Συζητήθηκε η αίτηση αναστολής του ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό

Συζητήθηκε η αίτηση αναστολής του ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό

Η αίτηση έχει κατατεθεί από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής- Ο αξιωματικός ήδη από την περασμένη εβδομάδα μένει σε σπίτι στην Αττική και φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

toyrkoi-axiomatikoi
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επί της αίτησης που έχει καταθέσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας και ζητεί να ανασταλεί η απόφαση της 10ης Επιτροπής Ασύλου με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Γκιουζέλ Αχμέτ, δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, από τους οκτώ που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα και επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος.

Σήμερα με πρόεδρο, την πρόεδρο Εφετών Μαρία Γκότση, συζητήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, στο ΣΤ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η αίτηση αναστολής του κ. Βίτσα. Οι συνήγοροι και των δύο πλευρών, ανέπτυξαν τους αντίθετους ισχυρισμούς τους.
Η Μαρία Γκότση ήδη έχει κάνει δεκτό μερικά το αίτημα του κ. Βίτσα και έχει χορηγήσει προσωρινή διαταγή. Με άλλα λόγια η απόφαση της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Γκιουζέλ Αχμέτ, ισχύει μεν θεωρητικά, αφού με την προσωρινή διαταγή της κυρίας Γκότση του τέθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, που είναι ίδιοι με αυτούς που έχει θέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakci.

Και ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο δεύτερος Τούρκος αξιωματικός διαμένει και φυλάσσεται από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, μαζί με τον πρώτο Τούρκο αξιωματικό στην Αττική, εκτός του κέντρου των Αθηνών, αλλά σε μικρή σχετικά απόσταση από αυτό (κέντρο).
Κλείσιμο
Και στο δεύτερο Τούρκο αξιωματικό έχουν επιβληθεί οι εξής περιοριστικοί όροι:
1) να μην χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα,
2) να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και
3) να του επιβληθεί η υποχρέωση εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα διαμονής του.
Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης αναστολής, που όπως αναμένεται θα έχει το ίδιο «δια ταύτα» με την προσωρινή διαταγή.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο σχεδόν σκηνικό είχε εξελίχθη όταν είχε χορηγηθεί άσυλο και αφέθηκε ελεύθερος ο πρώτος Τούρκος αξιωματικός, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, όπου ο τότε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε αίτηση ακύρωση και αναστολής, αλλά και αίτημα προσωρινής διαταγής, έτσι ώστε να παραμείνει κρατούμενος ο πρώτος Τούρκος αξιωματικός στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης