«Εξαφανίστηκε» το πάρκο μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία

20180412_165746_0_

Το πάρκο θυσιάζεται  προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του κτιρίου της πρεσβείας

Για πέντε χρόνια οι Αθηναίοι θα αποχωριστούν τον μικρό πνεύμονα πρασίνου μπροστά από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Το πάρκο θυσιάζεται για να γίνει αποθηκευτικός χώρος για τα δομικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του κτιρίου της πρεσβείας.

Το πάρκο αποτελούσε σημείο αναψυχής και βόλτας για τους περίοικους αλλά και συνάμα μια μικρή όαση για τους τετράποδους φίλους, διευκολύνοντας αφάνταστα τους ιδιοκτήτες τους.

Δεν περίμεναν όμως ότι θα εξαφανιστεί και η τελευταία σπιθαμή πρασίνου προκειμένου να διευκολυνθούν τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την ανακαίνιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας, «Chancery», το οποίο σχεδιάστηκε από τον Walter Gropius και εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου 1961.

Μιλώντας με την εταιρία που έχει αναλάβει την περίφραξη του πάρκου, μάθαμε ότι αυτό γίνεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του κτιρίου.

embassy_01

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που ανέλαβε το έργο της περίφραξης, Χ. Πορτοκαλάκης: «Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το πάρκο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ωσότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του κτιρίου της πρεσβείας. Αυτό που μάθαμε είναι ότι περίφραξη θα χρησιμοποιηθεί για την προφύλαξη των οικοδομικών υλικών. Επίσης μάθαμε ότι έχει προβλεφθεί από τους υπεύθυνους του έργου να ξαναφυτευτούν όλα τα φυτά που θα ξεριζωθούν για τις ανάγκες της ανακαίνισης».

Η Αμερικάνικη πρεσβεία είχε ανακοινώσει μέρες πριν μέσω facebook τι πρόκειται να αλλάξει στη περιοχή λόγω των έργων .

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει συνάψει σύμβαση με την εταιρεία Caddell Construction με έδρα τις Η.Π.Α. για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας. Αυτό το μεγάλο έργο αναμένεται να διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η περιοχή του πάρκου κατά μήκος της οδού Γέλωνος θα παραμείνει κλειστή για το κοινό. Η Αμερικανική Πρεσβεία έχει δεσμευτεί να επιστρέψει το πάρκο στους γείτονές μας σε άριστη κατάσταση. Εκτιμούμε την κατανόησή σας καθώς αποκαθιστούμε ένα σημαντικό κτήριο-ορόσημο της περιοχής».

embassy_02

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Λίγη λογική δεν βλάπτει.

ΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΦΛΟ ΜΕ 5 ΠΑΓΚΑΚΙΑ. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ και ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΚΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

kkk

Σιγά το πάρκο... γεμάτο αγριοχορτα είναι. Ακριβώς από πάνω υπάρχει μικρή πλατεία και 2 δρόμους πάνω είναι ο Λυκαβηττός. Έχει αρκετό πράσινο η περιοχή

Οτι συμβαίνει κάτι

Δεν σημαίνει απαραίτητα πως ειναι και θέμα

Τζακ Μώρρυ

Τον Τζακ Μώρρυ , σταθμάρχη της cia στην Ελλάδα από το 1962, την 21/04/1967 το πρωί ώρα 04:00 τον αναζήτησε ο Αμερικανός Πρέσβης ( ο προϊστάμενός του δηλαδή) στο σπίτι του και δεν τον βρήκε. Το επικαλείται και η τότε Αμερικανική πρεσβεία και ο μετέπειτα Αμερικανός Πρέσβης ( σύμβουλος το 1967) Κήλυ. Το τηλέφωνο επίσημα λέει η Αμερικανική πρεσβεία το σήκωσε ο υιός του !!!! Σε κάτι γραφόμενα ιστορικά ( μόνο οι πανεπιστημιακοί δεν τα έχουν υπόψιν των!!!!! ) , κάποιος με στρατιωτική στολή άγνωστος την ίδια ώρα 04:00 , βρισκόνταν μαζί με τους συνταγματάρχες έξω από την πύλη του άνακτα στο Τατόι. Και κάποιοι γράφουν ότι μάλλον αυτός ο άγνωστος ( μάλλον όχι σίγουρα όμως ) αυτός ο άγνωστος στην πύλη στο Τατόι μαζί με τους συνταγματάρχες ήταν ο Τζάκ Μώρρυ. Να ερευνήσουν οι ιστορικοί του εν Αθήνησι Εθννικού και ΚΑποδιστριακού και πρώην Οθωνικού Πανεπιστημίου το όλο θέμα. Διότι μέχρι σήμερα οι πανεπιστημιακοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι στην εκτροπή της 21/04/1967 19 δεν είναι τεκμηριωμένη η εμπλοκή των ΗΠΑ. Το κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας ( της διαφανούς αρχιτεκτονικά δημοκρατίας) είναι έργο του Βάλτερ Γκρόπιους ( του συνιδρητή του bau haus ). Υγεία και γαλήνη σε όλους Χριστός Ανέστη

ελληναρα

Πάρ' τ' αυγό και κούρευτο

Ελεος

Ενας εισαγγελεας να μαζεψει ολους αυτους τους συνωμοσιο...εννοω αναλυτες και στρατηγους δεν υπαρχει; Σας βαρεθηκαμε εσας τους αχρηστους 50 χρονους σαπιοκοιλιαραδες

Α

Άμα έκαιγε τους Αθηναίους το πράσινο, θα χάλαγαν τον κόσμο τόσες δεκαετίες για όλη τη περιοχή. Τα πέντε δέντρα δεν μας σώζουν. Όποιος το πιστεύει αυτό είναι υποκριτής. Σχεδόν όλες οι ελληνικές πόλεις, δεν έχουν πάρκα, ούτε καν πεζοδρόμιο. Μισοτελειωμένα κτίσματα, καλοφτιαγμένοι δρόμοι, βρωμιά, καταπάτηση. Μια από τις πιο όμορφες χώρες και την κάναμε σαν τα μούτρα μας.

Μιλαμε για Γκροπιους

Καλά κάνουν και πραγματοποιούν συντήρηση, αν το κτίριο ηταν στο δημόσιο θα ειχε ήδη κατεδαφιστεί

Το πάρκο δεν ειναι μπροστα στη πρεσβεία

Αλλα πίσω της. Έβγαλε και η εταιρία δελτίο τύπου, υποθέτω υπάρχει άδεια και τονίζουν οτι θα τα φυτέψουν πάλι. Το θεμα που ειναι;

?

Αλλοίμονο, μη δίνετε σημασία, εμείς απλά ζούμε εδώ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης