Η δικογραφία για την 39χρονη σεφ στη Σκιάθο στο protothema.gr: Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής, τι κατέθεσαν οι συγγενείς

Η δικογραφία για την 39χρονη σεφ στη Σκιάθο στο protothema.gr: Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής, τι κατέθεσαν οι συγγενείς

Πώς δικαιολογείται το εύρημά του για θάνατο από γροθιά στο κεφάλι

Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο της σεφ Σονιας Αρμακόλα στη Σκιάθο το Σεπτέμβριο του 2015, μετά και τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Οι ιατροδικαστές που είχε ορίσει η οικογένεια της άτυχης 39χρονης αποκλείουν, ο θάνατος της Σόνιας Αρμακόλα να προήλθε από το τροχαίο ατύχημα που είχε με μηχανάκι, ενώ μιλούν για θάνατο που προήλθε από  γροθιά στο κεφάλι. 

Στη δικογραφία της συγκλονιστικής υπόθεσης, που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr περιλαμβάνεται η ιατροδικαστική γνωμάτευση του Ιατροδικαστή κ. Δημήτρη Γαλεντέρη, ο οποίος μετά από προφορική παραγγελία της οικογένειας Αρμακόλα, μελέτησε τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου της 39χρονης και παρουσίασε μερικά ερωτήματα που προέκυψαν από την μελέτη αυτή. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η θανούσα δεν έφερε καμία ιδιαίτερη εξωτερική κάκωση στην αριστερή πλευρά του κορμού της, συνέπεια του τροχαίου ατυχήματος και της επαφής της με το οδόστρωμα και ιδιαίτερα δεν έφερε εγκαύματα τριβής (road rush) στην αριστερή επιφάνεια του προσώπου και της κεφαλής της». Σε άλλο σημείο ο ιατροδικαστής αναφέρει στη γνωμάτευσή του ότι: «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απουσία εξωτερικής κάκωσης της κεφαλής της Αρμακόλα Ιασωνίας καταγράφεται και από τον ιατρό που την υποδέχτηκε στο κέντρο υγείας Σκιάθου καθώς και από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου του Βόλου και συνεπώς θεωρείται ότι δεν υφίσταται εξωτερική κάκωση στην αριστερή κροταφική περιοχή του κρανίου της παθούσας». 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Γαλεντέρη «στο Γενικό νοσοκομείο του Βόλου "Αχιλλοπούλειο" όπου και μεταφέρθηκε η θανούσα από το κέντρο Υγείας Σκιάθου, διαπιστώθηκε υποδόριο αιμάτωμα της αριστερής κροταφικής μοίρας της κεφαλής της (κεφαλαιμάτωμα). Το κεφαλαιμάτωμα αποτελεί μια κάκωση που εμφανίζεται κατόπιν πλήξης του κρανίου με θλων όργανο. Στη περίπτωση δε που αναγνωρίζεται χωρίς άλλη συνοδό εξωτερική κάκωση της περιοχής, το πιθανότερο είναι να έχει δημιουργηθεί κατόπιν κάθετης πλήξης και όχι υπό γωνία, όπως συμβαίνει συνήθως σε τροχαίο ατύχημα με πτώση του επιβαίνοντος του δικύκλου». 

Εκτός από την ιατροδικαστική γνωμάτευση του κ. Δημήτρη Γαλεντέρη στη δικογραφία σημαντικές είναι και οι καταθέσεις συγγενών της Σόνιας Αρμακόλα αλλά και η αναφορά του συντονιστή γιατρού της ΔΥΠΕ Σκιάθου ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, σχετικά με τον οδηγό της μηχανής στην οποία επέβαινε η άτυχη Σόνια, αλλά και για τα όσα είπε η συνοδός της 38χρονης στο Κέντρο Υγείας τα εξής: «ο οδηγός της μηχανής δεν εμφανίστηκε στο Κέντρο Υγείας και όταν η συνοδός της ασθενούς ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να τον ειδοποιήσει να έρθει αφενός για να υποβληθεί σε λήψη αίματος για επίπεδα αλκοόλης στο αίμα του (αλκοτέστ) αφετέρου για να μας δώσει πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα, μας είπε (η συνοδός) ότι για το ατύχημα ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η τραυματίας αφού προσπάθησε να κατέβει προτού σταματήσει τελείως η μηχανή, ενώ κατά τη πτώση (προσγειώθηκε) στο πόδι και το χέρι από τη μια πλευρά». 

Η οικογένεια της 39χρονης  από την πρώτη στιγμή μιλά για εγκληματική ενέργεια
Αξιοσημείωτη είναι η ένορκη εξέταση της αδερφής της Μαρίας η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο νησί υπήρχε έντονη φημολογία την οποία πληροφορήθηκα από μια κυρία από τη Σκιάθο, την οποία γνώρισα στο νοσοκομείο. Η κυρία αυτή της οποίας δεν θυμάμαι το όνομα, έχει μαγαζί στη Σκιάθο και είχε το σύζυγό της στο νοσοκομείο εκείνες τις ημέρες. Αυτή μου είπε ότι από την πρώτη στιγμή ακούστηκε ότι έρχεται μια κοπέλα από τη Σκιάθο που ήταν θύμα ξυλοδαρμού. Όλα αυτά μας δημιούργησαν αμφιβολίες σχετικά με το αν τα τραύματα της αδερφής μου προήλθαν από την πτώση από το δίκυκλο και γενικά μας δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για τις ακριβείς συνθήκες». Επίσης η μητέρα της άτυχης σεφ είχε δηλώσει: «Δεν γνωρίζω για τις συνθήκες της συγκεκριμένης βραδιάς για το τι έγινε εκείνο το βράδυ. Θέλω να καταθέσω ένα περιστατικό που είχε συμβεί γύρω στις δεκαπέντε ημέρες πριν και συγκεκριμένα το αφεντικό της εκεί που εργαζόταν ένα βράδυ πάνω σε καυγά κυνηγούσε και τη Σόνια και τη γυναίκα του με ένα μαχαίρι. Ξέρω επίσης ότι τη Σόνια δεν την πλήρωνε και σ’εμένα χρωστούσε πεντακόσια ευρώ που του είχα δανείσει για την άδεια του μαγαζιού του. Η Σόνια θα έφευγε από τη δουλειά, την επόμενη ημέρα επέστρεφε στο Δίστομο είχε βγάλει εισιτήριο. Δεν γνωρίζω με ποιους έκανε παρέα στη Σκιάθο. Επίσης θέλω να καταθέσω ότι μου έλεγε κάποιες φορές ότι φοβάται. Το ίδιο έλεγε και στις αδερφές της και στον πατέρα της χωρίς όμως να μας λέει το λόγο». 

Η μητέρα της Σόνιας είχε μιλήσει χθες και στο protothema.gr υποστηρίζοντας ότι: «Τη Σόνια μου τη σκότωσαν με μπουνιά. Το  παιδί μου, μου είχε πει: "Μαμά, φοβάμαι για τη ζωή μου". Και της έλεγα: "Τι φοβάσαι, παιδί μου;". Δεν πρόλαβε το κορίτσι μου να μου πει ποιον φοβόταν και γιατί. Θα ερχόταν να μου πει από κοντά  αλλά δεν πρόλαβε. Τη σκότωσαν. Το ήξερα από την αρχή ότι κάποιος τη σκότωσε. Υποψιάζομαι κάποιους»

Το χρονικό της τραγικής ιστορίας της Σόνιας 
Η 39χρονη  εργαζόταν στη Σκιάθο ως σεφ και ήταν μητέρα δυο ανήλικων παιδιών. Είχε μεταφερθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου χωρίς τις αισθήσεις της  όταν, σύμφωνα με καταθέσεις που είχαν δώσει τότε μέλη της παρέας της με τα οποία διασκέδαζε, το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε έπεσε σε λακκούβα, με αποτέλεσμα η Σόνια Αρμακόλα να πέσει και να χτυπήσει στο χέρι και το πόδι.
 
Γιατρός που την εξέτασε είχε δηλώσει ότι δεν διέγνωσε τραύμα στο κεφάλι ούτε καν σκόνη από την πτώση που υποτίθεται ότι είχε προηγηθεί. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αρκετές ώρες μετά τη διακομιδή της 39χρονης πληροφορήθηκε πως είχε αιμάτωμα στο κεφάλι.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που δεν έχει ακόμη κλείσει τον φάκελο της υπόθεσης, είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της μηχανής, στην οποία επέβαινε η άτυχη γυναίκα. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akyvernito

Οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο είναι όλοι καλά στην υγεία τους και επιβιβάστηκαν στο φορτηγό «IVER ACCORD», σημαίας Γιβραλτάρ, ενώ εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν, το απόγευμα, στο σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

paidia

Εξετάστηκαν από επταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο - Ο 35χρονος απαγωγέας φέρεται να είχε ναρκώσει τα παιδιά