Στον «αέρα» η πληρωμή των ειδικών γιατρών με το περίφημο παραπεμπτικό απο τον οικογενειακό γιατρό

giatroi_g

Το υπουργείο δεν θέτει χρονική αφετηρία για την έκδοση των παραπεμπτικών απο τους οικογενειακούς γιατρούς στους ειδικούς γιατρούς

Σε θολό τοπίο συνεχίζουν να βρίσκονται οι ειδικοί γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με το θέμα της περίφημης παραπομπής των ασφαλισμένων στους ειδικούς γιατρούς από τον οικογενειακό γιατρό -τον παθολόγο ή τον γενικό γιατρό- είτε του ΕΟΠΥΥ είτε των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Κρίσιμο σημείο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη σχετική υπουργική απόφαση του υπουργου κ. Ανδρέα Ξανθού, αποτελεί η αποζημίωση των ειδικών γιατρών για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων με βάση το παραπεμπτικό.

Το υπουργείο Υγείας στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 13 Απριλίου δεν θέτει χρονική αφετηρία για την έκδοση των παραπεμπτικών απο τους οικογενειακούς γιατρούς στους ειδικούς γιατρούς, ωστόσο πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση η εφαρμογή της οποίας έπρεπε να ξεκινήσει απο τον Μάρτιο του 2018.

Ωστόσο, στη διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας -μετα τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου- αναφέρει ότι το σύστημα παραπομπών ή «gatekeeping» όπως λέγεται, θα τεθεί στην πλήρη εφαρμογή του από τον Ιανουάριο του 2019. Δημιουργεί έτσι ενα νομικό κενό ως προς την εφαρμογή τελικά της νέας διαδικασίας με το σύστημα παραπομπών αλλα και ως προς την αποζημίωση των γιατρών, όπως επισημαίνουν νομικοί σύμβουλοι των επαγγελματικών ενώσεων των γιατρών.

Ας υποτεθεί ότι ενας ασφαλισμένος λαβει παραπεμπτικό απο τον παθολόγο ή τον γενικό γιατρό του ΕΟΠΥΥ για να επισκεφθεί πχ καρδιολόγο ή ορθοπαιδικό συμβεβλημένο με τον Οργανισμό. Δεν ειναι σαφές πως θα αποζημιωθεί ο συμβεβλημένος ειδικός γιατρός απο τον Οργανισμό και είναι πιθανόν η δαπάνη της επίσκεψης αυτής να μην μπορεί να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Κατά πληροφορίες, αυτο το εμπόδιο έχει γίνει αντιληπτό από τους υπεύθυνους του ΕΟΠΥΥ που έχουν θέσει το πρόβλημα και στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί λύση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΑΑ

Καλά, τόσο σαχλαμάρες δεν υπάρχει πουθενά! Ολα στο γόνατο - δεν έχουν καμια αίσθηση του πως λειτουργεί το σύστημα και ότι οι γιατροί δεν είναι κορόιδα. Συνεχίστε έτσι, να μη μείνει κανένας σοβαρός γιατρός στη χώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thesprotia

Τα μπλόκα είχαν στηθεί έγκαιρα από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και του τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Φιλιατών κι έτσι οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 23 χρόνων έπεσαν στο δόκανο χωρίς να αντισταθούν

moria

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Τώρα προέχει να σβήσουμε τη φωτιά» δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος

3