Η Ferrari F430 με το ξεχασμένο πούρο, η Porsche 911 Carrera και τα άλλα κατασχεμένα Dream Cars

ferrari-mesa-1

Στη μισή τιμή βγαίνει σήμερα στο σφυρί μια πανέμορφη Ferrari F 430 και δώρο στον τυχερό αγοραστή … ένα Cohiba που είχε ξεχάσει ο άτυχος ιδιοκτήτης του

Ένα άθικτο Cohiba Secretos των 16,50 ευρώ έχει ξεχαστεί από τον ιδιοκτήτη της κατακόκκινης Ferrari F 430 στη φθαρμένη κεντρική κονσόλα με το φαγωμένο κουμπί της όπισθεν κίνησης.

Φαίνεται ότι αυτό το σούπερ αμάξι των 150.000 ευρώ (αξία μεταχειρισμένου) κατασχέθηκε πριν καν προλάβει ο οδηγός της να απολαύσει το πούρο του. Δίπλα στο σύμβολο της κουβανέζικης επανάστασης, μια κάρτα με το τηλέφωνο ενός παραθαλάσσιου ξενοδοχείου στη Λευκάδα.-Είστε ο ιδιοκτήτης μιας κόκκινης Ferrari F430;

«Φίλε μακάρι να ήμουν» απαντά ο ξενοδόχος και προσθέτει: «Βέβαια τώρα που μου το λες, θυμάμαι ότι πριν από δυο καλοκαίρια είχε έρθει ένας τύπος, νεαρός σε ηλικία με αυτό το αυτοκίνητο. Θυμάμαι πως ήταν από την Κοζάνη και πως συνοδευόταν από μια ωραία γκόμενα, αλλά δυστυχώς δεν έχω κρατήσει τα στοιχεία του γιατί μάλλον δεν θα του είχα κόψει απόδειξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η FERRARI F430Αν και η προσπάθεια εντοπισμού του ιδιοκτήτη της Ferrari αποβαίνει άκαρπη, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να μάθουμε την ιστορία αυτής της ταλαιπωρημένης Ιταλίδας καλλονής, πληροφορούμαστε από τη Wikipedia ότι το συγκεκριμένο μοντέλο υπήρξε ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, που παρήχθη από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μεταξύ του 2004 και του 2009 και πως έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο του 2004 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ως ο επίσημος διάδοχος της Ferrari 360.Ένα απ΄αυτα τα κομμάτια λοιπόν κατέληξε να σαπίζει στα υπαίθρια γκαράζ της αποθήκης Μαγουλέζας στα Άνω Λιόσια με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) να μην μπαίνουν καν στο κόπο να καθαρίσουν τα υπολείμματα από ένα φρέντο εσπρέσσο που έχει αφήσει καφέ στάμπα πάνω στη δεξιά της ζάντα.

- Φίλε παίρνει μπρος το αμάξι;

«Δεν έχω ιδέα» απαντά βαριεστημένα ο υπάλληλος, που στη τελική σιγά μην έδινε περισσότερες πληροφορίες σε έναν που έβλεπε για πρώτη φορά στη μάντρα.

Βλέπετε, οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία ναι μεν μπορούν να εξετάσουν το αυτοκίνητο με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής τους, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους.Με λίγα λόγια η διεύθυνση της υπηρεσίας προτρέπει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να ζητήσουν την βοήθεια μηχανικού –μέντιουμ ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως όταν με το καλό βάλουν το κλειδί στη μίζα. Και φυσικά για τα στοιχεία αυτά, όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα, η υπηρεσία ουδεμία ευθύνη φέρει. Το λέει και ο κανονισμός της δημοπρασίας ώστε να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.
Άλλοι πάλι λένε ότι ορισμένοι υπάλληλοι φέρονται να γνωρίζουν πολύ καλά τις ζημιές σε κάθε αυτοκίνητο, πληροφορώντας συγκεκριμένους ενδιαφερόμενους αγοραστές για την κατάσταση των οχημάτων.

Και είναι σχεδόν βέβαιο πως η συγκεκριμένη Ferrari που βγαίνει σήμερα στον πλειστηριασμό, στη μισή τιμή (80.000 ευρώ) από την τιμή αγοράς της αποκλείεται να καταλήξει στα χέρια κάποιου άσχετου που είδε φως και μπήκε στην αίθουσα δημοπρασιών της αποθήκης Μαγουλέζας.

Κλείνοντας ευλαβικά την πόρτα της F430, ανοίγουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την πόρτα μιας Porsche 911 Carrera, μοντέλο 1999 με τιμή εκκίνησης 15.000 ευρώ. Τιμή μάλλον υπερβολική αν κρίνουμε από αγγελίες για παρόμοια μοντέλα στο car.gr με κόστος αγοράς 18.000 ευρώ- τιμή που αφορά σε μοντέλο του 2001 και σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από το αυτοκίνητο- kinder έκπληξη που έχουμε μπροστά μας.
Στη θέση του συνοδηγού ένα ξεχασμένο CD ανατολικής προέλευσης μαρτυρά την εθνικότητα του τελευταίου ιδιοκτήτη του οχήματος και δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που να μας δίνουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του.

Αφήνοντας πίσω μας το γερμανικό δίπορτο σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με τον ξεχωριστό σχεδιασμό, με τον κινητήρα και τη μετάδοση της κίνησης «όλα πίσω», ξεκινήσαμε προς τον τελικό μας προορισμό. Έχοντας πληροφορηθεί από δημοσίευμα σχετικά με τον σημερινό πλειστηριασμό, για την ύπαρξη μιας cabrio Mercedes – Benz SL 600 με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ ξεκινήσαμε μίνι σαφάρι στο υπαίθριο γκαράζ για τον εντοπισμό της.Δεν απογοητευτήκαμε τόσο από την παλαιότητα του μοντέλου ( 1999) όσο για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, δηλαδή, σχεδόν ένα βήμα πριν το νεκροταφείο αυτοκίνητων. Ήταν τόσο μεγάλη η απογοήτευση μας που δεν μπήκαμε καν στο κόπο να το φωτογραφίσουμε…

ΣΧΟΛΙΑ (41)

Νικόλαος Τσουκαλάς

Αν το dealership το κάνει το κράτος και έχει πολλά τέτοια κομμάτια, είναι προτιμότερο τα λεφτάκια να τα διαθέσει για ΕΝΑ από τα 30 F35 που χρειαζόμαστε!!!

Δεν είμαι σύριζα

Ενώ πχ ένα νοσοκομείο ή να φτιάξει ένα εργο υποδομης, όχι. Ας παρουμε τα F35 ώστε να συνεχίσουν να τα ριχνουν στη θάλασσα οι top of the top πιλότοι μας εν καιρώ ειρήνης.

Νικόλαος Τσουκαλάς

Αν το νοσοκομείο, είναι να το έχουν τσιφλίκι οι διαχειριστές του αέρα-συνδικαλιστές, να μη φτιάξει ούτε ένα από αυτά.Και τους πιλότους τους έχεις top, όταν αυτό το ρημάδι το πάρεις full-extra σε προδιαγραφή, και όχι στη βασική έκδοση επί της οποίας αυτοσχεδιάζεις...

Ο Κρίς Γκουντζάουζ και οι λίρες

Την Ferrari θα την αγοράσουν οι του κκε εσωτερικού και του κκε εξωτερικού ( έτσι λεγόνταν για χρόνια) που είναι οι εκατομμυριούχοι της χώρας. Όπως ήταν εκατομμυριούχοι από το 1942 και μετά με τις Εγγλέζικες χρυσές λίρες που τους έστελνε ο Κρίς Γκουντχάουζ ο Εγγλέζος , τον οποίο γλύτωσε απ το ημιυπόγειο ο Αντρέας Τζήμσς Σαμαρινιώτης του τότε ενωμένου κουμουνισμού και άφησαν στο ημιυπόγειο τον Τσιγάντε να τον φάνε οι Ιταλοί. Ποιός τηλεφώνησε στην Ιταλική καραμπινερία ότι στο ημιυπόγειο κρύβεται ο Τσιγάντες ??? Αφού πρώτα γλλυτωσε ο Κρίς Γκουντχάουζ με παρέμβαση του Τζήμα Σαμαρινιώτη???? Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα θα πληρώνουν φόρους και οι άνεργοι θα λιμοντονούν. Και οι εκατομμυριούχοι του κκε εσωτερικού και εξωτερικού θα αγοράζουν Ferrari kαι porsche.

Μπράβο επιτέλους κάποιος που ξέρει

Και γιατί όχι η οικογένεια Μητσοτάκη; Όλοι οι δεξιοί έχουν χρήματα αλλά δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους ώστε να κυκλοφορούν με τις φεραρι τους μπροστά από ανέργους και φτωχούς και να καπνίζουν πούρα. Όλα αυτά που γράφεις είναι ασοβαρα χωρίς λογική υπόσταση.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΤΟΝ ΟΔΔΥ

σόδομα και γόμορα.

Aματις

Αν το πλαίσιο/ανάρτηση/φρένα και μοτέρ είναι σένια, και καμμένο να είναι το εσωτερικό, το αυτοκίνητο κοστίζει μια περιουσία γιατι εξακολουθεί να κάνει στον δρόμο και την πίστα αυτά για τα οποία σχεδιάστηκε. Τώρα, εάν λόγω καπιταλιστικής ιδιοβλακείας το αγοράζει κανείς για να πουλήσει μούρη (σε ποιόν!?) και αξιολογεί την αξία του με βάση την όψη του εσωτερικού/εξωτερικού του, χαζομάρα αλλά και δικαίωμά του.

ΝΑΙ ! ΝΑΙ !

Και αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν σιδηρόδρομος !!

Σοφέ μου !

Και αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν σιδηρόδρομος !!

@Αματις

Τι κάνει λέει?Μεγάλε,σαράβαλο είναι.Τοσα χρόνια στην ακινησία θα έχουν κολλήσει όλα(μιλάμε και για ιταλικό ετσι?)Αυτό για να γίνει ξανά αμάξι θελει 100χιλιάρικα+.Και επειδή είναι από τα φθηνά της μάρκας(καμία σχέση με δήθεν σπανιότητες και συλλεκτικούρες),τέτοια μοντέλα βρίσκεις μεταχειρ. σε πολύ καλή κατάσταση με 80χίνες.

Αναρωτιέμαι

Εχεις ρωτήσει ποτέ πόσο κάνει να συμμαζέψεις το σαλόνι μιας φεράρι? Και σαφώς αν θέλεις να κρατήσει την όποια αξία του, δεν θα το πάς για φτιάξιμο στο κυρ μήτσο που κάνει φιατάκια στη γωνία αλλά στη μαμά που μάντεψε πόσα θα ζητήσει. Επομένως πρόβλημα, εκτός αν το θές για να το τρέχεις σε πίστα που δεν έχει σημασία η εξωτερική κατάσταση. Και εκτός απο αυτό, το αμαξάκι έμεινε σταματημένο για χρόνια και πιθανώς εφαγε και κακομεταχείριση σε κουβάλημα-ξερογκαζιές-αποθήκευση οπότε θα έχει σίγουρα πολύ περισσότερα θέματα απο ενα απλό σαλόνι.

Μαρτυριαρης

80 Χ.... Ενώ κάνει ούτε 40...? Βάλε ότι αν του έχουν ξηλώσει και τίποτα κάπου εκεί γύρω θα είναι

123

Λουκέτο στον ΟΔΔΥ και αμεση απολυση του προσωπικού του οι οποίοι ειναι κλεφτρονια τεμπέληδες και απατεωνες που και για να πουν καλημερα θέλουν λάδωμα

Fast and Furious

Φοβερές φωτογραφίες από ΟΛΑ τα αυτοκίνητα που αναφέρονται στο άρθρο χαχαχαχαχα ο τύπος πρέπει να είναι ο βλάχος του Κωστόπουλου χαχαχα

Τρολίδης

Ε ρε σανό για τον λαουτζίκο αυτά τα άρθρα..χαχαχα

XXX

F430 σκουπίδι με 80Κ τι λέτε ρε;

Καγιαν, πισινα, ρωσιδια, ταξιδια

Αν δεν εχεις φεραρι ή πορσε τοτε εισαι αποτυχημενος, τελειωμενος, ενα φτωχομπατιροσκυλο με golfaki.

μακις

Και τσακίδια.

Εγώ με το μπατιρόγκολφάκι μου

έχω βγάλει πολύ γκομενάκι. Ζηλεύεις;

@Μπατιρογκολφάκια

Εσύ για να έχεις golf πρέπει να είσαι κανας παππούς ή καμια θεία που της είπαν ότι είναι γερά αυτοκίνητα και το πήρε. Αν έβγαλες γκόμενα σίγουρα θα είναι καμια τελευταία από Δυτικά προάστια που μόλις είδε αυτοκίνητο έχοντας συνηθίσει στα παπακιά και στους κάγκουρες θα της έκανε εντύπωση!!!

aleksis mpazianas

εσυ παλι πρεπει να χεις συνηθισει να βλεπεις υδραυλικους ηλεκτρολογους κηπουρους ολη μερα στη βιλα σου που τους καλει συνεχως η μαμα σου να τις φτιαξουν τις βλαβες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης