Η μάχη των «αριστερών» ΜΑΤ με την Αριστερά

Η μάχη των «αριστερών» ΜΑΤ με την Αριστερά

Άγριο ξύλο στους φοιτητές και τους μαθητές που πήγαν να ρίξουν το άγαλμα του Τρουμαν - Τρεις τραυματίες και δύο συλληφθέντες ο απολογισμός όσων συνέβησαν στην Βασιλέως Κωνσταντίνου

episodia
Τρεις τραυματίες και δύο συλληφθέντες είναι ο απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής αντιπολεμικής πορείας
στην οποία συμμετείχαν μαθητές και φοιτητές του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

000_142834
000_1427VD
000_1427V8

Κλείσιμο
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας όταν πάνω από πεντακόσιοι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών με προορισμό την Αμερικανική πρεσβεία προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αφού πέταξαν αβγά στη γαλλική πρεσβεία και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στεγάζονται επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, μία μερίδα φοιτητών «έσπασε» από την πορεία και κατευθύνθηκε στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου όπου μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να αποκαθηλώσουν, με τη χρήση ηλεκτρικού τροχού, το άγαλμα του 33ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Λίγα λεπτά αργότερα επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθώντας να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από το άγαλμα του Χάρυ Τρούμαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές σώμα με σώμα. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν στους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
poreia4
poreia5
poreia6


Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ενώ δύο σοβαρά τραυματισμένοι φοιτητές, ο ένας μάλιστα δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.

Λίγη ώρα αργότερα μαθητές και φοιτητές συνέχισαν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία όπου πέταξαν αβγά στις κλούβες που είχαν φράξει περιμετρικά την είσοδο για να μη πλησιάσουν οι διαδηλωτές.

Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ως ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στην Βασιλέως Κωνσταντίνου. Εκεί παρέμειναν για τουλάχιστον πέντε ώρες, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα αλλά και συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Βίντεο 6


Βίντεο 8 Τρουμαν 2


ΚΚΕ και ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν δύο προσαγωγές και δύο τραυματισμένοι διαδηλωτές» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το γεγονός. Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι’ αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού», σημειώνει.

«Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα, με σχετικό δελτίο Τύπου, το ΠΑΜΕ κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της χθεσινής αντιιμπεριαλιστικής πορείας, στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ‘’δολοφονικά χτυπήματα’’ αλλά και για ‘’απαγωγή’’ φοιτητών από τους άνδρες της αστυνομίας.

«Καταγγέλλουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης της νεολαίας.

Με εντολή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με βαναυσότητα, με ρόπαλά, χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στην κινητοποίηση. Μάλιστα, οι δυνάμεις καταστολής, αφού χτύπησαν με δολοφονικά χτυπήματα και έστειλαν στο νοσοκομείο 3 διαδηλωτές, έφτασαν στο σημείο και να απαγάγουν 3 φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση δίνει Γη και Ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς, την ίδια ώρα χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση με το σημερινό της χτύπημα αποδεικνύει ότι είναι το καλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη που δήλωσε ότι «είναι αδέρφια». Χέρι-χέρι στο μακελειό και στη σφαγή των λαών.

Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει. Έξω η Ελλάδα από το Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης