Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Κουρής

koyrisnew

Ιδρυσε εφημερίδες όπως η «Αυριανή», ο «Φίλαθλος», ο «Δημοκρατικός Λόγος» ενώ η εμπλοκή του με την τηλεόραση ξεκίνησε από το «Κανάλι 29» - Αρθρογραφούσε μέχρι την τελευταία ημέρα - H κηδεία του θα γίνει στην Κεφαλονιά σε στενό οικογενειακό κύκλο

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο εκδότης Γιωργος Α. Κουρής έφυγε σήμερα Δευτέρα νωρίς το πρωί, ήρεμα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών έχοντας γύρω του την οικογένεια του, τη σύζυγο του, τον γιο του και τα εγγόνια του.

Ο Γιωργος Κουρης γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστολι της Κεφαλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα φωνή της Κεφαλονιάς που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη.

Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων «νέα εφημερίδα», «αυριανή», «ο φίλαθλος», “Star”, «δημοκρατικός λόγος», «η νίκη» και «Kontra news» ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ραδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμεσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

Ο Γιωργος Α. Κουρης με τη σύζυγο του Ντίνα απέκτησαν έναν γιο, τον Ανδρέα ο οποίος του χάρισε δυο εγγόνια, τον Γιώργο και την Ελένη. Η οικογένεια του θα τον αποχαιρετήσει στο αγαπημένο του νησί την Κεφαλονιά σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.


Ο Γιώργος Κουρής, μέχρι και την τελευταία στιγμή αρθρογραφούσε. Έτσι σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα με τίτλο «Θωρακίζεται η χώρα», γράφει:

Η ΟΜΟΦΩΝΗ έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της αναβάθμισης των F-16 θωρακίζει την άμυνα της χώρας σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία προκαλεί με τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της κυβέρνησης σηματοδοτεί και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

ΓΙΑΤΙ η συμφωνία για τα F-16 είχε κλείσει στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΓΙΑ πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες έχει διαμορφωθεί μια στρατηγική συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΕΞΑΛΛΟΥ η υποστήριξη των ΗΠΑ στα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι σταθερή τόσο στη διάρκεια της προεδρίας του Ομπάμα όσο και στη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ΑΓΟΡΑ οπλικών συστημάτων δεν είναι μια αυτόνομη εμπορική πράξη.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ αποτελεί στρατηγική επιλογή και διπλωματική κίνηση.

ΤΗΝ ώρα που οι Τούρκοι απομακρύνονται από την Αμερική και το ΝΑΤΟ αγοράζοντας ρωσικούς πυραύλους, η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της στη συνέχεια και γίνεται προνομιακός συνομιλητής με την υπερδύναμη που λέγεται Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την αναβάθμιση των F-16 έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ που εγγυάται την ασφάλεια στην Μεσόγειο.

ΔΕΔΟΜΕΝΗ θεωρείται και η συμφωνία για αγορά οπλικών συστημάτων από την Γαλλία.

ΜΠΟΡΕΙ να μπλόκαρε προσωρινά η ενοικίαση των φρεγατών FREEM, αλλά το πρόβλημα θα λυθεί γιατί η Ελλάδα έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια στρατηγική συμμαχία και με την Γαλλία.

ΑΛΛΩΣΤΕ είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που μάχεται πραγματικά για τα ελληνικά συμφέροντα και απόδειξη γι΄ αυτό είναι το γαλλικό σχέδιο για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

ΑΛΛΩΣΤΕ ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είναι αποφασισμένος να στείλει γαλλικές φρεγάτες στο Αιγαίο που θα έχουν μόνιμη παρουσία και θα εγγυώνται τα σύνορα της Ελλάδος που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τζανακόπουλος: Παρέμεινε πιστός στη δημοσιογραφία

«Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Και προσθέτει: «Καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του στο χώρο της ενημέρωσης άφησε το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα τόσο ως δημοσιογράφος, όσο και ως ιδιοκτήτης Μέσων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», καταλήγει.

koyrissssnews

Δείτε βίντεο: Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Κουρής
Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Κουρής

ΣΧΟΛΙΑ (105)

-

-1

Ε.Τ.

Οι Τσιπραίοι κατηγορούν διαρκώς τους μεγαλοεκδότες που έπαιρναν θαλασσοδάνεια και προσπαθούν ακούραστα να τους ισοπεδώσουν όσο ανθίστανται, όταν υποκύψουν όλα καλά , μην πούμε ονόματα τώρα. Για τον αποχωρήσαντα μόκο, αυτός δεν πήρε θαλασσοδάνεια και δούλευε τα διαδοχικά κανάλια του με άδειες. Τώρα βάζουνε τον Κόκκαλη να πάρει το κόντρα κανάλι να δεις που θα το κάνουνε και πανελλαδικό.

Στα 4 ούλoι εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn

@15:43: Κλεφτοασόκος είναι το υποκείμενο εκείνο που είναι ικανό να χρεώσει τον Κουρή και τον Κωστόπουλο στην ΝΔ. Και ΝΔουλος είναι το ενοχικό εκείνο υποκείμενο, που θα αρχίσει να απολογείται για τον Κουρή και τον Κωστόπουλο.

Μάκης

οτι αφησε πίσω όλα χώμα, τώρα αρχίζει η πραγματική ζωή η αιωνιότητα και θα απολαύσει τους καρπούς των έργων του όπως όλοι μας κάποτε όταν φύγουμε από δω, είναι εντελώς μόνος αυτός κι ο εαυτός του

Δείξτε ανωτερότητα

Σήμερα δείξτε σεβασμό. Η ζωή του κάθενός μας αξίζει σεβασμό. Γράψαμε εναντίον του όταν ζούσε. Όχι σήμερα. Κανείς δεν έχει φωτοστέφανο αγιότητας. Να είμαστε πιο άνθρωποι.

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

«Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα... εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, "βαποράκια" της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, "παπαγαλάκια" των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες...»). Γ Βοτσης

Πέθανε o Αυριανισμός

Πέθανε ο υποστηριχτής του σοσιαΛηστή Ανδρέα παπανδρέου και του καπιταΛΗΣΤΗ μπολσεβίκου Αλέξη Τσίπρα. Και κλααααααάααμααα ο Τσίπρας, πολύ κλάμα

Φανή

Ο αυριανισμός είναι ιδέα και δεν θα πεθανει ποτες. Ζουλιεβεις επιδης ο αργηγος του οοσα εδωσε τα ευσημα στον τσίπρα. Θα σου μονο τουτο. Ο Τσίπρα ειναι ηγετης και εγω δεν ειμε αριστερη αλλά βλέπω τα πραματα οπως εινε. Εινε η μονη λιση. Μονο αυτος μπορει να κοτρολαρει το λαο και να πετηχει πραματα. Δεν εινε τυχαιο που οι ξενοι αυτον θενε

φίφης

πως ακριβος τον κοντρολαρι το λαο μανδαμ εξιγισε μας οι ξενη αυτων θενε αλα ο λαος θενει; χαχα μας εκανες κε γαιλασαμαι αν κε κιδια ντροπι σου τετιες ορες να κανισ πλακα

Ευάγγελος

Συμφωνω απολυτα συντροφισσα

ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ !

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ , ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥΣ ΜΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΛΙΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ , ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΠΑΝΙΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ !!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ !!!

Σ.Σ

Sic Transit, Gloria Mundi

ΕΜΕΤΟΣ

Στην πλατεια συνταγματος θα πρεπει να στηθει μια αναθεματικη στηλη στην οποια να αναγραφουν τα ονοματα ολων εκεινων οι οποιοι συνεβαλλαν στο σημερινο καταντημα της χωρας. Στην πρωτη δεκαδα και σε περιοπτη θεση θα υπαρχουν τα ονοματα των Κουρηδων.

Aμπεμπελελέκoυα

@20:56: Πόσο δίκαιο έχεις! Μαζί με τα ονόματα των Καραμάν-αλήδων, Παπανδρέιδων, Μητσοτάκηδων, Σημίτη, Σαμαρά, Τσίπρα και όσων κατέστρεψαν, λεηλάτησαν και χρέωσαν με 500.000.000.000 ευρώ την χώρα!

wiravenger

Σωστός, αλλά δεν πρέπει να αναγραφούν και τα ονόματα όσων αγόραζαν/αγοράζουν τις εφημερίδες του και παρακολουθούσαν/παρακολουθούν τα κανάλια του;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fonow_kypros

Στα χέρια της κυπριακής αστυνομίας βρίσκονται ένας υπολοχαγός και ένας φίλος του - Έχει ήδη προφυλακιστεί ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας - Αγωνία για την 6χρονη κόρη της  που ακόμη αγνοείται

college

Καταργείται το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων και αντικαθίσταται από άλλο φορέα - Στην αναμονή  9.500 απόφοιτοι ιδιωτικών κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων 

car-women-women

Περίεργα και όμως αληθινά περιστατικά συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, πολλά από τα οποία μάλιστα έχουν καταγγελθεί στις αρχές και διερευνώνται…

gavroglou_paideias

«Δεν καταλαβαίνει ότι η απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου είναι η απαξίωση του κόπου χιλιάδων διδασκόντων και ερευνητών που έχουν βάλει τα πανεπιστήμια μας στον διεθνή χάρτη;» διερωτάται ο υπουργός Παιδείας

6