Πρόστιμο – μαμούθ σε πασίγνωστο beach bar της Μυκόνου

mykonos_arthro

Επί μια εβδομάδα οι υπεύθυνοι του καταστήματος γκρέμιζαν για να προλάβουν τα πρόστιμα όμως τελικά δεν τα κατάφεραν 

Πρόστιμο – μαμούθ που αγγίζει τις 380.000 ευρώ επέβαλλε η Πολεοδομία Σύρου σε πασίγνωστο και πολυτελές beach bar της Μυκόνου για πολεοδομικές παραβάσεις. Επί μια εβδομάδα οι υπεύθυνοι του καταστήματος γκρέμιζαν για να προλάβουν τα πρόστιμα όμως τελικά δεν τα κατάφεραν και τελικά έπεσαν στην τσιμπίδα του νόμου που τους έκοψε κοστούμι 380.000 ευρώ. Πλέον, οι ιδιοκτήτες πρέπει να καταβάλλουν μέσα σε 30 ημέρες το ποσό προκειμένου το beach bar να λειτουργήσει.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο δικηγόρος κάτοικος της Μυκόνου κ. Στέλιος Γκαρίπης, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου κατήγγειλε ότι στο συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται σε μια από τις πιο βεβαρυμένες παραλίες του νησιού των ανέμων οι ιδιοκτήτες, έχουν προβεί σε υπερβολικά εκτεταμένες κατασκευές σε έναν κάβο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στον οποίο όπως επισημαίνει “ πριν από 15 χρόνια δεν πήγαινε ούτε γαϊδουράκι, παρά μόνο ήταν πέρασμα για αγριοκάτσικα” με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του νησιού.

Κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου και ειδικότερα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης πραγματοποίησαν στις 21 Μαρτίου 2018 αυτοψία στον χώρο και σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν επέβαλλαν στις 4 Απριλίου πρόστιμο 380.790 ευρώ. “Κατόπιν σχετικής καταγγελίας μου και δεδομένου ότι εκκρεμεί ενώπιον στις 24.4 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η αίτησή μου για την ακύρωση της αδείας του μνημείου αυθαιρεσίας και αλλαζονείας που «αναδύθηκε» πέρυσι έλαβα γνώση σήμερα της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας Σύρου. Η έκθεση αυτή που βεβαιώνει κάποιες αυθαιρεσίες θα την προσβάλω άμεσα στο αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ. Κάπου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι περισσότερες συμφορές στη ζωή ενός ανθρώπου οφείλονται στο ότι υπηρετεί λάθος αρχές. Δεν είναι δυνατόν να πνίξουμε το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος της Μυκόνου στην πισίνα κάποιων επιχειρηματιών, ούτε να διακινδυνεύσουμε τη ζωή των τουριστών, στα δαιδαλώδη υπόγεια διαμερίσματα που είναι ορατά μόνο στο ... instagram και όχι στις αρμόδιες αρχές” τονίζει στο Protothema.gr ο κ. Στέλιος Γκαρίπης.

Η δικαστική διαμάχη

Για την υπόθεση του γνωστού beach bar έχει ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη με μηνύσεις, αιτήσεις αναστολής αδειών, καταγγελίες για “περίεργες επισκέψεις” που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη. Ο κ. Στέλιος Γκαρίπης, έχει προσφύγει εναντίον του ιδιοκτήτη υποστηρίζοντας πως στην επιχείρηση του “έχει διαμορφώσει παραλία και έχει ανοικοδομήσει σε όλο το βράχο του κάβου σπιτάκια τα οποία εκμισθώνονται. Έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση οι μπετονιέρες που κατασκευάζουν μία επιχείρηση επιφάνειας χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με πισίνες και υψηλά τείχη περιμετρικά. Ο όγκος του τσιμέντου που έχει επιβαρύνει τον κάβο είναι ασύλληπτος και οι εργασίες γίνονται νυχθημερόν με ειδικά συνεργεία που εργάζονται υπό το φως προβολέων κυρίως τη νύχτα”. Μάλιστα, καταγγέλλει πως έχει προσφύγει επανειλημμένως στην Αστυνομία όμως “Στις συνεχείς ωστόσο καταγγελίες μου προς το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, οι εργαζόμενοι του μηνυόμενου επιδείκνυαν μία άδεια για κατασκευή δεξαμενών”.

Μάλιστα στη μήνυση του αναφέρει ότι αμέσως μετά τις νομικές ενέργειες που έκανε “Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της Μυκόνου, δημοσίευσα κάποιες φωτογραφίες των εργασιών στον προσωπικό μου λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες ημέρες αργότερα, δέχθηκα “επίσκεψη” στην οικία μου στη Μύκονο από το μηνυόμενο, ο οποίος αφού με πληροφόρησε πως έχει προβεί σε έρευνα για το άτομο και την οικογένειά μου, με ενημέρωσε πως έχει τον τρόπο να κάνει κάποιον να φύγει, όχι μόνο από το νησί, αλλά και από τη Χώρα. Προσάγω και επικαλούμαι φωτογραφίες από τους χώρους των εργασιών”.

Δεν περνούσε ούτε γαιδουράκι...

Ο κ. Γκαρίπης στη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε μια από τις πιο βεβαρυμένες παραλίες του νησιού των ανέμων σε έναν κάβο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στον οποίο όπως επισημαίνει “ πριν από 15 χρόνια δεν πήγαινε ούτε γαϊδουράκι, παρά μόνο ήταν πέρασμα για αγριοκάτσικα. Στον κάβο ο μηνυόμενος ήδη έχει εκμισθώσει ιδιοκτησία του για την κατασκευή και λειτουργία της επιχείρησης (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του bar) έχει διαμορφώσει παραλία στη βόρεια πλευρά του κάβου και ήδη έχει ανοικοδομήσει σε όλο το βράχο του κάβου σπιτάκια τα οποία εκμισθώνονται”. Αναφέρει δε ότι οι εργασίες που γίνονται με τις μπετονιέρες που δουλεύουν μέρα και νύχτα και ο όγκος του τσιμέντου επιβαρύνουν το περιβάλλον. “Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πλήγμα στη νήσο της Μυκόνου η συνέχιση των εργασιών αυτής της επιχείρησης με πισίνες, κτίρια περιμετρικά και υψηλά τείχη και είναι αδιανόητο αφενός μεν να έχει εκδοθεί άδεια για το σύνολο αυτών των κατασκευών, αφετέρου δε να ακολουθείται κατά γράμμα αυτή η οικοδομική άδεια” αναφέρει.

“Κατόπιν σχετικής καταγγελίας μου και δεδομένου ότι εκκρεμεί ενώπιον στις 24.4 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η αίτησή μου για την ακύρωση της αδείας του μνημείου αυθαιρεσίας και αλλαζονείας που «αναδύθηκε» πέρυσι στην Αγία Άννα της Μυκόνου, έλαβα γνώση σήμερα της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας Σύρου. Η έκθεση αυτή που βεβαιώνει κάποιες αυθαιρεσίες θα την προσβάλω άμεσα στο αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ. Κάπου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι περισσότερες συμφορές στη ζωή ενός ανθρώπου οφείλονται στο ότι υπηρετεί λάθος αρχές. Δεν είναι δυνατόν να πνίξουμε το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος της Μυκόνου στην πισίνα κάποιων επιχειρηματιών, ούτε να διακινδυνεύσουμε τη ζωή των τουριστών, στα δαιδαλώδη υπόγεια διαμερίσματα που είναι ορατά μόνο στο... instagram και όχι στις αρμόδιες αρχές” τονίζει στο protothema.gr o δικηγόρος κ. Στέλιος Γκαρίπης ο οποίος έχει προβεί σε καταγγελίες.

dikigoros
fidididdi
diidididiiicicicicΣΧΟΛΙΑ (56)

ενημέρωση σχετικά με γ.γ πολεοδομιας

καλησπέρα σας, να ξέρετε οτι ο γ.γ. της πολεοδομίας είναι καθημερινός πελάτης του pierros στο νησι...και αν κάποτε κάτι ζητάει προς διευκολυνση ειναι ...πιέρος...καταλάβατε. καταντια

Neas

Το (επικαλυμμένο) ομοφοβικό σου σχόλιο είναι παράλληλα και εντελώς ακυρο. Να μου εξηγήσεις τη συσχέτιση του σεξουαλικού προσανατολισμού κάποιου με την ικανότητα του να αποδώσει (η όχι) στη δουλειά του. Α, και παρεπιμπτόντως το Pierros εκλεισε εδώ και καμμιά δεκαετία. Η ημιμάθεια η χειρότερη των όλων!

Το κάνατε παράγκα

Γιατί πρέπει ο ιδιώτης να κάνει αυτό που πρέπει η δημόσια υπηρεσία; μήπως επειδή τα παίρνουν όλοι τους;

Τα ιδια παντελακη μου

Γιατι έπρεπε να επεμβει η Πολεδομια Συρου κατ εντολη του δικηγορου και οχι μονη της αυταπαγγελτα?Που ειναι οι ελεγχοι ΤΑΚΤΙΚΟΙ που πρεπει να κανουν οι ελεγκτες σεενα θερετρο οπως η ΜΥΚΟΝΟΣ και οχι μονο?Γιατι οι υπαλληλοι δε δειχνουν υπερβαλλοντα ζηλο αφου ειναι μονιμοι και αμειβονται ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ????Ποιος τους απειλει να μην κανουν ελεγχους?ή ποιος με φακελακι "αγοραζει" τη σιωπη των υπαλληλων της ΠΟλεδομιας??Οι εισαγγελικες αρχες γιατι κωφευουν?

κα

Με το καλό ή με το ζόρι, θα γίνετε Ευρωπαίοι ρε! Αυτά που ξέρατε, να τα ξεχάσετε. Όσο πιο γρήγορα το χωνέψετε ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα τόσο το καλύτερο για σας.

saimon

μάλλον ο κος γρίπης δεν έσκυψε το μέλι και ρουφιανεψε τον άλλο.τι αξία χουν όμως αυτά.εδώ πωλείται Η χώρα,αυτά μας τρομάζουν?

Β.Ν.

Αν δεν στείλουν στο σπίτι τους όλους τους εμπλεκόμενους στην πολεοδομία για παράβαση καθήκοντος δεν θα στρώσουν ούτε οι υπόλοιποι.

Πύρρος

Το εξωφρενικό στην όλη υπόθεση είναι ότι αναγκάστηκε ένας ιδιώτης να κάνει μήνυση (με αποτέλεσμα να απειλείται ο ίδιος κ η οικογένεια του) ενώ η αστυνομία τα έβρισκε όλα νόμιμα και η πολεοδομία Σύρου δεν είχε πάρει χαμπάρι (;;;). Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος θα ήταν υπολόγοι τόσο οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο όσο και οι υπάλληλοι της πολεοδομιας. Οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ή ακόμα και οι αρμόδιοι υπουργοί θα έπρεπε να είχαν διατάξει ήδη εδε. Συγχαρητήρια στον πολίτη που έδρασε

Rolex submariner

Αγαπητέ μιλάς για το αστυνομικό τμήμα των Ρόλεξ φεύγουν με πολλά λεφτά η θέση είναι καπαρωμένη από Αθήνα που βρίσκεται Και ο κεντρικός εισπράκτορας ο πολεοδόμος είναι στην λίστα Μποργιαν τυχαίο δεν νομίζω

ΤΙΜΩΡΟΣ

O ROLF το είπε και το έκανε !!!! Ρε τον μπαγάσα, τον μπαταχτσή! έσπειρε διχόνοια στη νήσο Μύκονο

κωστας αιρετικος

Οταν η αυθαιρεσια υπο το βλεμμα των τυφλων λαδωμενων κρατικων μηχανισμων ονομαζεται αναπτυξη και επιχειρηματικοτητα τοτε χρειαζονται ανθρωποι με γνωση και θαρρος σαν τον κυριο Γκαριπη.Αυτο που με στεναχωρει περισσοτερο ειναι οτι θα επρεπε για καθε κρατικη υπηρεσια να συσταθει μια αντιστοιχη ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ κι οχι λαδωμενη και ΑΔΙΑΦΟΡΗ.Θυμαστε εκεινη την ταινια και τις μεθοδους που ακολουθησε ο Ελιοτ Νες για να συλλαβει τον Καπονε.....?

DEMI

Να ορίστε, τετοια κάνετε κυρ δικηγόρε και θα πάμε στην τουρκική Σαντορίνη

Να πας

Και να μην ξανάρθεις

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loutraki_ar

Δείτε βίντεο πώς ξεκίνησε η φωτιά - Οι προσπάθειες κατάσβεσής της αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα - Δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού, ενώ 169 πυροσβέστες συνολικά δίνουν τη μάχη από το έδαφος 

7
epeisodia_exarcheia_koumoundourou_m

Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, εμπρησμό, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων