Ξάνθη: Παρατείνονται για ένα 24ωρο τα προληπτικά μέτρα μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο

KSANTHI_PYRKAGIA_1

Κλειστά παραμένουν σχολεία και δημοτική σταθμοί σε συγκεκριμένους οικισμούς - Τα προληπτικά μέτρα θα διατηρηθούν μέχρι την ολοκλήρωση των μετρήσεων που αναμένονται το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου 

Παράταση 24ωρων ωρών δόθηκε στα προληπτικά προστατευτικά μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σε περιοχές της Ξάνθης, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Πρωτομαγιά στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight, στο Νέο Όλβιο.

Με νέα απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 4 Μαΐου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης όπως και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Νέο Ολβιο, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιο, Κρεμαστή, Τοξότες, Εξοχή και Τύμπανο του Δήμου Τοπείρου και στους οικισμούς Καλλιθέα και Εύμοιρο του Δήμου Ξάνθης.

Τα προληπτικά μέτρα έχουν ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων μετρήσεων. Τα αποτελέσματα για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα αιωρούμενα σωματίδια αναμένεται ότι θα γνωστοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής, ή το πρωί του Σαββάτου.

Στα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται:

- Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό.

- Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά).

- Οι κάτοικοι και ειδικά τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο.

- Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kakokairia_main

Κλειστά σχολεία - Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοζάνης - Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά - Στην Πρέβεζα, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια - Επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποιήθηκε μέσα σε ρέμα

2