Συντονιστική Επιτροπή Δικηγόρων: Ανησυχούμε για την εξέλιξη της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών

Συντονιστική Επιτροπή Δικηγόρων: Ανησυχούμε για την εξέλιξη της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών

Η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, με συχνές τις καταδίκες από το ΕΔΔΑ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, δημιουργούν εύλογες επιφυλάξεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση


«Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των δικηγόρων
, η υπόθεση αυτή «πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πραγματική της διάσταση» με σεβασμό για τα δικαιώματα των κρατουμένων και τη δημιουργία συνθηκών για μια δίκαιη δίκη. 
 
Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης
 
«Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πραγματική της διάσταση.

Ο σεβασμός στα δικαιώματα των κρατουμένων και η δημιουργία συνθηκών για μια δίκαιη δίκη είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, με συχνές τις καταδίκες από το ΕΔΔΑ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, δημιουργούν εύλογες επιφυλάξεις για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ήδη, οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Το δικηγορικό σώμα, με αγώνες, διαχρονικά, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης, βρίσκεται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη χειρισμού της υπόθεσης, δεδομένου ότι η σύλληψη των στρατιωτικών έγινε, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Επιπλέον, έχει ενημερώσει σχετικά το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης, από το οποίο έχει ζητήσει παρέμβαση για την τήρηση των δικαιοκρατικών εγγυήσεων που κατοχυρώνει το διεθνές δίκαιο, καθώς και αποστολή παρατηρητών στη σχετική δικαστική διαδικασία.»

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Ενώ

στην Ελλάδα έχεις δίκαιη δίκη

ΝΙΚΟΣ

Καποιο αλλο site πιο κατω στις ειδησεις Google εβαλε τον τιτλο "βομβα" ...Αυτο το site ολο βομβα γραφει! Σε ολα τα αρθρα του βομβα!...καποτε ηταν τραγικοι...Τωρα πια ειναι γελοιοι.......Θα τους το εγραφα, αλλα εχουν κλεισει τα σχολια! γελοιοι απλα..

@Αλλού γι' αλλού βρίσκεσαι...

Ήθελα να'ξερα που βρήκες την λέξη ...βόμβα(!) σε αυτό το άρθρο που βρισκόμαστε...

Σοφός

Κρίμα γιατι θα τα σαψουνε στο ξύλο και στη φυλακή για χάριν του Τσίπρα.

Χασαν

ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΙ ΚΑΙ Η ΗΡΙΑΝΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙΦΟΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!ΚΑΙ Ο ΣΚΑΤΟΚΟΥΒΕΛΗΣ Ο ΓΛΥΦΤΗΣ!!!

γιαννης

Μία συμφωνία σύμφωνη με τους κανόνες της Tουρκιας θα έκανε τους ελληνες εξαλους ενώ μία συμφωνία στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε de facto το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την δικαιοσυνη .Η επίσημη διαφωνία δεν συμφέρει κανένα .Οι διαπραγματεύσεις λοιπόν θα συνεχίζονται όπως γίνεται για το σκοπιανό η το κυπριακό.Η κατάσταση θα σέρνεται για απροσδιόριστο διάστημα μέχρι η Χρυση Αυγη ή κάποιος άλλος να δώσει τη λύση

@13:45επισήμως θα "διαφωνούν" και ανεπισήμως ..όχ

'Hδη έχει επικεντρωθεί η "διαπραγμάτευση" με τους Τούρκους για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς..με μεσολαβητή έναν Ελληνα επιχειρηματία(?) άν και εφόσον δεχθεί η Τσυριζέϊκη Κυβέρνηση να δώσει τρείς Κούρδους (που συνελήφθησαν λίγο πρίν την επίσκεψη Ερντογάν...) ....Σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουν ενάμισυ χρόνο τουλάχιστον φυλακή όπως το διατυμπάνισε άλλωστε και ο πολύς(!) ΥΠΕΞ μας!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης