματίες.

«Ο Σύλλογος των Συμβολαιογράφων οφείλει να ασκήσει κάθε πίεση προς πάσα κατεύθυνση ώστε η Πολιτεία να εξασφαλίζει διαρκώς τις ασφαλείς συνθήκες που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων του Συμβολαιογράφου που ασχολείται με την αναγκαστική εκτέλεση» σημειώνει η Χριστίνα Μάνδρου.

Τέλος, σημειώνει η συμβολαιογράφος ότι είναι αξιοσημείωτο ότι «η επίθεση έγινε σε προεκλογική για το σώμα περίοδο και σε συνάδελφο υποψήφια σε συνδυασμό που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παρακράτος

Το παρακράτος του Σύριζα χτυπάει αδιακρίτως του μη αρεστούς στο καθεστώς, υπό το πέπλο του αυτόκλητου τιμωρού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mar4

«Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα άλυτα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει, σπιλώνει την φήμη κάποιων εκ των επιφανέστερων Ελλήνων, με διαρκή και πολύπλευρη προσφορά στην ελληνική κοινωνία» είπε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός