Απαισιόδοξοι οι εκπαιδευτικοί για τις αλλαγές στην παιδεία

ypourgeio-paideias-1-1021x576

Οι εκπαιδευτικοί παρουσιάζονται απαισιόδοξοι τόσο για το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων όσο και για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Αντικειμενικό αλλά όχι δίκαιο θεωρούν στην πλειονότητα τους οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ενώ εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν θα ωφελήσουν την ανώτατη εκπαίδευση οι συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Επίσης σε ποσοστό 79% απαντούν ότι νιώθουν απαισιοδοξία από τις αλλαγές στην παιδεία που προετοιμάζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά τα σημαντικότερα προβλήματα που αναγνωρίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στον χώρο της παιδείας είναι η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού 71 % η υποχρηματοδότηση η έλλειψη αξιολόγησης και οι ελλιπείς υποδομές.

Ακόμη το 97% απαντά ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα ασχολούνται με τα προβλήματα της νεολαίας καθόλου ή λιγότερο από όσο πρέπει, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα πανελλαδικής έρευνας της Global Link για την εταιρεία Boussias Communications ενόψει της απονομής των Education Leaders Awards 2018. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.248 εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων 29 από την Αθήνα 16 από τη Μακεδονία 14 από τη Θεσσαλονίκη 7 από την Πελοπόννησο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rbc0000

Η υπουργός Εργασίας ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε καφέ της πλατείας  Πλαστήρα - Ρουβίκωνας: «Συγχαίρουμε  την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου - Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα»

34
eldorado-skouries__1_

Η εταιρεία έχει αποστείλει εξώδικο, τον περασμένο Αύγουστο, προς την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, με το οποίο ζητά αποζημίωση ύψους 750 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της ζημιάς που -όπως υποστηρίζει- υπέστη εξαιτίας των καθυστερήσεων

3
school20

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι ήταν αυτό που οδήγησε τον 15χρονο σε αυτή την ακραία απόφαση ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και σε αυτή την περίπτωση να κρύβεται ο σχολικός εκφοβισμός

Hazzard

Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ, τάχθηκε υπέρ των αποκαλύψεων από το Football Leaks και τόνισε ότι «δεν είναι μόνο οι μάνατζερ το πρόβλημα»