Διπλή τουρκική πρόκληση στο Σινούκ που μετέφερε τον Τσίπρα!

Διπλή τουρκική πρόκληση στο Σινούκ που μετέφερε τον Τσίπρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του πρωθυπουργού από την Ρω στη Ρόδο, δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 25.000-27.000 πόδια, ενώ από τα τουρκικά ραντάρ ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο (!) - Ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν και απομάκρυναν τα τουρκικά αεροσκάφη

tsipras_sinouk_arthro
Για μια ακόμα φορά, οι Τούρκοι υπερέβησαν τα όρια με τις προκλήσεις τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του πρωθυπουργού από την Ρω στη Ρόδο, δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 25.000-27.000 πόδια, ενώ από τα τουρκικά ραντάρ ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο! 
Aυτός τους αγνόησε και ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Το Σινούκ συνέχισε την πορεία του, ενώ οι ιπτάμενοι δεν απάντησαν στην προκλητική ενέργεια της Τουρκίας. Ωστόσο, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, άρχισαν την προκλητική τους συμπεριφορά οι Τούρκοι με ένα ζευγάρι F-16, που είχε απογειωθεί από το Dalaman και προσπαθούσαν συνεχώς να περάσουν εντός του FIR Αθηνών. 

Όταν τα τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν τις προκλητικές ενέργειες, τα ελληνικά ραντάρ είχαν «πιάσει» τις προθέσεις των Τούρκων και είχαν θέσει σε ετοιμότητα ιπταμένους από τις Σμηναρχίες μάχης σε Σκύρο και Καστέλλι. Δύο ζεύγη από μαχητικά της χώρας μας βρέθηκαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ την επίμαχη στιγμή, που το ελικόπτερο μετέφερε τον πρωθυπουργό από την Ρω προς το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, υπήρχε παραβίαση του FIR στην περιοχή. 

Με την εμφάνιση των ελληνικών μαχητικών, τα τουρκικά αεροσκάφη έφυγαν ανατολικά.

Κλείσιμο
Την εμφάνιση και αποχώρηση των τουρκικών μαχητικών παρακολούθησαν από το Σινούκ ο πρωθυπουργός και ο Α/ΓΕΕΘΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης