Με αψίδα νερού υποδέχτηκε την πρώτη πτήση της Qatar... η Θεσσαλονίκη

aer_0001

Η υποδοχή έγινε μέσα σε αψίδες νερού από τα πυροσβεστικά οχήματα, μια παράδοση στον χώρο της αεροπορίας παγκοσμίως ενώ όταν στάθμευσε το αεροπλάνο, το υποδέχτηκαν φορείς της πόλης

Μόλις πριν λίγο προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της Qatar Airways QR205/206 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Μετά από πολλές αναβολές και αλλαγή σχεδίων της εταιρίας, με την υποσχόμενη πτήση της Θεσσαλονίκης να καταλήγει στα Σκόπια, το Airbus A320 των 120 θέσεων οικονομικής και των 12 διακεκριμένων θέσεων, ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

Η υποδοχή έγινε μέσα σε αψίδες νερού από τα πυροσβεστικά οχήματα, μια παράδοση στον χώρο της αεροπορίας παγκοσμίως ενώ όταν στάθμευσε το αεροπλάνο, το υποδέχτηκαν φορείς της πόλης όπως ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και στελέχη του αεροπορικού χώρου μπροστά στο κόκκινα χαλί μαζί με παραδοσιακό χορευτικό.H εταιρία έχει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, αφού πετάει καθημερινά τουλάχιστον δύο φορές στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ το καλοκαίρι αυξάνει τις πτήσεις και χρησιμοποιεί αεροπλάνα ευρείας ατράκτου. Εποχικά θα πετάει και στην Μύκονο αυτό το καλοκαίρι, ενώ η Θεσσαλονίκη θα έχει σύνδεση με την Ντόχα, τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα όλο το χρόνο.

Πέρα από την δυνατότητα των Ελλήνων να ταξιδεύουν στο εξωτερικό με την εταιρία, κυρίως σε προορισμούς της Ασίας, Μ. Ανατολής, Αφρικής, Αυστραλίας αλλά και Αμερικής, η εταιρία μεταφέρει και ένα σημαντικό όγκο εμπορευμάτων cargo βοηθώντας στη γρήγορη διανομή των ελληνικών εξαγωγών.
Φυσικά για την χώρα μας το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι η συνδεσιμότητα με το αεροδρόμιο της Ντόχα, που αποτελεί έναν σημαντικό κόμβο στον Κόλπο και τροφοδοτεί την χώρα μας με τουρίστες.Για την Θεσσαλονίκη, ένα αεροδρόμιο εποχικό κυρίως... «η σύνδεση με έναν κόμβο σε ετήσια βάση είναι σημαντικό γεγονός καθώς η πόλη εξαρτάται για τα μακρινά ταξίδια κυρίως από δυο αεροπορικές, την Turkish Airlines με hub την Κων/πολη και την Aegean Airlines που τροφοδοτεί τους επιβάτες σε κάποιο Ευρωπαϊκό hub».

Η σύνδεση της Qatar θα φέρει περισσότερες επιλογές στους επιβάτες αλλά και τιμολογιακές αλλαγές, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός. Σύντομα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει σύνδεση και με την FlyDubai, την θυγατρική της Emirates που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου το Dubai.

Στα παλαιότερα σχέδια της εταιρίας, ήταν να γίνει η Αθήνα κόμβος της και να πετάει καθημερινά στη Νέα Υόρκη με το διώροφο Airbus A380, κίνηση που την επιχείρησε μια άλλη εταιρία του κόλπου, η Emirates.

Η Qatar Airways έχει αποσπάσει μια σειρά από κορυφαίες διακρίσεις, όπως το βραβείο Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς από τα αναγνωρισμένα 2017 Skytrax World Airline Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Paris Air Show. Είναι η τέταρτη φορά που η Qatar Airways αποσπά αυτή την κορυφαία διάκριση. Εκτός από τον τίτλο της Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας, ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ κατέκτησε επίσης και άλλα σημαντικά βραβεία, όπως Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στη Μέση Ανατολή, Καλύτερη Business Class στον κόσμο και Καλύτερο First Class Airline Lounge στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Επιβάτης

Πολύ σοβαρή εταιρεία, με συνεχή υποστήριξη στον ελληνικό τουρισμό και στις μετακινήσεις του Ελληνισμού ανα τον κόσμο. Τρεις φορές την χρησιμοποίησα για πτήσεις προς Σιγκαπούρη και Αυστραλία και έμεινα πολύ ευχαριστημένος σε όλα .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paull_arthos

Ο χώρος επιτάχθηκε από τους Γερμανούς που εισέβαλλαν στην Αθήνα στις 27 Απριλίου του 1941 και χρησιμοποιήθηκε ως κρατητήρια της Kommandatur - Σήμερα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Εθνικής Ασφαλιστικής και είναι ανοιχτός στο κοινό - Τον Προκόπιο Παυλόπουλο ξενάγησε ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής

payat12

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο -  Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας μέσα σε λίγες μέρες

exodos_pasxa

Δείτε πού έχει κίνηση - Στις εθνικές οδούς η τροχαία εφαρμόζει μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων με συχνούς ελέγχους, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για τη διευκόλυνση όσων έχουν προορισμό τα νησιά