Δικαστήρια ξεκίνησαν να δίνουν την επιμέλεια παιδιών σε πατέρες

Δικαστήρια ξεκίνησαν να δίνουν την επιμέλεια παιδιών σε πατέρες

Στην πρώτη περίπτωση, στην Αθήνα, η μητέρα υποχρεώνεται και σε καταβολή διατροφής - Στη δεύτερη, στην Πάτρα, η επιμέλεια δόθηκε γιατί η μητέρα προκαλούσε «ανασφάλεια και αβεβαιότητα» στο παιδί

Δυο πρωτοποριακές δικαστικές αποφάσεις αλλάζουν τα δεδομένα στο θέμα της επιμέλειας των παιδιών σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης. Με την πρώτη δικαστική απόφαση δίνεται προσωρινά η επιμέλεια ανήλικου στον πατέρα και η μητέρα του αφενός υποχρεώνεται να καταβάλλει στον εν διαστάσει σύζυγό της διατροφή για την ανατροφή του παιδιού τους αφετέρου να εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία ώστε σε αυτή να παραμείνουν ο εν διαστάσει σύζυγός της με το παιδί τους! Με τη δεύτερη δικαστική απόφαση η επιμέλεια ενός μικρού κοριτσιού που γεννήθηκε εκτός γάμου ανατίθεται - «κόντρα» στη σχετική νομοθεσία – στον πατέρα, καθώς η μητέρα κρίνεται ακατάλληλη από το δικαστήριο να μεγαλώσει εκείνη το παιδί της!

Η πρώτη περίπτωση που έφτασε στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείο της Αθήνας αφορά σε  ζευγάρι, που είχε παντρευτεί το 2010 και από το γάμο του απέκτησε δυο παιδιά ηλικίας σήμερα τεσσάρων και έξι ετών. Ωστόσο, από το περασμένο καλοκαίρι το ζευγάρι ήρθε σε διάσταση με το σύζυγο να αποχωρεί από την οικογενειακή εστία – ένα διαμέρισμα που ο ίδιος είχε αγοράσει – και να μετακομίζει στο σπίτι της μητέρας του. 

Παρά το χωρισμό, η ένταση που χαρακτήριζε την σχέση του ζευγαριού συνεχίζονταν με τη σύζυγο να τηλεφωνεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στον πατέρα των παιδιών της και να «ωρύεται», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δικαστική απόφαση, «ότι δεν αντέχει άλλο, ότι είναι τρελή, ότι θα πάρει ναρκωτικά και ότι θα κάνει κακό στα παιδιά». Η γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση ζήταγε από τον εν διαστάσει σύζυγό της να σπεύσει άμεσα στο σπίτι τους και να πάρει τα παιδιά, διότι εκείνη «έφτιαχνε βαλίτσες για να φύγει οριστικά». 

«Μάρτυρες» όλου αυτού του σκηνικού ήταν τα ανήλικα παιδιά: «Τα παιδιά άκουγαν από μέσα. Έκλαιγαν και παρακαλούσαν την μητέρα τους να μην τα αφήσει». Αμέσως μετά τα τηλεφωνήματα ο πατέρας των παιδιών έσπευσε στο σπίτι «για να ηρεμήσει τα παιδιά και βρήκε την μητέρα τους έτοιμη στην πόρτα με την βαλίτσα στο χέρι και τα παιδιά σε κατάσταση σοκ...», αναφέρει η απόφαση. 

Προβλήματα εξάρτησης 
Κομβικής σημασίας ώστε το δικαστήριο να καταλήξει στη χορήγηση της επιμέλειας των παιδιών στον πατέρα, να υποχρεώσει τη μητέρα τους να αποχωρήσει από το σπίτι και να καταβάλλει και διατροφή, ήταν η κατάθεση που έδωσε στο ακροατήριο μάρτυρας, γιατρός στο επάγγελμα και φίλος του πατέρα. 

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε πως η σύζυγος του φίλου του «δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί στον γονεϊκό της ρόλο, δεν επιδείκνυε το απαιτούμενο ενδιαφέρον προς τα τέκνα της και δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις ανάγκες τους κατά τρόπο σταθερό και συνήθη, όπως απαιτεί η ηλικία τους δηλαδή να τα φροντίζει εξίσου αποτελεσματικά όσο ο πατέρας τους, γεγονός που σχετίζεται με πρόβλημα εξάρτησης που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν». 

Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, η μητέρα των παιδιών είχε υπάρξει εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες και είχε μάλιστα παρακολουθήσει συνεδρίες Ναρκομανών Ανώνυμων για περισσότερα από δέκα χρόνια. Μάλιστα, είχε μιλήσει για την εξάρτησή της αυτή στον διαστάσει σήμερα σύζυγό της λίγους μήνες μετά την γνωριμία τους. 

Εξ αυτού του λόγου, προφανώς, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα η μητέρα των ανήλικων «εμφάνιζε ανησυχία και ξεσπάσματα νεύρων διαρκούσης της έγγαμης συμβιώσεως, διέβαλε τον σύζυγό της στα μάτια των παιδιών της, καθώς του καταλόγιζε ερωτικές σχέσεις και με άνδρες, παρεμπόδιζε την επικοινωνία τους και ίσως ο πατέρας να είχε δεχθεί επίθεση από την σύντροφό του και σωματικές βλάβες». 
 
Το δικαστήριο σταθμίζοντας όλα αυτά τα στοιχεία έκρινε ότι το «συμφέρον των ανήλικων όχι μόνο το ψυχικό αλλά και το συναισθηματικό, υπαγορεύει να αφαιρεθεί η επιμέλειά τους από την μητέρα τους και να αναταθεί προσωρινά στον πατέρα». 

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή την οποία η σύζυγος υποχρεώνεται να καταβάλει στον πατέρα των παιδιών της το δικαστήριο έκρινε πως: «...Τα δυο ανήλικα τέκνα δεν θα πρέπει να αντιληφθούν τη μεταβολή της επιμέλειας από τον περιορισμό των παροχών που μέχρι σήμερα απολάμβαναν πλουσιοπάροχα και ότι η ζωή τους θα πρέπει να είναι από υλικής απόψεως εξίσου ευτυχισμένη όπως και πρότερον». Με το σκεπτικό αυτό και σταθμίζοντας την οικονομική  κατάσταση της συζύγου, - «είναι προγραμματίστρια και σε θέση να καταβάλλει το ποσό της διατροφής» - το δικαστήριο την υποχρέωσε να καταβάλλει κάθε μήνα στον πατέρα τους το ποσό των 400 ευρώ. 

Επιμέλεια για παιδί εκτός γάμου
Με τη δεύτερη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών η επιμέλεια ανήλικου κοριτσιού, γεννημένου εκτός γάμου, ανατίθεται στον πατέρα του, ο οποίος το είχε αναγνωρίσει. Το δικαστήριο έκρινε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση ο πατέρας είναι εκείνος που πρέπει να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού, καθώς είναι εκείνος που φρόντιζε για τη σωστή ανατροφή του, σε αντίθεση με τη μητέρα «που μετέβαλλε συνεχώς γνώμη ως προς τη διαβίωση της ανήλικης προκαλώντας της ανασφάλεια και αβεβαιότητα». 

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, η μητέρα, βουλγαρικής καταγωγής, συχνά άλλαζε «εστίες» με αποτέλεσμα το μικρό κορίτσι να βρίσκεται σε σπίτια στην Αθήνα αλλά και τη Βουλγαρία και να μεγαλώνει δίπλα σε συγγενείς ή ακόμη και υπό την επίβλεψη του νέου συντρόφου της μητέρας της, η οποία για ένα χρονικό διάστημα διατηρούσε μπαρ στην Πάτρα. 

«Η μητέρα της ανήλικης που εκ του νόμου έχει την άσκηση της γονικής μέριμνας με την συμπεριφορά την οποία επέδειξε έναντι της ανήλικης κόρης της, παρέπεται ότι δεν είναι διατεθειμένη αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η γονική μέριμνα του τέκνου της και συνεπώς δεν παρέχει όλα εκείνα τα εχέγγυα που απαιτούνται ώστε να κριθεί από το δικαστήριο ότι είναι καταλληλότερη γονέας, αφού συχνά εγκατέλειπε την κόρη της», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση. 

ΣΧΟΛΙΑ (87)

Commonsense

Επιτέλους..., μόνον όποιος έχει τα εχέγγυα και το θέλει επίσης

loukas

Νομίζω ότι καλύτερο είναι να κατεβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο γιατί είναι εκτός πραγματικότητας και δημιουργεί εντυπώσεις χωρίς ουσία. Είναι βέβαια ενδεικτικό της ποιότητας της ενημέρωσης που παρέχεται τόσο εδώ όσο και στην πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο αντίληψης και γραφής των αρθρογράφων σας.

DosePono

Ζορίστηκες;;;...Ξυδάκι!

Λάθος όλο

Οι αποφάσεις κάθε άλλο παρά πρωτοποριακές είναι. Έχουν εκδοθεί και κατά το παρελθόν πολλές παρόμοιες. Κοινό τους δεδομένο η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της μητέρας. Εδώ μας παρουσιάζετε μια εξαρτημένη και μια νομάδα. Τι περιμένατε να κάνει το δικαστήριο; Να αφήσει τα παιδιά στη ναρκομανή ή στην άστεγη - άεργη; Πρωτοποριακή θα ήταν η απόφαση ΑΝ και οι δύο γονείς βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση και το δικαστήριο αποφάσιζε να δώσει το παιδί στον πατέρα. Και μια παρατήρηση. Είναι πολύ άσχημο να παίζετε με τον πόνο τον πατεράδων που βλέπουν τα παιδιά τους κάθε δεύτερο ΣΚ, παρουσιάζοντάς τους ανύπαρκτες "πρωτοπορίες"

ΥΠΟΠΡΑΚΤΩΡ ΜΑΠ 31

@Λάθος όλο. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς προσπαθείς να πεις. Αν εννοείς ότι όλο το σχόλιό μου είναι λάθος, καλό θα ήταν να το αιτιολογήσεις για να μπορεί να γίνει συζήτησει. Αν αναπαράγεις το σχόλιό μου (βλ. πιο κάτω) καλό θα ήταν να το αναφέρεις.

Επισκέπτης

Και πού να δείτε τί καλά περνάνε παιδιά που μεγαλώνουν με δυο "πατεράδες" ή δυο "μανάδες"... η εποχή τής σήψης έφτασε εμπρός βήμα ταχύ να την προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή! Ζώα...

Lolita

Οι γυναίκες είναι απαράδεκτες; ή οι άνδρες που κάνουν ακρηβως ότι του πει η μανούλα τους !!! Και η αδερφούλα που ανακατεύεται και θέλει και να τρώει τα λεφτά του αδερφού της δεν φταίει ; δηλητηριασμένο γάλα λέγεται η σχέση αυτή του άνδρα με το σκατο σόι του !

Μανα

Ετσι μπραβο. Καλα τα λες. Συμφωνω απολυτα. Ου μπλεξεις!

ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΑΝΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

@Lolita 18/03/201800:27,ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ,ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ 60 ΚΑΙ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΙ! ,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΗΜΑΡΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ!!!,ΔΕ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΤΙΝΑΤΖΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ Ε!,ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΓΑΜΠΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ,ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΕΝΑΔΑ, ΕΚΕΙ! ΔΕ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΣΕ!!! ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΛΙΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 40 ΤΟ ΣΧΟΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ!!! Η ΑΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑΣ ,ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ Η ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΕΞΩ ,Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.

Νίκος

Το κριτήριο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το συμφέρον του παιδιού και όχι ο εγωϊσμός του πατέρα ή της μητέρας. Γι αυτό το δικαστήριο μπορεί να αναθέσει τη γονική μέριμνα ακόμη και σε τρίτους (παππού, γιαγιά) αν το κρίνει συμφερότερο για το παιδί. Μετράει ακόμη και η γνώμη του παιδιού εφόσον έχει ηλικία 11 τουλάχιστον ετών.

Αναποδεμος

Η γυναικα λεει ηταν πρωην εξαρτημενη που το ειχε αποκαλυψει στον συντροφο της λιγο μετα την γνωριμια τους.Αλλα αυτος την ηθελε,και πιστευε οτι με την αγαπη ολα ξεπερνιουνται,το χε δει στις ταινιες.Και μετα ο χαλβας χτυπαγε το κεφαλι του.

Μανα

Να σας ενημερωσω οτι ισως με δολοπλοκιες, φιλο δικηγορο και ψευδεις καταθεσεις να πηρε την επιμελεια απο μια μητερα που γεννησε, θηλασε, φροντιζε και δουλευε για να εχουν ποιοτικη ζωη τα αγγελουδια της.

Γιαννης

Την ειπες δεν αντεξες.Οι γονεις πλην εξαιρεσεων αγαπουν και πασχιζουν εξισου για τα παιδια τους.Αναχρονιστικο και απανθρωπο να αποκλειετε συνηθως ο πατερας.Συνεπιμελεια και αναληψη απο κοινου των υποχρεσεων του παιδιου.Οπως ακριβως σε ολες τι πολιτισμενες χωρες.

vlak_buster

Γιαννακη αντε να μαθεις ορθογραφια και ασε την πορδογραφια

sucker

Ακριβώς οπως τα λέει ο Γιάννης πρεπει να είναι. Θα πάρει καιρό αλλά θα αλλάξει η νομοθεσία, για το καλό των παιδιών. Το εάν είναι ανορθόγραφος ή όχι, είναι άσχετο με το θέμα. Υποχρεωτική συνεπιμέλεια για να δούμε ποιος μπορεί να κάνει μαγκιές.

Χρυσάνθη-(μητέρα 2)

Κάποιες φορές η μάνα δεν είναι αρκετά κατάλληλη. Δεν αρκεί μια μάνα να γεννήσει... ή και να θηλάσει (σπάνιο στις μέρες μας, μάλλον όσες το κάνουμε είμαστε η μειοψηφία). Όσο κι αν δεν μπορώ να σκεφτώ μια μέρα μακριά από τα αγελούδια, το ίδιο νιώθει κι ο πατέρας τους, με τον οποίο ΜΑΖΙ ξενυχτήσαμε όποτε χρειάστηκε κι ας μην είχε βυ** να βγάλει! Κι αν ποτέ έφτανε εκεί θα έδινε μεγάλη μάχη!! Οι δικαστές δεν είναι έρμαια ούτε υποχείρια, έχουν σκουδάσει και πραγματικά κοπιάσει για να φτάσουν εκεί που είναι και για να καταλήξουν σε μια τόσο ανατρεπτική απόφαση, μάλλον κάτι ξέρουν παραπάνω από εμας και δεν πείθονται με "ψέμματα"... Ακόμα κι αν η μάνα έχει ως "αναφέρετο δκαίωμά της" την επιμέλεια, ίσως κι αυτό να πρέπει να αλλάξει, κάποτε. Κουράγιο στη μάνα και καή δύναμη στον πατέρα, θέλει πολά @@ για έναν πατέρα να μεγαλώσει παιδιά, μόνος του - δεν είναι "φτιαγμένοι" γι'αυτό (ακόμα κι αν κάποιοι κάνουν καλύτερη δουλειά)

Μανα

Συνηθως οι μονοι πατεραδες εχουνε τη δικη τους μανα να τους βοηθησει στο εργο αυτο.

ΣΟΒΑΡΑ???

Η ΣΧΕΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ!!! Ο ΚΩΛΟΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΘΕ 15... ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ + ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΙΕΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΤΡΕΛΟΜΕΤΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ! ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!! Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ!!!

Αθηνά

Έλεος, τί είναι αυτά που λέτε; Επειδή μία γυναίκα τεκνοποιεί, δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλη σαν μάνα.

Μανα

Δεν ειπα οτι επειδη καποια απλα τεκνοποιει ειναι καταλληλη μητερα οπως και ενας αντρας που απλα δινει το σπερμα ειναι καταλληλος πατερας!

Ilias

Απάντηση στον «Σωτήρης». Κυρία μου ας είχατε το θάρρος να βάλετε το όνομα σας!!!

Σωτήρης

@Ilias Το ανόητο σχόλιό σου επιβεβαιώνει τη σοφία των δικαστών να δίνουν την επιμέλεια στη μητέρα εκτός και αν η τελευταία είναι κανένα τελειωμένο τζάνκι.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αυτες και οι δυο ήταν ΑΚΡΟΤΑΤΕΣ περιπτώσεις, καμμία επίμέλεια δεν δινουν. Στην μία περίπτωση ήθελε να παρατήσει τα παιδιά, στην δευτερη η βουλγάρα τα εσερνε ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και θα καταληγανε σε καμμιά κλινικη για πώληση οργάνων. Τα ελληνικά πρωτοδικέια ανταποκρίνονται πλήρως στα ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ τους καθήκοντα, σήμερα πιο πολυ απο ποτε. Σε προγραματίστρια έβγαλε διατροφή 400 ευρω_____ και σε αποφοιτο ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 400 για μωρα!!!!!!!!!. Ευγε στα μονομελη πρωτοδικεία, ούτε τα πιό απολυταρχικά καθεστωτα ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΙΟ ΒΑΝΑΥΣΑ .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης