Σε δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης για τα «κερασμένα» νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν»

593946aecd3a1807

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απιστίας για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» με τα δωρεάν νοσήλια σε πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και συγγενείς

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί για απιστία κατ' εξακολούθηση, στέλνει τον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Η νέα παραπομπή για τον Ανδρέα Μαρτίνη - θα δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο πλαίσιο άλλης δικογραφίας - αφορά στα δωρεάν νοσήλια «επωνύμων» στο «Ερρίκος Ντυνάν», υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα»
με σχετικά δημοσιεύματα.

Το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με τον υπ. αριθμόν 499/2018 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη τον Ανδρέα Μαρτίνη για την ζημία ύψους 1.741.242 ευρώ που υπέστη το «Ερρίκος Ντυνάν» κατά το διάστημα της προεδρίας του από τα «κερασμένα» νοσήλια σε πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, συγγενείς του κ.ά

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άλλοτε ισχυρισμός άνδρας του νοσοκομείου εκμεταλλευόμενος τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, πραγματοποιούσε στο «Ερρίκος Ντυνάν» δωρεάν νοσηλείες «επωνύμων», οι οποίοι δεν αντιμετώπιζαν κανένα οικονομικό πρόβλημα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν το διάστημα εκείνο στο νοσοκομείο συγκαταλέγονται πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι. Οι εκπτώσεις στα νοσήλια των επωνύμων φέρονται να έφταναν ακόμη και το 100%.

Σύμφωνα με το βούλευμα η παραπομπή του Ανδρέα Μαρτίνη σε δίκη αφορά σε λίστα 51 «χορηγιών» το χρονικό διάστημα από 1/1/2007 ως τις 31/12/2010. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα υψηλότερα νοσήλια ενός μεγάλου καταλόγου με 8.100 ασθενείς που φέρονται να ευεργετήθηκαν. Ωστόσο, ο έλεγχος όλων των περιπτώσεων από τις δικαστικές αρχές ήταν ανέφικτος με αποτέλεσμα η έρευνα να επικεντρωθεί στα «δωράκια» που άρχιζαν περίπου από το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ενδεικτικά, αρκεί να αναφερθεί πως στη λίστα με τις 51 δωρεάν νοσηλείες στο «Ερρίκος Ντυνάν», βρίσκεται ασθενής που, για τρεις νοσηλείες, έπρεπε να πληρώσει 355.491 ευρώ. Ωστόσο, κατά το κατηγορητήριο, η έκπτωση για το συγκεκριμένο ασθενή έφτασε στις 300.285 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό, σχεδόν στο σύνολο του, καταβλήθηκε από τον ασφαλιστικό του φορέα!

Από τον δικαστικό έλεγχο προέκυψε πως μόλις τρεις από τους 51 «επώνυμους» ασθενείς της λίστας έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν στο νοσοκομείο το υπόλοιπο του κόστους των εξετάσεων ή της νοσηλείας του, μετά βεβαίως την έκπτωση. Για όλους τους υπόλοιπους τα νοσήλια εξόφλησαν οι ασφαλιστικοί φορείς.

Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων φτάνει το ποσό των 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το «Ερρίκος Ντυνάν» εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί το Νοέμβριο του 2016 ενώ ήδη βρίσκονταν στην φυλακή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά στην υπόθεση δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου. Για την τελευταία αυτή υπόθεση ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» θα δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

DEMI

Καλά έκανε και τους τα χάριζε. Φτωχοί άνθρωποι ήταν οι καημένοι. Αλλά κοτζάμ βουλευτές υπουργοί πρωθυπουργοί καλλιτέχνες που καταδεχόταν ρε π@υστη μου τον ξεπεσμό. Αλλά τι λέω και γω. Αρκεί να φάμε...αυτή αίσθηση του τσάμπα, του σιγά μην πληρώσω εγώ..Άι σιχτίρ πρωινιάτικα..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

smoirni0

Σε πλήρη εξέλιξη, από το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, το θρίλερ σε οικία στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη - Ο 35χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία έχει νοσηλευθεί κατά καιρούς - Επί τόπου δυνάμεις της Αστυνομίας και ειδικός διαπραγματευτής

giagia_main

Δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο, αλλά προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας, λένε πηγές της ΑΑΔΕ - Πρωτοβουλία του διοικητή της ΑΑΔΕ για «δίκαιη επίλυση του θέματος» - «Να τα βρείτε από τα έξοδα κηδείας μου ή να μου κατασχέσετε το φέρετρο», απαντά η γιαγιά - Το πρόστιμο επιδόθηκε χθες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής

66