Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κύπρο: Ο 33χρονος που συνελήφθη δεν είναι ο βασικός ύποπτος

kypros-dolofonia_main01

Αν και βρέθηκε DNA του στο σπίτι που έγινε η άγρια δολοφονία, αυτό πιθανότατα προέρχεται από προηγούμενη διάρρηξη - Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως οι έρευνες παραμένουν επικεντρωμένες σε συγκεκριμένη κατεύθυνση η οποία δεν αφορά τον 33χρονο

Η Κυπριακή Αστυνομία, μία εβδομάδα μετά τον διπλό φόνο στον Στρόβολο της Λευκωσίας, προχώρησε στη σύλληψη ενός 33χρονου, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με το συγκεκριμένο έγκλημα.

Ο 33χρονος, γνωστός ως «Τζιωνής», έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για υποθέσεις διαρρήξεων και ναρκωτικών. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως η σύλληψη του 33χρονου προέκυψε μετά τον εντοπισμό γενετικού του υλικού στο σπίτι που δολοφονήθηκαν ο 60χρονος καθηγητής Γιώργος Χατζηγεωργίου και η 59χρονη σύζυγος του Ντίνα Σεργίου που εργαζόταν στη Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Το DNA του συλληφθέντα πιθανότατα σχετίζεται με παλαιότερη διάρρηξη στο σπίτι και εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε μετά την δολοφονία. Παράλληλα προέκυψε και παρουσία του συλληφθέντα στην περιοχή, μέσα από τα συστήματα παρακολούθησης σπιτιών και καταστημάτων πέριξ της οδού Ζαλόγγου όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως οι έρευνες παραμένουν επικεντρωμένες σε συγκεκριμένη κατεύθυνση η οποία δεν αφορά τον 33χρονο, αλλά παράλληλα εξετάζεται κάθε πτυχή και κάθε στοιχείο που προκύπτει από την ανάκριση, και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων. Χθες ο 33χρονος υποβλήθηκε σε εξαντλητική ανάκριση και αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι διέπραττε διαρρήξεις στην περιοχή για να εξασφαλίσει χρήματα για αγορά ναρκωτικών. Είναι άγνωστο αν τελικώς οι ανακριτές θα τον οδηγήσουν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για να ζητήσουν διάταγμα προφυλάκισης παρουσιάζοντας τον ως ύποπτο για τον φόνο.

Τεκμήριο μια πιτζάμα

Παράλληλα, η ανακριτική ομάδα ενισχύθηκε και αριθμεί τα 15 άτομα ενώ αναμένεται και ειδικός εμπειρογνώμονας της Scotland Yard ο οποίος θα αξιοποιηθεί ως σύμβουλος της Κυπριακής Αστυνομίας, στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ένα από τα σημαντικά τεκμήρια που έχουν οι αστυνομικοί στα χέρια τους είναι μια πιτζάμα η οποία φέρει κηλίδες αίματος και βρέθηκε καλά κρυμμένη σε ένα αντικείμενο που βρισκόταν εντός του σπιτιού.

Η πιτζάμα έχει σταλεί για εξέταση DNA ώστε να επιβεβαιωθεί ότι το αίμα ανήκει στα θύματα ενώ θα προκύψει και η ταυτότητα του ανθρώπου που τη φορούσε από ίχνη που σίγουρα βρίσκονται στο ύφασμα (ιδρώτας, τρίχες κλπ). Το συγκεκριμένο τεκμήριο ενισχύει τις υποψίες που από την αρχή είχε η ανακριτική ομάδα σε σχέση με πρόσωπο που είχε σχέση με τα δύο θύματα και ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι, το οποίο υπενθυμίζουμε δεν είχε παραβιαστεί την ημέρα του φόνου.
Άρση αποκλεισμού

Χθες η αστυνομία, έβγαλε τις κίτρινες κορδέλες γύρω από το σπίτι της οδού Ζαλόγγου και παρέδωσε το σπίτι στο οποίο διαπράχθηκε η δολοφονία, στους συγγενείς των θυμάτων. Μετά την άρση του αποκλεισμού έγινε αυτοψία από τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια και από τον δικηγόρο τους.

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, που έχει διοριστεί από την οικογένεια των δύο θυμάτων του διπλού φόνου, της περασμένης εβδομάδας στο Στρόβολο της Κύπρου, δήλωσε πως κατά την δική του εκτίμηση το έγκλημα ήταν μια ληστεία που πήγε στραβά. Ο κ. Ματσάκης, είπε πως από τα όσα έχει υπόψη του από τις νεκροψίες και την αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος, ο 15χρονος γιος των θυμάτων λέει την αλήθεια και δεν εμπλέκεται στο έγκλημα. Κάλεσε την αστυνομία να αλλάξει κατεύθυνση στην έρευνα και να σταματήσει να θεωρεί ύποπτο τον 15χρονο. Είπε πως αυτή ήταν και η κατεύθυνση που έδωσαν οι δύο κυβερνητικοί ιατροδικαστές. Ο κ. Ματσάκης είπε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει την αστυνομία στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αν συμφωνεί και η οικογένεια που τον έχει διορίσει.

Σε μία άλλη εξέλιξη η αδελφή του Γιώργου Χατζηγεωργίου, έδωσε πολύωρη κατάθεση η οποία περιστράφηκε γύρω από τις σχέσεις του ζευγαριού με τρίτα άτομα και με τον 15χρονο θετό γιο τους, ο οποίος μετά τον φόνο φιλοξενείται στο σπίτι της, υπό τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας. Ο ανήλικος ο οποίος ήταν και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του φόνου, ακόμα δεν έχει δώσει κατάθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει όταν οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, ώστε να μπορούν να τους υποβάλλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Συνολικά έχουν ληφθεί πέραν των 90 καταθέσεων.

Φύλλο και φτερό

Για να μην μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο, ούτε καν οι φήμες που οργιάζουν την τελευταία εβδομάδα, η αστυνομία έχει εξασφαλίσει διάταγμα άρσης του απορρήτου των τραπεζικών δεδομένων των θυμάτων, ώστε να διαπιστωθεί η οικονομική τους κατάσταση όπως και τυχόν κινήσεις χρημάτων που μπορεί να δημιουργούν υποψίες. Επίσης θα εξεταστούν τα τηλεπικοινωνιακά τους δεδομένα, αλλά και αυτά άλλων ατόμων για να μελετηθούν οι επαφές, αλλά και να επιβεβαιωθούν κάποια στοιχεία, που έχουν σχέση με την παρουσία συγκεκριμένων ανθρώπων στην περιοχή και ο χρόνος κατά τον οποίο υπήρξε τηλεπικοινωνιακή δραστηριότητα.
«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Ο Υπαρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του χθες ανέφερε πως «η Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά, με αντικειμενισμό, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό σε μια προσπάθεια να εξιχνιαστεί αυτή η σοβαρή υπόθεση». Σημείωσε πως ο ίδιος δεν πιστεύει στο τέλειο έγκλημα και για αυτό αισιοδοξεί ότι στο τέλος η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί. Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ανακριτές γιατί έχει επιστρατευθεί το καλύτερο υλικό που διαθέτει η Αστυνομία και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμπιστευτούν την Αστυνομία και τους ανακριτές γιατί είναι όλοι έμπειροι, μπορούν και ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους. Απαντώντας σε σχόλιο πως όσο περνούν οι μέρες τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα εξιχνίασης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι όντως κρίσιμες οι πρώτες ώρες ενός σοβαρού εγκλήματος, «αλλά αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα στο τέλος θα πάρουν το δρόμο τους. Ηδη έχουν πάρει το δρόμο τους αλλά αισιοδοξούμε ότι η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία ανέφερε πως δεν υπάρχουν συνεχώς επικρίσεις καθώς ακούγονται και θετικά αλλά και αρνητικά. «Απαντούμε στην κριτική και απορρίπτουμε την οποιαδήποτε αρνητική κριτική γιατί η Αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Εμπιστευτείτε μας, σας λέω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και κάποια μεμονωμένα περιστατικά και επικρίσεις τις αντικρούομε, αλλά αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να βγούμε ανοικτά και να απαντήσουμε γιατί έχουμε απαντήσεις σε όλα». Ερωτώμενος για την πιτζάμα με τις κηλίδες αίματος, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η Αστυνομία δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε άλλες αποκαλύψεις ή σχόλια επί των θεμάτων. «Αντιλαμβάνεστε» σημείωσε «ότι πρόκειται για σοβαρά θέματα, τεκμήρια, για τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμία αναφορά». Σε σχέση με τη κατεύθυνση των ερευνών, ο Υπαρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας είπε πως η Αστυνομία ξέρει τι κάνει και έχει και κίνητρα και υπόπτους. «Βαίνουμε καλώς, η πορεία των ανακρίσεων είναι πολύ καλή και θεωρούμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ως προς την εξέλιξη των ανακρίσεων είπε πως «θα γίνουν όλες οι επαφές με εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό αλλά και εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, ιατροδικαστών, ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων, δικανικών ψυχολόγων με σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Ρε τσακάλια

Περιμένετε δηλαδή η αστυνομία να ανακοινώσει πού και σε ποιούς εστιάζει τις έρευνές της και να δημοσιοποιήσει τι ακριβώς γνωρίζει;Και κράζετε κι από πάνω;Είστε τόσο έξυπνοι που δεν μπορείτε να βάλετε με το μυαλό σας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αποκαλύπτεις τα χαρτιά σου αλλά αποπροσανατολίζεις ηθελημένα;

athensbynight

Σκυλάκο μου πού έμπλεξες με την αθωότητά σου. Ο μόνος που δείχνει χαρά. Οι γονείς φαίνονται αδιάφοροι, κοιτάνε την κάμερα, το παιδάκι μοιάζει να το έχουν σε απόσταση, η γυναίκα ακουμπάει σε αυτό, δεν το έχει αγκαλίτσα. Όπως φαίνεται, η αστυνομία έφτιαξε ένα παραμύθι γιά να νιώσει ασφάλεια ο πραγματικός ένοχος και να εκδηλωθεί.

Sonia

Ο,τι να 'ναι..Νωριτερα δε λεγανε οτι ηταν ο 33χρονος κ μαλιστα σχεδιαζε το φονικο επι μια 5ετια???

Maraki

Άλλα προχθες,άλλα χθες , άλλα σημερα , άλλα αυριο , αναθεμα κι΄αν ξερουν τι τους γινεται κι'αν ολα τα λενε για αποπροσανατολισμο απλα γελειοποιουνται

Γιώργος.

Bλέπουμε στην φωτογραφια, πως το παιδι, αγκαλιαζει σφιχτα, μονον τον σκυλο και δειχνει μια σταση ψυχροτητας απεναντι στους γονεις, που του εδωσαν τοσα πολλα. Αυτη η φωτογραφια λεει πολλα.

Ναι

Συμφωνω μαζι σου και παγωνω στη σκεψη οτι το αιμα στην πιζαμα μπορει να ειναι του παιδιου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Και συμπληρωνω

Τα σκυλακια αυτα, τα κοκονια, ειναι ιδιαιτερα συναισθηματικα, οσο κανενα αλλο. Πραγματικα δινουν αγαπη, πολλη αγαπη.

KK

Γιουσουφακια των Ρωσων/Κινεζων/Αγγλων πατε να το κουκουλωσετε, ειστε για τα πανηγυρια. Καλα σας κανουν οι τουρκοι

Harry Hole

Το έγκλημα αυτό έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά εμπάθειας και μίσους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποιος τυχαίος διαρρήκτης να μαχαιρώσει με τέτοια αγριότητα δύο κοιμισμένους ανθρώπους. Ο δράστης ή οι δράστες ανήκουν στον οικογενειακό κύκλο. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο το οποίο προφανώς απεύχεται η Κυπριακή αστυνομία, ή ηθελημένα προσπαθει να παραπλανήσει για να αποκαλυφθούν τρωτά σημεία απο πλευράς δράστη. Η σύλληψη του 33 χρονου είναι αντιπερισπασμός. Αποκλείεται η Κυπριακή αστυνομια να είναι τόσο άσχετη. Κάτι μαγειρεύουν

η μόνη ερμηνεία

Γιατί δεν έχουν πάρει ακόμα κατάθεση από τον γιό; Διότι απλούστατα γνωρίζουν ότι ψεύδεται, άρα είναι ένοχος ή συνένοχος. Η ματωμένη πυτζάμα ήταν η δική του που την έκρυψε μετά το έγκλημα και το διέρρευσαν για να τον κάνουν να ομολογήσει. Απλά πράγματα

Γιατι;

Και τοσο μισος γιατι;Ειναι ψυχικα αρρωστο το παιδι;η το κακοποιουσαν;Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση.

Το καθυστερουν σιγουρα

Μηπως γιατι φοβουνται οτι ετσι κι ανοιξει το στομα του ο μικρος θα'ρθουν τα πανω κατω ?? δηλ. τα θυματα θα βγουν θυτες ???

Δεν είναι αυτός ο ένοχος

Επιτέλους σταματήστε!!.. Μπαγλαρώστε μία και καλή τον 15χρονο να ικανοποιήσετε τα ταπεινά ένστικτα των αναγνωστών του Πρώτου Θέματος.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΉΣ.

@ταπεινά ενστικτα?;?; ....Μάθε πρωτα ΣΩΣΤΑ ελληνικά ρε εμπαθεστατε αναγωγε τυπε και μετα μίλα. Παντα βριζεις τους αναγνωστες , μισεις τους Χριστιανους και εχεις μια μανια να ειρωνευεσαι ολους οσους δεν ειναι σαν και σενα.@9:48.

Κύπρος

Η ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΞΕΠΕΡΝΆΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

esiea-sil

Διοργανωτές συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία: Ιστορικό πραξικόπημα η Συμφωνία των Πρεσπών- Εξήγγειλαν και δεύτερο συλλαλητήριο μετά από αυτό της Κυριακής  - Θα προηγηθεί «μαραθώνιος» εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

sgouros

Ο Γιάννης Σγουρός «έδειξε» ως αποκλειστικά υπεύθυνη και ηθική αυτουργό των επεισοδίων στο ΧΥΤΥ Γραμματικού τη Ρένα Δούρου - «Οι πολίτες της Αττικής θα πληρώνουν για πολύ καιρό τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυρίας Δούρου στη διαχείριση των απορριμάτων