Το MEGA κατέθεσε στο ΕΣΡ υπόμνημα για να αποφύγει το «μαύρο»

Το MEGA κατέθεσε στο ΕΣΡ υπόμνημα για να αποφύγει το «μαύρο»

Την Τρίτη η κρίσιμη συνεδρίαση των μελών του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου

Κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας στο ΕΣΡ το υπόμνημα από τους εκπροσώπους το MEGA
προκειμένου να αποφευχθεί το «μαύρο» στο κανάλι.

Η προθεσμία για την κατάθεση του υπομνήματος έληγε την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση των μελών του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφασίσουν αν θα δεχτούν να συνεχίσει να λειτουργεί ως θεματικό ή αν θα δώσουν εντολή στην Digea να ρίξει το σήμα.  

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΕΣΡ απόφαση μόνο για DVB-T

Υπάρχουν 3 format εκπομπής τα οποία χρησιμοποιεί το mega όπως και τα περισσότερα πανελλαδικά κανάλια. Έχουμε το format DVB-T με το οποίο εκπέμπει μέσω digea επίγεια, το format DVB-S για την δορυφορική του εκπομπή μέσω των δορυφορικών εταιριών nova & cosmote tv, και υπάρχει και η εκπομπή μέσω internet. Αυτή η περιβόητη απόφαση του ΕΣΡ αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ την εκπομπή DVB-T μέσω digea ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ. Άρα η όποια απόφαση βγεί αύριο (θετική ή αρνητική) δεν αφορά και ούτε επηρέάζει την εκπομπή DVB-S και την ιντερνετική εκπομπή οι οποίες δέν εξαρτώνται από την απόφαση αυτή του ΕΣΡ.

Η απόφαση αφορά την DVB-T όχι την DVB-S

Όλη η δουλειά είναι για την επίγεια ψηφιακή εκπομπή DTT (DVB-T) μέσω DIGEA. Γιατί δεν μπορεί να βγεί απόφαση που να επιβάλλει διά της βίας να κλείσει το κανάλι και να μήν βγάζει καθόλου πρόγραμμα, αλλά να μήν μεταδίδεται επίγεια το πρόγραμμα μέσω DIGEA. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν άλλα πανελλαδικά κανάλια χωρίς άδεια που συνεχίζουν να εκπέμπουν όπως το macedonia tv, ή περιφερειακά κανάλια που επίσης δεν έχουν άδειες επίγειας εκπομπής - χωρίς δική τους υπαιτιότητα - αλλά εκπέμπουν νόμιμα δορυφορικά μέσω COSMOTE TV & NOVA καθότι στην δορυφορική τηλεόραση την άδεια την έχουν οι carriers COSMOTE TV & NOVA. Δέν μπορεί με την απόφαση για την DVB-T επίγεια ψηφιακή εκπομπή μέσω DIGEA - εάν και εφόσον είναι αρνητική η απόφαση για τον x λόγο - να επιβάλλουν στους μετόχους του καναλιού MEGA CHANNEL να σταματήσουν την καθόλα ΝΟΜΙΜΗ δορυφορική εκπομπή σήματος DVB-S μέσω των carriers COSMOTE TV & NOVA οι οποίοι και κατέχουν νόμιμη άδεια παροχής δορυφορικών τηλεοπτικών προγραμμάτων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kerkira_oktaxroni

Η μητέρα της 8χρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που πήγαινε στο σχολείο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση – «Έχουν έρθει κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στο σχολείο» λέει στο protothema.gr ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

2
sgouros

Ο Γιάννης Σγουρός «έδειξε» ως αποκλειστικά υπεύθυνη και ηθική αυτουργό των επεισοδίων στο ΧΥΤΥ Γραμματικού τη Ρένα Δούρου - «Οι πολίτες της Αττικής θα πληρώνουν για πολύ καιρό τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυρίας Δούρου στη διαχείριση των απορριμάτων