Εύβοια: «Ψάρευε»... αρχαίους αμφορείς στη θάλασσα

Εύβοια: «Ψάρευε»... αρχαίους αμφορείς στη θάλασσα

Το σπίτι του είχε μετατραπεί σε μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων – Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα πουλούσε –Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί

Εύβοια: «Ψάρευε»... αρχαίους αμφορείς στη θάλασσα
Σε μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Χαλκίδα ένας  43χρονος, ο οποίος έκανε καταδύσεις στα παράλια της Εύβοιας και ανέσυρε αμφορείς από ναυάγια πλοίων της Ελληνιστικής ή της Ρωμαϊκής εποχής. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, όμως, αν τα έβγαζε στο «σφυρί». 

Ο 43χρονος είδε ξαφνικά στην πόρτα του τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που είχαν συλλέξει στοιχεία για την δραστηριότητά του και εξασφάλισαν ένταλμα για έρευνα στο σπίτι του. Εκεί, βρήκαν ένας ακέραιος οξυπύθμενος αμφορέας Ρωμαϊκής εποχής ύψους 1,05 μέτρου και διαμέτρου 0,33 εκατοστών, άλλος ένας ακέραιος οξυπύθμενος αμφορέας Ελληνιστικής εποχής ύψους 0,84 και διαμέτρου 0,34 εκατοστών, ένας ελλιπής στο λαιμό και το στόμιο οξυπύθμενος αμφορέας Ρωμαϊκής εποχής ύψους 0,80 και διαμέτρου 0,34 εκατοστών, ένας ακέραιος αμφορίσκος Ρωμαϊκής εποχής ύψους 0, 23 και διαμέτρου 0,20 εκατοστών με ηθμό εσωτερικά και μια ακέραια φιάλη Ρωμαϊκής εποχής χωρίς λαβές ύψους 0,21 και διαμέτρου 0,19 εκατοστών. 

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας για να αξιολογηθούν και να εκτιμηθεί η αξίας τους. Ο 43χρονος συνελήφθη και σε βάρος τουλάχιστον σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης