Οργή από τους συγγενείς των νεκρών του φορτηγατζή στον Κηφισό: «Ο άνθρωπος είναι δολοφόνος»

Οργή από τους συγγενείς των νεκρών του φορτηγατζή στον Κηφισό: «Ο άνθρωπος είναι δολοφόνος»

Σοκ προκαλούν μαρτυρίες και καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το τραγικό δυστύχημα στη Λ. Κηφισού με κατηγορούμενο τον 64χρονο οδηγό νταλίκας - Θα συνεχίσει την απολογία του τη Δευτέρα το πρωί στον ανακριτή

ntalika-fonias
Μάχη για τη ζωή της δίνει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η 34χρονη κοπέλα που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , στο Αττικό νοσοκομείο, ύστερα από το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε μεθυσμένος οδηγός νταλίκας
ξημερώματα Τετάρτης.

Στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της και ο αδερφός της αλλά και λιγοστοί συγγενείς που προσεύχονται για ένα θαύμα.

Την ώρα που η 34χρονη χαροπαλεύει ο ασυνείδητος οδηγός της νταλίκας αναμένεται να συνεχίσει την απολογία του τη Δευτέρα το πρωί στον ανακριτή, ενώ ήδη ο εισαγγελέας του άσκησε χθες ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.

Εκείνο που συγκλονίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι ο οδηγός της νταλίκας, που έσπειρε το θάνατο στην εθνική οδό , είχε βρεθεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουαρίου , στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη λεωφόρο Κηφισού. Λίγα μέτρα από εκεί που έγινε το φονικό τροχαίο τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Τότε οι αρχές του είχαν επιβάλει πρόστιμο χωρίς όμως να του αφαιρέσουν το δίπλωμα.

Κλείσιμο
Θρήνος και οργή από τους συγγενείς των θυμάτων 

Το γεγονός ότι ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας είχε πιαστεί να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης πριν από λίγους μήνες και δεν του αφαιρέθηκε το δίπλωμα έχει εξοργίσει τους συγγενείς της 34χρονης κοπέλας. Απαρηγόρητοι οι συγγενείς δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που έπληξε το σπίτι τους.

«Να φύγει ο άνθρωπος για δουλειά και να τον φέρουν «κομματάκια». Ο άνθρωπος είναι δολοφόνος» λέει συγγενής του 60χρονου θύματος.

«Έχασα τον άντρα μου και το παιδί μου χαροπαλεύει στην εντατική», λέει η γυναίκα, που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, αγωνιώντας από τη μία για την τύχη της κόρης της και πενθώντας από την άλλη για τον σύζυγό της.

Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός 

Σοκ προκαλούν μαρτυρίες και καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το τραγικό δυστύχημα στη Λ. Κηφισού με κατηγορούμενο τον 64χρονο οδηγό νταλίκας.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χιλιόμετρα όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι», υποστήριξε στην προανακριτική του απολογία ο 64χρονος.

Την εικόνα του 64χρονου, δευτερόλεπτα μετά το θανατηφόρο τροχαίο, περιγράφουν στις καταθέσεις τους δυο αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο. «Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος» κατέθεσε ένας εκ των αστυνομικών ενώ άλλος συνάδελφός του περιέγραψε στις αρχές: «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα....»

Χωρίς άδεια

Από την κατάθεση άλλου αστυνομικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, προκύπτει ότι η μοιραία νταλίκα στερούνταν άδειας κυκλοφορίας. Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος μάρτυρας – αστυνομικός, κατά τον έλεγχο της νταλίκας διαπιστώθηκε ότι «στερούνταν άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ».


Επίσης, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος δεν έχει καταχωρηθεί στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας ενώ δεν προέκυψαν τίτλοι ιδιοκτησίας του οχήματος, όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα.

«Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου. Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί οδηγούσαν το όχημα πάρα πολλές φορές χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα», ανέφερε ο ίδιος.

«Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες»

Την εικόνα ενός ανθρώπου που έδειχνε σαν να μην νοιάζεται ή σαν να μην συνειδητοποιεί τι έχει κάνει, έδωσαν στις αρχές αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος: «Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενώ μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες», κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας.

Στην κατάθεσή του ο άλλος αυτόπτης του θανατηφόρου τροχαίου ανάφερε: «Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα ...Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού....Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος».


Ειδικότερα, ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας διώκεται για:

-Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών, πράξη από την οποία προήλθε θάνατος (κακούργημα).

-Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

-Σωματική βλάβη από αμέλεια.

-Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού.

-Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Δείτε βίντεο: Οργή από τους συγγενείς των νεκρών του φορτηγατζή στον Κηφισό: «Ο άνθρωπος είναι δολοφόνος»
Οργή από τους συγγενείς των νεκρών του φορτηγατζή στον Κηφισό: «Ο άνθρωπος είναι δολοφόνος»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης