Κούκλατζης: Όταν οι Τούρκοι περνούν στην ελληνική πλευρά, τους αφήνουμε να φύγουν δίχως επεισόδιο

Κούκλατζης: Όταν οι Τούρκοι περνούν στην ελληνική πλευρά, τους αφήνουμε να φύγουν δίχως επεισόδιο

Με χειροπέδες και χωρίς κουκούλες η μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Οι Τούρκοι έδωσαν οπτικό υλικό και μέρος των απολογιών του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη στο δικαστήριο - Μητρετώδης: Θα καλούσα τον ελληνικό στρατό από το τηλέφωνό μου, αν είχα κακή πρόθεση

stratiwtikoi_arthro
Σε... επικοινωνιακό σόου ενόψει και των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, επιχειρεί να μετατρέψει η τουρκική κυβέρνηση την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακές ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Οπτικό υλικό που εξασφάλισε η εφημερίδα Milliyet, δείχνει τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, δεμένους με χειροπέδες και χωρίς κουκούλες, κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους.

Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου, όπου και εξετάστηκε το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο είχαν καταθέσει οι δικηγόροι τους, Selin Özel και Hakan Yalçıntuğ.

Ο Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε στο τουρκικό δικαστήριο ότι βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από λάθος και λόγω των κάκιστων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «βρέθηκαμε κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα, ήταν πολύ άσχημες. Ακολουθούσαμε κάτι ίχνη στα σύνορα και όταν αντικρίσαμε τους Τούρκους στρατιώτες, κατέβασαμε τα όπλα μας. Θα καλούσα τον ελληνικό στρατό ως υπολοχαγός από το τηλέφωνό μου, αν είχα κακή πρόθεση. Μιλήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες και τους είπαμε ότι περάσαμε στην τουρκική πλευρά κατά λάθος. Οι Τούρκοι στρατιώτες επικοινώνησαν με τους ανωτέρους τους. Θα μπορούσαμε να εμποδίσουμε την επικοινωνία τους. Απλώς ακολουθήσαμε ορισμένα ίχνη, πιστεύοντας ότι είναι είτε μετανάστες, είτε λαθρέμποροι».

Ο Δημήτρης Κούκλατζης από την πλευρά του κατέθεσε ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό απ' όσα κάνουν και οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά. «Κάναμε το ίδιο με τους Τούρκους στρατιώτες, αλλά βρεθήκαμε κατά λάθος στην τουρκική μεριά. Όταν οι Τούρκοι περνούν στην ελληνική πλευρά, τους αφήνουμε να επιστρέψουν δίχως να συμβαίνει κάποιο επεισόδιο και δίχως να ενημερώνουμε τους ανωτέρους μας. Δεν λάβαμε εντολή να μεταβούμε στην τουρκική πλευρά. Πηγαίναμε εκεί πολύ συχνά και μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, γι' αυτό και μένω έκπληκτος απ' όσα έχουν συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: 

Κλείσιμο
Yunan askerler için değerlendirme duruşmasından tahliye çıkmadı



Το δικαστήριο εκτίμησε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι ισχυρά ύποπτοι για έγκλημα (δίχως να το κατονομάζει) και επικαλούμενο το γεγονός ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, σε συνδυασμό με τα γεγονότα που εξετάζονται, αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής τους.

Τα δύο πρώτα αιτήματα αποφυλάισης στις 5 και τις 27 Μαρτίου είχαν απορριφθεί με το ότι Μητρετώδης και Κούκλατζης δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.

Είναι η πρώτη φορά από την 1η Μαρτίου, που οι φαίνεται το πρόσωπο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς τις προηγούμενες φορές μεταφέρονταν με κουκούλες.

Δείτε τις φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα: 

photo_stratiwtikou_1
photo_stratiwtikou_2
photo_stratiwtikou_3
photo_stratiwtikou_4
photo_stratiwtikou_5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης