Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους

Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους

Οι δύο νεκροί ήταν ηλικίας 58 και 61 ετών - Άγνωστα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος - Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ο  ένας εκ των δύο επιβαινόντων 

aeroplano
Νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας και συγκεκριμένα στο 72ο  χιλιόμετρο της Εθνική οδού Ναυπάκτου –Ιτέας.


Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα,  εντοπίζοντας νεκρό τον ένα επιβαίνοντα, ο οποίος βρισκόταν εκτός της ατράκτου και είχε καταπλακωθεί. Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.
 Νεκροί είναι ένας απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας επιχειρηματίας,  ηλικίας 58 και 61 ετών.

Στον τόπο του συμβάντος μεταβαίνουν εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να εξακριβώσουν τα αίτια της πτώσηςπου έως στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Στις πρώτες εικόνες φαίνεται να έχει διαλυθεί το πιλοτήριο, τα δύο φτερά, ενώ στο ουραίο του τμήμα, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.


Κλείσιμο


Το χρονικό της τραγωδίας

Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα - Μεσολόγγι - Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο θα έκανε αναγκαστική προσγείωση, λόγω βλάβης. Σημειώνεται, ότι στην περιοχή έπνεαν και ισχυροί άνεμοι.

Μάλιστα, «σηκώθηκε» και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών, ωστόσο δεν χρειάστηκε καθώς είχαν ήδη φτάσει στο κέντρο υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοροί των δύο ανδρών πρόκειται να μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, προκειμένου να γίνει νεκροψία - νεκροτομή, ώστε να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

pp_3
pp_2
pp_1


Δύο οι νεκροί  από την  πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου στο Σκάλωμα.


Επεσε αεροπλανο στο Σκάλωμα Φωκίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης