Πανικός στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό»: Ο Στέφανος Χίος πυροβόλησε κατά δικαστικού επιμελητή

Πανικός στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό»: Ο Στέφανος Χίος πυροβόλησε κατά δικαστικού επιμελητή

Σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβόλησε «για εκφοβισμό» δίπλα στα πόδια του δικαστικού επιμελητή, ο οποίος πήγε να επιδώσει εξώδικο - Τι απαντά η εφημερίδα για το περιστατικό - Δήλωση Χίου: Πάλι με ψάχνουν τα μπατσάκια του Τόσκα;

dd_artttt
Δικαστικό επιμελητή που πήγε να του επιδώσει εξώδικο φέρεται ότι πυροβόλησε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

Κατά πληροφορίες, ο δικαστικός επιμελητής ανέβηκε στον 2ο όροφο των γραφείων της εφημερίδας, στην οδό Δοϊράνης 45, στην Καλλιθέα, για να επιδώσει ένα εξώδικο. Όταν συνάντησε τον Στέφανο Χίο και ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» έμαθε ότι τον αναζητούσε, για να του επιδώσει το δικαστικό έγγραφο, ο τελευταίος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε «για εκφοβισμό» -σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ- δίπλα από τα πόδια του επιμελητή. Στο σημείο βρέθηκε και ένας κάλυκας.

Μετά το περιστατικό, ο δημοσιογράφος έφυγε από το κτίριο με ταξί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και άνδρες της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο όπου και απέκλεισαν το κτίριο, ενώ προληπτικά ειδοποιήθηκε και ασθεφόρο του ΕΚΑΒ. Μετά το περιστατικό, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου αποφάσισε να μεταβεί στα γραφεία της εφημερίδας για να διαπιστώσει τι είχε προηγηθεί. 

Στα γραφεία της εφημερίδας βρίσκονται περίπου δέκα εργαζόμενοι, από τους οποίους παίρνει καταθέσεις η Αστυνομία για το περιστατικό. Μάλιστα, δεν επέτρεψαν ούτε στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ να έρθει σε επαφή με τους εργαζομένους, πριν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις.

Ο Στέφανος Χίος αναζητείται, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Κλείσιμο
Η εκδοχή του Στέφανου Χίου

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα «makeleio.gr», τα πράγματ συνέβησαν ως εξής: «Το απόγευμα εισήλθε στα γραφεία της εφημερίδας με απειλές και βιαιοπραγίες νεαρός σωματώδης άντρας, άτομο το οποίο αναζητούσε τον Στέφανο Χίο. Κατά τη διάρκεια της εισόδου του ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Στη συνέχεια σημειώθηκε επεισόδιο για το οποίο δεν έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς συνέβη. Ο σωματώδης άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι δικαστικός επιμελητής αμέσως μετά την είσοδο του εισήλθαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προφανώς μετά από κλήση του φερόμενου δικαστικού επιμελητή. Ισχυρίζεται ότι κάποιος άγνωστος προς το παρών, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν άνδρες ομάδα ΔΙΑΣ, η κρατική ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και απέκλεισαν τον χώρο και τα γραφεία της εφημερίδας διακόπτοντας την εργασία των δημοσιογράφων και την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας. Έχουμε βάσιμες υπόνοιες ότι εξελίσσεται προβοκάτσια σε βάρος της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» προκειμένου να μην κυκλοφορήσει. Αυτή τη στιγμή ανακρίνουν τους δημοσιογράφους και ερευνούν τους χώρους. Καταγγέλουμε τον αστυνομικό διευθυντή Χριστόπουλο ο οποίος δεν επιτρέπει την είσοδο των συνηγόρων της εφημερίδας ώστε να διασφαλιστούν τα νόμιμα συμφέροντα τόσο των εργαζομένων όσο και της εκδότριας εταιρίας. Αυτή τη στιγμή δεκάδες πατριώτες συρρέουν στα γραφεία της εφημερίδας προς συμπαράσταση στους εργαζομένους και διαμαρτύρονται για την στάση της αστυνομίας».

Χίος: Πάλι με ψάχνουν τα μπατσάκια;

Δήλωση του εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό» Στέφανου Χίου που φέρεται να πυροβόλησε δικαστικό επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας του, φιλοξενεί το makeleio.gr.

Με ειρωνικό, αλλά και απειλητικό ύφος, ο δημοσιογράφος αναφέρει για το «φερόμενο ως συμβάν της ασφαλείας Αττικής», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα:

Η δήλωση του Στ. Χίου (σ.σ. διατηρείται η ορθογραφία και η σύνταξη):

«Τι εγινε ρε παιδιά ; Παλι με ψάχνουν τα μπατσακια του Τόσκα κατα εκατοντάδες την ωρα που οφείλουν να αναζητούν τους εγκληματίες που έστειλαν τον επιχειρηματία Aλέξανδρο Σταματιάδη που χαροπαλεύει ; Ντροπή σας! Θα σας κρίνει ο Θεός κ ο λαός!

Τμήμα ανθρωποκτονιών

Προστασία πολιτεύματος

Ασφαλεια

Διας

Ολοι μαζι σε πολιορκία στην εφημεριδα μας για να μην βγει η αυριανή έκδοση

Θα λογαριαστούμε με όλους !

Σ.Χ»
makeleiofoto

gg_2
gg_1




makeleio_grafeia
makeleio_grafeia1
makeleio_grafeia2



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης