Διπλό φονικό στην Κύπρο: Στο Κακουργιοδικείο οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Στο Κακουργιοδικείο οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Οι τέσσερις θα μείνουν προφυλακισμένοι μέχρι την έναρξη της διαδικασίας στο Κακουργιοδικείο

listeia-strovolos-708_0
Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 13 Ιουνίου, παραπέμφθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στον Στρόβολο στις 18 Απριλίου. Πρόκειται για τους Λοΐζο Τζιωνή, τον ετεροθαλή αδελφό του, Λευτέρη Σολωμού, την 21χρονη σύντροφο του του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς και τον Μάριο Χ’’ Ξενοφώντος. Οι τέσσερις θα μείνουν προφυλακισμένοι μέχρι την έναρξη της διαδικασίας στο Κακουργιοδικείο.

Το αίτημα για προφυλάκιση είχε κατατεθεί από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, με τους συνηγόρους τους να μη φέρουν ένσταση. Ωστόσο, ο συνήγορος της Σάρα Σιάμς διαμαρτυρήθηκε καταρχήν γιατί η πελάτισσα του να μπει ως δεύτερη κατηγορούμενη δίπλα από τον Τζιωνή κι επίσης θέλει να μάθει που θα κρατείται, καθώς θεωρεί ότι τίθεται θέμα ασφάλειάς της.

Επίσης, ζήτησε εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ Νομικής Υπηρεσίας και Αστυνομίας, προκειμένου να ελέγξει εάν δόθηκαν οποιεσδήποτε υποσχέσεις στην 22χρονη. Αν αυτό συνέβη όπως είπε, δεν θα φέρει ένσταση στην κράτηση, αν όμως όχι θα προβάλει ένσταση.

Η 21χρονη ανέφερε στο δικαστήριο ότι η ληστεία είχε σχεδιαστεί στην παρουσία της και πως άκουσε τον Τζιωνή να λέει πως θα χρειαστεί να σκοτώσει. Υπέδειξε επίσης έναν καθρέφτη τον οποίο χρησιμοποίησαν για να κάνουν χρήση κοκαΐνης ο Τζιωνής με τον 22χρονο Χατζηξενοφώντος πριν το φονικό.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, ο ετεροθαλής αδερφός του Τζιωνή και η Σιαμς, θα είχαν ρόλο μεταφοράς κλοπιμαίων αντικειμένων και παραλαβής των δύο αν πήγαινε κάτι λάθος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λοΐζος Τζιωνής, προφανώς κατόπιν αιτήματος του ιδίου, εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος διαπίστωσε ότι είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία.

Κλείσιμο
Οι κατηγορίες που προς το παρόν προσάπτονται και στους τέσσερις κατηγορούμενους είναι ο φόνος εκ προμελέτης, η συνωμοσία για φόνο, η συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, η ληστεία, η νυχτερινή διάρρηξη και κλοπή, η είσοδος ενόπλου με σκοπό την κλοπή, η είσοδος σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, η απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, η κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και η αυτουργία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης