Υπόθεση Siemens: Περιοριστικοί όροι με εγγύηση 30.000 ευρώ για τον Μ.Κουτσενρόιτερ

siemens02

Το συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε εις βάρος του δεν μπορούσε να εκτελεστεί με βάση τις αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης

Στην αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης για το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Μ. Κουτσενρόιτερ, με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης των 30.000 ευρώ προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Με βούλευμα του το συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή αίτηση που υπέβαλε ο ίδιος κατηγορούμενος, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη –ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της ανάθεσης της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το γνωστό C4i.

Η προσωρινή κράτηση είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο για συναφή υπόθεση και δη για την παραλαβή του ίδιου συστήματος ασφαλείας, η ανάκριση επί της οποίας περατώθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκαναν δεκτή την αίτηση του Μ. Κουτσενρόιτερ, Γερμανού υπηκόου, κρίνοντας πως το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του δεν μπορούσε να εκτελεστεί με βάση τις αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και ως εκ τούτου είχε καταστεί κενό περιεχομένου.

Ακόμη, οι δικαστές συνυπολόγισαν και το γεγονός πως το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα μαύρα ταμεία της Siemens , όπως προβλέπει η δικονομία.

Σταθμίζοντας τα δεδομένα αυτά τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν πως πρέπει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση για τον Μ. Κουτσενρόιτερ με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 30.000 ευρώ. Η καταβολή της εγγυοδοσίας θα πρέπει να γίνει η σε μετρητά ή με εγγυητική επιστολή εντός δέκα ημερών από την επίδοση του βουλεύματος.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katal09

Οι γονείς τονίζουν ότι οι μαθητές παραμένουν στον σχολικό χώρο πέραν της μίας ώρας από τη λήξη των μαθημάτων, ενώ στα «προβλήματα» προστέθηκε και αυτό της απροειδοποίητης αλλαγής της ώρας διέλευσης του λεωφορείου

thes_metro_main

Στον χώρο πρόκειται να μεταφερθεί τις επόμενες εβδομάδας ο πρώτος συρμός του μετρό από την Ιταλία και στη συνέχεια ορισμένοι ακόμη, με τους οποίους θα ξεκινήσουν δοκιμές αρχικά στον χώρο του αμαξοστασίου και στη συνέχεια και εκτός

dei

Από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10% - Τσεκούρι και στην έκπτωση προπληρωμής - Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ «πανηγυρίζει» επειδή δεν έγιναν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος!

10
nkosmos0

Το ψυχολογικό - συναισθηματικό προφίλ της μάνας που πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι πριν αυτοκτονήσει προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αρχές για να εξηγήσουν την αδιανόητη τραγωδία - Προβληματίζουν οι μαρτυρίες ότι ήταν ήρεμη πριν πέσει στο κενό και περιμένουν απαντήσεις από το άμεσο περιβάλλον της

4