Μαθητές από ακριτικά νησιά συναντούν Ολυμπιονίκες

karpathos

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η ολυμπιονίκης τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση, ο εκπαιδευτής του Βρετανικού Συμβουλίου Κλιφ Πάρυ και η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρείας Ντόρα Πάλλη

Εκπαιδευτές και εθελοντές του προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα» επισκέφτηκαν και εφέτος ακριτικά νησιά. Περισσότεροι από 500 μαθητές από την Κάρπαθο την Κάσο την Σχοινούσα και την Ανάφη έπαιξαν και μίλησαν με ολυμπιονίκες που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , για τις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού ενώ έμαθαν πως μπορούν να εντάξουν κάποιες αθλητικές συνήθειες στην καθημερινότητά τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο, στηρίζοντας έμπρακτα τις δράσεις της Axion Hellas στα ακριτικά νησιά έχει ως στόχο να μεταφέρει τις αξίες του Ολυμπισμού σε όλη τη χώρα.

Αυτήν τη φορά, τόσο οι εκπαιδευτές όσο και οι εθελοντές του προγράμματός επισκέφτηκαν τα νησιά της Σχοινούσας, της Ανάφης, της Κάσου και της Καρπάθου, πραγματοποιώντας πλήθος δράσεων στα σχολεία των νησιών. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η ολυμπιονίκης τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση, ο εκπαιδευτής του Βρετανικού Συμβουλίου Κλιφ Πάρυ και η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρείας Ντόρα Πάλλη.

Για άλλη μια φορά, όπως είπαν οι διοργανωτές, η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας των κατοίκων ήταν πραγματικά συγκινητική. Στην Κάρπαθο υλοποιήθηκε το πρόγραμμα στα παιδιά του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδιών καθώς και στο Γυμνάσιο Πηγαδιών. Αντιστοίχως, στα νησιά της Σχοινούσας, Κάσου κι Ανάφης στους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Σχολείου.

Σχετικά, η υπεύθυνη του προγράμματος κα Ντόρα Πάλλη δήλωσε :«Η ειρήνη και η μη βία , ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και η φιλία, η άμιλλα και η έννοια της κοινότητας «περνάνε» στους νέους και τους γονείς με βιωματικό τρόπο μέσα από το πρόγραμμα.Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκουμε, δίνει σε όλους μας δύναμη να συνεχίσουμε αυτόν το μαραθώνιο στα ακριτικά μας νησιά. Είναι κάτι που οφείλουμε στους ακρίτες μας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης