Επική τουρκική γκάφα για δήθεν στρατιωτικές ασκήσεις με γυναίκες και παιδιά στην Κύπρο

Επική τουρκική γκάφα για δήθεν στρατιωτικές ασκήσεις με γυναίκες και παιδιά στην Κύπρο

Η Χουριέτ υποστήριξε ότι Ελληνοκύπριες και τα παιδιά τους εκπαιδεύονται για... αντάρτικο – Η πραγματικότητα απέχει πολύ από τη συγκεκριμένη εκδοχή 

gkafa_2
Η Τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αναδημοσιεύει φωτογραφίες από το Facebook στις οποίες απεικονίζονται Ελληνοκύπριες μαζί με τα παιδιά τους να κρατάνε όπλα. Η εφημερίδα αποφάνθηκε ότι γίνεται εκπαίδευση γυναικών και παιδιών στη Κύπρο για να ξεκινήσουν αντάρτικο κατά της Τουρκίας!

Στη πραγματικότητα πρόκειται για μια συγκέντρωση που έκαναν οι εθνοφύλακες με ψεύτικα όπλα (ομοιώματα) στην οποία έχουν καλέσει γυναίκες και παιδιά και τους δείχνουν κάποιες τεχνικές. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν σε ένα πάρκο και δεν είχε καμία σχέση με επίσημη εκπαίδευση των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων.

Η Λευκωσία δεν μπήκε καν να απαντήσει επισήμως σε αυτό το δημοσίευμα, το οποίο όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές είναι τουλάχιστον αστείο.

Άτομα που μετείχαν σε εκείνη τη συγκέντρωση ανέφεραν ότι κάποιες φορές οι έφεδροι εθνοφύλακες καλούν τις γυναίκες και τα παιδιά τους και τους κάνουν μαθήματα πρώτων βοηθειών, και κάποιων στρατιωτικών κινήσεων χωρίς πραγματικά όπλα.

gkafa
Κλείσιμο
gkafa_1

gkafa_3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης