Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Καταστάσεις ανάγκης. Σύνταγμα και Δημοκρατία»

dikaiosini

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο στις 7.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

Με την παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 (19.30) στο αμφιθέατρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης Cotsen Hall (είσοδος από Αναπήρων Πολέμου 9), η παρουσίαση-συζήτηση της επετειακής επανέκδοσης του έργου του Α-Ι. Δ. Μεταξά, "Το δίκαιο της ανάγκης και η διάστασις νομολογίας Συμβουλίου της Επικρατείας και Αρείου Πάγου".

Την εκδήλωση-παρουσίαση, διοργανώνουν το «Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου» οι «εκδόσεις Ευρασία».

Η συζήτηση θα έχει θέμα: «Καταστάσεις ανάγκης. Σύνταγμα και Δημοκρατία» και ομιλητές θα είναι οι:
Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,
Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, πρώην πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σπύρος Βλαχόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου -Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου», καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fytrou_1

Η Βαρβάρα Φύτρου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ζητά να της χορηγηθούν έγγραφα και υλικό από την 23η Ιουλίου  - Στρέφεται κατά του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), και της  ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AEROSERVICES S.A.».

2
kikloma_odigisi__1_

Σοκαριστικοί οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης: «Τι τα πέρασε τα χιλιάρικα... μαρούλια;» λένε οι κατηγορούμενοι για τον αχόρταγο διευθυντή που στρατολόγησαν με... ποσοστά - Είχαν «πελάτες» από τη Γερμανία και την Ουγγαρία

11
doctors

«Για μια ακόμη φορά τα δικαστήρια δεν παραπλανώνται από τις επιφανειακές αλλαγές του Ν. 4472/2017 και τη διακήρυξη για δήθεν αυξήσεις των μεικτών αποδοχών, οι οποίες όμως οδηγούν σε μικρότερες καθαρές αποδοχές», δήλωσε ο δικηγόρος των γιατρών

1