Φωκίδα: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από τη συντριβή του μονοκινητήριου

Φωκίδα: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από τη συντριβή του μονοκινητήριου

Πρόκειται για τον απόστρατο σμήναρχο, Τάσο Σταματάκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ και τον επιχειρηματία Δημοσθένη Σεραφειμίδη 

oo_111
Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για δύο Πατρινούς που έχασαν τη ζωή τους στο μονοκινητήριο αεροσκάφος
, που συνετρίβη στο Σκάλωμα Φωκίδας, το απόγευμα του Σαββάτου.

Πρόκειται για τον απόστρατο σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας, Τάσο Σταματάκη, ο οποίος εχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα της Ανδραβίδας στα Φάντομ. 

Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε πραγματοποιήσει ξανά αναγκαστική προσγείωση με Φάντομ.

Κλείσιμο


Μία από τις τελευταίες αναρτήσεις του Τάσου Σταματάκη στη σελίδα του στο facebook ήταν για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργιου Μπαλταδώρου, κατά την πτώση του αεροσκάφους του πριν δέκα μέρες κοντά στην 
Σκύρο.

Ο δεύτερος ονομάζεται Δημοσθένης Σεραφειμιδης, 61 ετών, και ήταν επιχειρηματίας, επίσης από την Πάτρα.   Δραστηριοποιείτο στο χώρο των ηλεκτρονικών με έδρα το Φαραί Αχαίας.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1957. Σπούδασε Ηλεκτρονικός – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εργάστηκε στην ΕΒΟ Αιγίου επί 12ετία.

Από το 1992 ήταν μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της Θύρατρον Α.Ε. Μία εταιρεία σχεδίασης και παραγωγής ηλεκτρονικών με 100% εξαγωγικό προσανατολισμό Κύριες χώρες εξαγωγής Ινδονησία, Κίνα, Ινδία, Τουρκία, Ρουμανία, Ρωσία κτλ.

Η εταιρία Θύρατρον Α.Ε. έχει έδρα στην περιοχή Κυδωνιές του Δήμου Ερυμάνθου.





Το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, κατέπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα - Μεσολόγγι - Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο θα έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, εντοπίζοντας νεκρό τον ένα επιβαίνοντα, ο οποίος βρισκόταν εκτός της ατράκτου και είχε καταπλακωθεί. Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης