«Καλπάζει» η γρίπη: Τέσσερις ακόμη νεκροί την τελευταία εβδομάδα

«Καλπάζει» η γρίπη: Τέσσερις ακόμη νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Από τον περασμένο Οκτώβριο έως και την περασμένη Κυριακη -18 Μαρτίου 2018- καταγράφηκαν 90 σοβαρά κρούσματα - Τα 86 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ

Συνεχίζει να αφήνει πίσω του νεκρούς και ασθενείς σε Εντατικές το κύμα της γρίπης καθώς υποχωρεί. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη, ενώ πέντε άνθρωποι εισήχθησαν με σοβαρή μορφή της γρίπης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 

Συνολικά, συμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης  Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τον περασμένο Οκτώβριο έως και την περασμένη Κυριακη -18 Μαρτίου 2018- καταγράφηκαν 90 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 86 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. 

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 26 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 22 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 4 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.  Πρόκειται για 17 άνδρες και 9 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 30 έως 93 έτη, μέση ηλικία 64,7 έτη. Από το σύνολο των 26 θανατηφόρων κρουσμάτων μόνο σε τρεις περιπτώσεις είχε γίνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Οι υπότυποι της γρίπης που κυκλοφορούν και επικρατόυν είναι ο Β και ο A (H1N1). 

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 56 άνδρες και 30 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 93 έτη και μέση ηλικία 57,8 έτη. Από την ανάλυση των στελεχών γρίπης προκύπτει οτι στη ΜΕΘ οι ασθενείς "οδηγήθηκαν" σε ποσοστό 39,5% από τον ιό γρίπης τύπου Α και σε ποσοστό 60,5% από τον ιό γρίπης τύπου Β. 

Από τα 86 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 12 (14%). Σημειώνεται ότι τα 66 (76,7%) από τα 86 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ ήταν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 45 έως 87 έτη, μέση ηλικία 67,8 έτη. Ήταν επίσης ανεμβολίαστα. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

image1_1

 Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε τα ξημερώματα άγρια επίθεση από δύο άντρες , ο οποίοι την ξυλοκόπησαν,  την έδεσαν και τη φίμωσαν για να  τη ληστέψουν  - Ξεψύχησε μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο

1
4573864

Σε επιστολή που έστειλαν στη διοίκηση του Οργανισμού  ζητούν «κουμπί πανικού» στα συγκεκριμένα λεωφορεία, εμβολιασμούς και αιμοληψίες για να διαπιστώσουν ότι δεν κόλλησαν κάτι από τους πρόσφυγες -  Επεστράφη ως απαράδεκτο από τη διοίκηση

79