Το ΕΣΡ βάζει «λουκέτο» στο Mega

Το ΕΣΡ βάζει «λουκέτο» στο Mega

To ΕΣΡ απέρριψε το επιχείρημα ότι το Mega είναι θεματικό κανάλι - Ψήφισμα των εργαζομένων: Επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα μας οδηγούν στην πυρά

Τον τερματισμό της λειτουργίας του Mega Channel
αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
, στη σημερινή του συνεδρίαση. 

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του»
, αναφέρει το διατακτικό της απόφασης. 

Με πλειοψηφία 6-3 η απόφαση 

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του οργάνου είχαν διαφορετική άποψη. 

«Ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι πρέπει «να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του». 

Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη του ΕΣΡ απέρριψαν το βασικό επιχείρημα του καναλιού ότι από τον Οκτώβριο του 2016 εκπέμπει μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου, είναι θεματικό κανάλι, γεγονός που του εξασφαλίζει εκπομπή μέχρι την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις θεματικές άδειες. Πλέον, το ΕΣΡ θα πρέπει να δώσει εντολή στην Digea να ρίξει το σήμα του σταθμού. 

«Δεν έγιναν δεκτά τα επιχειρήματα» 

Από το ΕΣΡ εξηγούσαν ότι η απόφαση να τερματιστούν οι εκπομπές του Mega ελήφθη διότι δεν έγιναν δεκτά τα επιχειρήματα που κατέθεσαν οι νομικοί σύμβουλοι των μετόχων του καναλιού ότι το Mega είναι θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.

Έντονες οι αντιδράσεις των εργαζομένων. 

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, που περίμεναν στην είσοδο των γραφείων του ΕΣΡ, μόλις άκουσαν την απόφαση. 

Πότε θα κλείσει το Mega

Η απόφαση του ΕΣΡ θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά στη Διαύγεια και θα σταλεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία με τη σειρά της θα ενημερώσει τη Digea για να ρίξει το σήμα εκπομπής του Mega.

Οι ενέργειες αυτές αναμένεται να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΡ. 

Οι μέτοχοι του Mega θα μπορούσαν να σταματήσουν τη διαδικασία να πέσει «μαύρο» στο πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι, εφόσον κατέθεταν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΕΣΡ, προσφεύγοντας παραλλήλως στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 'Οπως λένε νομικοί κύκλοι, εάν οι ιδιοκτήτες του Mega κάνουν ασφαλιστικά μέτρα, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ.Εργαζόμενοι Mega: Επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα μας οδηγούν στην πυρά

«Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την «ταφόπλακα» στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega» αναφέρουν σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι του Mega. 

Στο ψήφισμα που έδωσαν πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα σημειώνουν επίσης: «Μέτοχοι «αμέτοχοι», κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές. Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος και τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο»; Εφόσον θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ. 

Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να «παραμείνει στη ζωή» το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το «λουκέτο» του καναλιού.

Όλα όσα έχουν συμβεί στο Mega τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.
Καλούμε τους μετόχους, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να μας αποδοθούν τα οφειλόμενα μας. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε.

Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (139)

Eπιτέλους.....

και μην ακούσω για τους εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο. Μιλάμε για ένα κανάλι που για χρόνια ήταν το μακρύ χέρι της τρόικας και με την προπαγάνδα που έκανε εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των δανειστών και μόνον αυτών! Βιάζοντας παράλληλα τη ζωες, τη λογική και τη συνείδηση μας. Αντε να παίρνει σειρά και το Τουρκοκάναλο του Φαλήρου....

Σουργελα δημοσιογραφοι

Εχουν κλείσει 1 εκατομμύριο βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που κρατάγανε την παράδοση του Έλληνα ψηλα. Εχουν κλείσει αυθεντικές ταβέρνες για να ξέρει ο κόσμος τι τρώει. Τωρα Ούτε ξέρει τι αγοράζει Ούτε τι τρώει. Δεν κάνατε Ούτε ένα άρθρο οταν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικες κατέλαβαν την Ελλαδα. Μονο το MEGA σας νοιαζρι. Ειστε φαιδροι και φελλοι. Έχετε ξεπουλήσει πλήρως τα θέματα σας.

Απορια

Δεν πληρωνονται τοσο καιρο και τα παιρνουν ολα οι τραπεζες...εξακολουθουν να εργαζονται στο καναλι! Θελουν να μην κλεισει και να συνεχισουν να δουλευουν, για να τα παιρνουν παλι οι τραπεζες και αυτοι να ειναι απληρωτοι! Σε ολα αυτα βγαζουν και σποτακι οτι τους εμπαιζει η κυβερνηση...τι φαση παιζει τελικα?τοσα εξοδα για να πηγαινουν στη δουλεια τους καθε μερα ολο αυτο το διαστημα και να μην πληρωνονται? Ποσο καλοι υπαλληλοι ειναι τελικα? Ας κανουν μια εκπομπη ολοι οι υπαλληλοι του Μεγκα να μας εξηγησουν τις θεσεις τους, τι γινεται, πως εχει η καταστατη στο καναλι και τι ζητουν?

Θανάσης

Εδώ το "μαύρο" δεν ενοχλεί τα σούργελα ;

ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΓΙΑΤΙ

πολυ απλα δεν εχουν να λαδωσει το παχυ εντερο τους απο προσληψεις και ξερουν οτι το καναλι δεν θα παει στα βορεια της χωρας... το πιασες το υπονοουμενο πατριωτη...

Κομμουνισταν

Ωραία το κομμουνιστικό καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει κανάλια. Σκίστε τους σύντροφοι οποίος δεν ειναι μαζί μας ειναι εναντίον μας.

Skitsoblog

Ελαφρώς άσχετο το σχόλιό σου. Το Μέγκα έκλεισε γιατί οι μέτοχοί του δεν ενδιαφέρονταν να το κρατήσουν. Έτσι λειτουργεί η οικονομία - αν κάποιο μαγαζί πάψει να έχει κέρδη, ο ιδιοκτήτης το κλείνει και δεν ρωτάει κανένα. Και μην ξεχνάς ότι τα κέρδη του Μέγκα (ειδικά στις αναλήψεις δημοσίων έργων) ήταν πολύ μεγάλα!

Άντε να παίρνουν σειρά και οι επόμενοι

Ας ελπίσουμε οι "απλοί εργαζόμενοι", αυτοί οι εγκληματίες, να πάρουν ότι τους αξίζει μέχρι τέλους.

Candyman

Το MEGA είχε γινει γαμώ τα κανάλια χωρίς τις ειδήσεις και τις λοιπές ηλίθιες σκουπιδο-εκπομπές. Μακάρι να ήταν όλα έτσι, αφού έτσι κι αλλιώς η.. "ενημέρωση" τους είναι τόσο ελεγχόμενη που μόνο ξερατό μπορεί να σου προκαλέσει. Τώρα φάτε κόραδους, γατάκια.

Πώς!!!!

Η ΕΡΤ πότε με το καλό θα κλείσει;

SKITSOBLOG

Δεν παρακολουθώ ΕΡΤ και όπως αποδείχθηκε κακώς (τουλάχιστον δεν κάνω εξυπναδίστικα σχόλια σαν το δικό σου). Βρέθηκα σε αναμονή ιατρείου τις προάλλες και η οθόνη στον τοίχο έπαιζε ΕΤ2. Είχε ένα πολύ ενδιαφέρον δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την καλή και κακή διατροφή. Στα διαλλείματα τα τρέιλερ των προσεχών εκπομπών ήταν επίσης για όλα τα γούστα (ταξιδιωτικές εκπομπές, ταινίες, θεατρικά αφιερώματα, τσάμπιονς λιγκ κλπ). Άρα έγραψες την εξυπνάδα σου είτε γιατί δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με το πρόγραμμα της ΕΡΤ, είτε γιατί έχεις λεφτά και πληρώνεις νόβα και κοσμοτέ, είτε γιατί είσαι των τούρκικων και του σερβάιβορ. Διάλεξε.

Χρήστος

Όταν μια επιχείρηση χρεοκοπεί κλείνει και όλοι παίρνουν τις χασούρες (τράπεζες, προμηθευτές, μέτοχοι, εργαζόμενοι). Και τα τραπεζικά στελέχη βρίσκονται υπόλογα στου μετόχους των τραπεζών και στην δικαιοσύνη. Αυτό είναι το υγιές σε μια οικονομία. Όταν αυτό δεν γίνεται έχουμε την λεγόμενη "διαπλοκή".

αυτα

κραζετε το mega ως "μνημονιακο καναλι" και να που ομως τα περισσοτερα που ακούστηκαν απτη συχνότητα του, βγηκαν αληθινα... μνημόνιο υλοποιει και ο αλεξακης 3 χρονια τωρα... αφηστε λοιπον το θυμικο στην ακρη και σκεφτειτε αφενος τους απλους εργαζομενους που δεν φταινε σε τιποτα και αφετερου την παρακαταθηκη αυτου του καναλιου στο ελληνικο γιγνεσθαι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης