Τσίπρας - Αναστασιάδης συζήτησαν τηλεφωνικώς λίγο πριν τον δείπνο με τον Ακιντζί

tsipr_anas_01

Ο Αναστασιάδης είχε μακράν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ανασκόπησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση το επικείμενο δείπνο του προέδρου με τον Ακιντζί

Την στήριξή του στις θέσεις του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη δημιουργίας των απαραίτητων προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Κύπριας αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Κλέλιας Βασιλείου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης «είχε μακράν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ανασκόπησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση το επικείμενο δείπνο του προέδρου με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς κ. Μουσταφά Ακιντζί».

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στηρίζει πλήρως τις θέσεις του προέδρου της Δημοκρατίας και την ανάγκη της δημιουργίας των απαραίτητων προϋποθέσεων για επανέναρξη του δικοινοτικού διαλόγου, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με απαρχή του διαλόγου εντός του πλαισίου του ΓΓ των ΗΕ όπως αυτό διατυπώθηκε στο Κραν Μοντανά», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «κατά τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του Σμηναγού της Ελληνικής Αεροπορίας Γεώργιου Μπαλταδώρου».

Εν τω μεταξύ, 150 Κύπριοι απευθύνουν έκκληση προς τους δύο ηγέτες και προς όσους χειρίζονται το Κυπριακό με την ευκαιρία του ανεπίσημου δείπνου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «ο χρόνος για λύση-επανένωση της Κύπρου εξαντλείται επικίνδυνα και οι εξελίξεις που προοιωνίζονται είναι εφιαλτικές» και καλούν τις ηγεσίες και των δυο κοινοτήτων να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες που να «ανατρέπουν το σκηνικό της αποτελμάτωσης και να ανοίγουν τον δρόμο προς συμφωνία λύσης διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα των κοινοτήτων όπως αυτή ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zak__1_

Κάνει λόγο για τεθλασμένη σύνδεση των «ελαφρών τραυμάτων» με το ισχαιμικό επεισόδιο - Επισημαίνει τρεις παραμέτρους, ενώ τόνισε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για  την αιτία θανάτου

21
kefalinia

Ο Παθολόγος Γ. Χριστοδουλάκης κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό  και απαρχαιωμένες δομές και λειτουργία του νοσοκομείου - «Δύο μόνιμοι επιμελητές, ένας ειδικευόμενος και δύο αγροτικοί γιατροί καλούνται να εξυπηρετούν στα Επείγοντα 40.000 πολίτες», καταγγέλλει, απειλώντας με παραίτηση

1