Η «Αποστολή» ξεκίνησε νέο κύκλο ενημέρωσης για την πρόληψη του Αlzheimer

IMG_8450

Δωρεάν τεστ μνήμης και ενημερωτική ομιλία για την άνοια στα Γρεβενά από το «Καρέλλειο -Μονάδα Alzheimer 

         Στην πόλη των Γρεβενών συνεχίστηκαν οι δράσεις του “Καρελλείου - Μονάδα Alzheimer” του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης για την άνοια και τη νόσο Αlzheimer.
Με την προτροπή και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου και τη συμβολή της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Καρελλείου σε συνεργασία με την Μητρόπολη Γρεβενών παρέθεσε ενημερωτική ομιλία για την άνοια και χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ευαγγελίστριας Γρεβενών.

         Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που παρακολούθησαν την ομιλία ευαισθητοποίησης για την άνοια και εξίσου μεγάλος ήταν ο αριθμός όσων είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν. Ο διευθυντής της «Αποστολής» κ.Δήμτσας Κωνσταντίνος τόνισε πως «είναι ο τρίτος χρόνος που « Αποστολή» σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ πραγματοποιούν εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια και το Alzheimer, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν εξεταστεί και ενημερωθεί περισσότερα από 5000 άτομα.».

         Η διευθύντρια της Μονάδας κ.Ευθυμιοπούλου Αικατερίνη ανέφερε ότι: «Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ο προληπτικός έλεγχος του κόσμου είναι οι στόχοι των δράσεων του Καρελλείου για την άνοια και το Alzheimer. Η μεγάλη συμμετοχή και το ειλικρινές ενδιαφέρον των κατοίκων των Γρεβενών αποδεικνύει πως το στίγμα γύρω από την άνοια αρχίζει να υποχωρεί». Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης