Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ: Μήνυση κατά της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης

keelpno

Κάνουν λόγο για μια ακραίως πολιτικά κατευθυνόμενη και μεροληπτική διενέργεια των ελέγχων στο Κέντρο - ΝΔ: Ενισχύεται η θέση μας περί συμπαιγνίας

Μήνυση κατά της Μαρίας Παπασπύρου Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης υπέβαλλαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κάνοντας λόγο για μια ακραίως πολιτικά κατευθυνόμενη και μεροληπτική διενέργεια των ελέγχων στο Κέντρο, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Επιθεωρήτριας, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων απόκρυψης στοιχείων ή και χάλκευσης αυτών.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει εκφοβισμό, στοχοποίηση και προσπάθεια χειραγώγησης των υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., υπό την καταχρηστική καθοδήγησή της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κατά την διάρκεια των ελέγχων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με απροκάλυπτο και κραυγαλέο τρόπο αλλά και την απόκρυψη για σχεδόν ένα χρόνο των καταγγελιών του Σωματείου για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 8 εκατομμυρίων Ευρώ από την νυν Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

«Η απόκρυψη της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για σχεδόν ένα χρόνο των καταγγελιών του Σωματείου αναφορικά με παράτυπους και παράνομους διορισμούς μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων άνω των 900 ατόμων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από την νυν Διοίκηση και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου όπως και η προκλητική ασυλία που παρέχει σε παράνομους εργολάβους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. – οι οποίοι μάλιστα έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο - την ίδια στιγμή που ως σύγχρονος «Ιαβέρης» κατατρέχει απλούς υπαλλήλους του Κέντρου εξυπηρετώντας το σχέδιο του κ. Πολάκη για την εξόντωση πολιτικών του αντιπάλων, στοιχειοθετούν, εις βάρος της, σοβαρές αξιόποινες πράξεις για τα αδικήματα: α) της άμεσης και απλής συνέργειας σε κακουργηματική απιστία, σχετικά με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, ύψους 8.000.000 Ευρώ σε συνδυασμό με το Νόμο περί Καταχραστών του Δημοσίου (Ν.1608/1950), β) της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, γ) της Υπόθαλψης Εγκληματία Τετελεσμένης και σε Απόπειρα, δ) της Απόπειρας παράνομης βίας, ε) της Ψευδούς Καταμήνυσης. Με Σεβασμό και Εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θα παραμείνουμε μέχρι τέλους Αμετακίνητοι στην υπεράσπιση της Αλήθειας και της επαγγελματικής μας Αξιοπρέπειας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση της ΝΔ


Η ΝΔ σημειώνει πως όσα καταγγέλλονται στη μήνυση που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, εγείρουν σειρά ερωτημάτων που χρήζουν άμεσης απάντησης από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τονίζει η Πειραιώς, αναφέρεται ότι υπήρξε συνειδητή προσπάθεια απόκρυψης των καταγγελιών των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τη διορισμένη από τη σημερινή κυβέρνηση, διοίκηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, επίσης, ότι η κ. Παπασπύρου αγνόησε και τις καταγγελίες τους για παράνομους διορισμούς 900 και πλέον ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τη σημερινή διοίκηση του οργανισμού και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

«Όλα τα παραπάνω, αλλά και όσα αναφέρονται περί στοχοποίησης υπαλλήλων υπό την καθοδήγηση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, ενισχύουν τη θέση μας περί συμπαιγνίας, με στόχο - μεταξύ άλλων - την ενοχοποίηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Κατόπιν τούτων, απομένει μόνον η διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει το καθήκον της, διερευνώντας άμεσα τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες», επισημαίνει η ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Μας πείσατε,μην ιδρώνετε, αποστολή εξετελέσθη.

Lakis

Εσυ είσαι μεγάλος γάτος και είσαι δύσκολος να σε πείσουν.

ΝΙΚΟΣ

και όλα αυτά να ισχύουν, λέξη για την ταμπακιέρα, δηλαδή τα πεπραγμένα μέχρι το 2014. Συμφωνώ, όλα στη φόρα για όλους. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος....

Ταμπακιέρα

Αν αυτή η καταγγελία δεν ειναι... ταμπακιέρα , τότε τι είναι; Εσύ ,μάλλον , μιλάς για ταμπακιέρα με μπάφο !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thyma_main01

Ο 70χρονος αντιπτέραρχος εν αποστρατεία και η Βουλγάρα σύντροφός του μεταφέρθηκαν εν ζωή στο Ασκληπιείο Βούλας - Η γυναίκα τραυματισμένη προσπάθησε να φύγει με ταξί - «Με σκότωσε, με σκότωσε», είπε στον ταξιτζή - Είχαν συχνούς καβγάδες για περιουσιακά στοιχεία, λένε οι γείτονες

71