Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ: Όλοι οι συντελεστές ισχύος της Ελλάδας βαίνουν μειούμενοι

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ: Όλοι οι συντελεστές ισχύος της Ελλάδας βαίνουν μειούμενοι

Ο ναύαρχος (ε.α) Γεώργιος Γιακουμάκης εκφράζει την συμπαράστασή του στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο 

Την συμπαράστασή του στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο, εκφράζει με μήνυμά του ο  Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, ναύαρχος (ε.α) Γεώργιος Γιακουμάκης.

Σε κείμενό του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες πρέπει να μας συνεγείρουν, όχι συγκυριακά, διότι δυστυχώς έχομε μπεί σε μια περίοδο ανακατατάξεων στη ευρύτερη περιοχή μας».

Ταυτόχρονα ο Ναύαρχος σημειώνει το γεγονός ότι «σχεδόν όλοι οι συντελεστές ισχύος της Ελλάδας βαίνουν μειούμενοι».

«Για να ανταπεξέλθουμε στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, πρέπει να αφυπνιστούμε και να αντιληφθούμε ότι πρέπει να αλλάξομε νοοτροπία, να ανορθώσουμε διαχρονικές αξίες όπως η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, να τοποθετήσουμε το εμείς ως προτεραιότητα έναντι του εγώ, να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για μια ισχυρή Ελλάδα», τονίζει.

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Επίτιμου Αρχηγού του ΓΕΝ Γεώργιου Γιακουμάκη

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Η σκέψη μας σήμερα είναι στους συναδέλφους μας που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, εξυπηρετώντας διαφορετικές σκοπιμότητες από το λόγο σύλληψής τους και εύχομαι γρήγορα να τελειώσει η περιπέτειά τους.

Η ελληνική κοινωνία έχει συγκυριακά ανησυχήσει από αυτό το γεγονός αλλά και την κλιμακούμενη κατάσταση με τη Τουρκία και που αυτή θα καταλήξει. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες πρέπει να μας συνεγείρουν, όχι συγκυριακά, διότι δυστυχώς έχομε μπεί σε μια περίοδο ανακατατάξεων στη ευρύτερη περιοχή μας.

Προς το παρόν ο Έλληνας πολίτης δε πρέπει να ανησυχεί διότι διαθέτουμε ικανή στρατιωτική ηγεσία, εξαιρετικό προσωπικό που καθημερινά υπερβάλει εαυτόν, αλλά και ικανή στρατιωτική δύναμη που δύναται να αποτρέψει κάθε εχθρική επιβουλή και έχει δημιουργήσει για χρόνια ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας. Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμα, όταν λόγω της κρίσης οι αμυντικές δαπάνες έχουν μειωθεί δραστικά.

Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας εδώ και πολλές δεκαετίες είναι αναθεωρητική, όσο αφορά στις συνθήκες που έχουν συνομολογηθεί. Η συνεχής αναβάθμιση των συντελεστών ισχύος της (πληθυσμός, οικονομία, τεχνολογία, στρατιωτική ισχύς κλπ) έχει ως συνέπεια την αύξηση των διεκδικήσεών της εναντι των γειτόνων της, δρα με υπερμετρη υπεροψία και όπως φαίνεται από τα γεγονότα ενεργεί αυτόνομα έξω από τον έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων. Από την άλλη πλευρά σχεδόν όλοι οι συντελεστές ισχύος της Ελλάδας βαίνουν μειούμενοι.

Δεδομένου ότι το διακύβευμα των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τεράστιο, η Τουρκία έχει θέσει ως προτεραιότητα να διεκδικήσει τμήμα των φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, ακόμα και εκεί που δεν έχει νομικά ερείσματα. Είναι σίγουρο ότι με το συνεχιζόμενο άνοιγμα της ψαλίδας των στρατιωτικών δυνατοτήτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Τουρκία θα προκαλέσει κρίση για αναδιανομή του φυσικού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου εις βάρος του Ελληνισμού αλλά και αλλαγή τους status quo στο Αιγαίο Πέλαγος.

Για να ανταπεξέλθουμε στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, πρέπει να αφυπνιστούμε και να αντιληφθούμε ότι πρέπει να αλλάξομε νοοτροπία, να ανορθώσουμε διαχρονικές αξίες όπως η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, να τοποθετήσουμε το εμείς ως προτεραιότητα έναντι του εγώ, να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για μια ισχυρή Ελλάδα. Το παράδειγμα για εθνική συστράτευση, ομοψυχία και ανόρθωση των διαχρονικών μας αξιών πρέπει να δοθεί από τους πολιτικούς ταγούς της χώρας, διότι ‘ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα’.

Για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα απαιτείται να κτίσουμε ικανή αποτρεπτική δύναμη για τα επόμενα χρόνια, με αύξηση των ανθρώπινων και των υλικών πόρων. Δεν πρέπει να ευελπιστούμε ότι οι σύμμαχοί μας θα μας σώσουν, όταν μάλιστα έχουν και διαφορετικές προτεραιότητες. Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μας σέβονται οι σύμμαχοί μας, να μας φοβούνται οι εχθροί μας και να μη διανοούνται ότι θα υποχωρήσουμε σε οποιαδήποτε διεκδίκηση.

Γιακουμάκης Γεώργιος
Ναύαρχος (ε.α)
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Ανδρεας Χ.

Τελικά σ'αυτον τον τόπο ο καθ'ένας --αρμοδιος ''η αναρμοδιος--ανοίγει τό στόμα του και λέει ό,τι τού κατέβη.Ακόμη και γιά θέματα που αφορούν την Εθνική Ασφάλεια της χώρας.Τα πάντα τά κατεβάζουμε και τα συζητάμε στό πεζοδρόμιο και είς ακρόασιν ολων,ακομη και των Υπηρεσιών χωρών εχθρικών πρός την Πατρίδα μας.Και ερωτώ τον κύριο Ναύαρχο. Γιατί θά πρέπη η Τουρκία να γίνεται κοινωνός των εξοπλιστικών μας αδυναμιών με την δική μας συνδρομή? Πιστεύω πώς το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλειας της Χωρας --αν υπάρχη ---οφείλει να παρέμβη και να βαλη φραγμό σ'αυτον τόν κατήφορο,οσο ακομη υπαρχει καιρος .Ερχονται πολύ δύσκολες ώρες γιά την χωρα ,ας μην σκαβουμε μονοι μας τον λάκκο μας.Χρειάζεται υπευθυνότητα απ'πλους. Ανδρεας Χ. ......>>>>>>κ.ελεγκτά,αυτες ειναι αλήθειες πού αφορουν όλους και πρεπει να λεγονται!

ΣΥΝΟΡΑ

KAΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΤΗΣΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ! ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ !! ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ''ΣΤΡΑΤΟΣ '' ! ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Μ Ο Ν Ο Ι Μ Α Σ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡΠΑΣΠΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Η' ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ !! ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ !!!!! ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ , ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΡΙΨΑΣΠΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΑΔΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ .

EΠΕ

Σωστός ο Ναυαρχος

@

Τι απ'όλα όσα προτείνει έκανε όταν ήταν εν ενεργεία;;.....

Αγύριγο κεφάλι

Δεν ξέρω! Άμα τον ...τρακάρεις πουθενά, ρώτα τον κει χάμω, καημένε!..

Αγύριγο κεφάλι

Ο Ναύαρχος ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, δεν ρίχνει το βάρος των επισημάνσεων του στους ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ (μόνο).________________"Να αλλάξομε νοοτροπία" λέγει_______"Να ανορθώσουμε διαχρονικές αξίες όπως η αξιοκρατία, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, να τοποθετήσουμε το εμείς ως προτεραιότητα έναντι του εγώ"!_____________"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"!________Τι είπα τώρα; _____________ΠΟΥ είναι ΑΥΤΗ;___________Εκεί (μήπως) που κατοικούν οι ... ΙΣΧΥΡΟΙ; __________Εκεί άραγε είναι η ..."Δικαιοσύνη";

Ανάγκη δημιουργίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας

Θα πρέπει να διατεθούν οι ανάλογες πιστώσεις για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οπλικών μας συστημάτων και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εάν δεν υπάρχουν αυτές οι πιστώσεις, τότε δεν είναι ντροπή να δημιουργήσουμε ένα ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και να απευθυνθούμε και πάλι στον λαό μας να συνεισφέρει για την Εθνική μας Άμυνα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την Πατρίδα. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ οι πλούσιοι, οι φτωχοί, η ομογένεια, η εκκλησία. Εθνικοί Ευεργέτες υπάρχουν και σήμερα αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ στην Πατρίδα μας, στο Έθνος μας. Οι ΕΔ συνιστούν την τελευταία "γραμμή άμυνας" του έθνους και της κοινωνίας. Τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη, η οποία βεβαίως δεν εξασφαλίζεται με δηλώσεις, κραυγές, συνθήματα και ιδεοληψίες, αλλά με ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ την οποία μόνο αποτελεσματικές ΕΔ μπορούν να εγγυηθούν και με ειλικρινείς και αποτελεσματικές συμμαχίες με άλλα κράτη. Απόσπασμα από άρθρο του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά.

Παρατηρητης1

Ελπιζω και ευχομαι να γινει ενα ταμειο και παλι φοβαμαι μην παει στον Παναμα επειτα.

πλοια ναναι κι οτι ναναι

Οι παραγγελιες οπλ.συστημ ειναι σοβαρη υποθεση κι απαιτει τριετεις μελετες για τις τελικες πριδθαγραφες απο δεκαδες τεχνοκρατες αξιωματικους. Αλλα τωρα μονο για το ΠΝ ολοι απο πεντε ευρω το μηνα για 4 φρεγατοκορβετες μισου δις εκαστη. Επι οκτω χρονια. Αμεση εναρξη. Χονδρικα : Χαλυβας γαστρας 70 εκατ, προωθηση 60, ρανταρ ναυσιπλ κι επικοινων 20, Συστημα μαχης κι αισθητηρων 25, σοναρ 8, συστ ελεγχ προωσης 8. 3D Radar 160, Πυροβολο πολυβολα 8, καθετ εκτοξ 20, εκτοξ Χαρπουν 10, RAM millenium 8, φαλαγξ α/α 5, καλωδιωσεις 3, βαψιμο αντιρανταρ 8, ασροκ τορπιλ 4, Πυραυλοι Βλημματα 35 εκ. Χονδρικα ολα αυτα. Οτι μπορουμε απο το εμποριο. Μπορουμε να μειωσουμε τις απαιτησεις του καθε συστηματος, πχ ταχυτητα, ισχυ ρανταρ, αριθμο εκτοξευτων, τουρκικο φθηνο χαλυβα, οτι πληρωσεις παιρνεις

Αγύριγο κεφάλι

Συμφωνώ με όσα διαπιστώνει ο Ναύαρχος. Όμως, ΠΛΕΟΝ, εδώ στην Ελλάδα ΕΛΛΕΙΠΕΙ το: "Διά του ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ" υπό των Κραταιών πρώτα και ιδία στις περιόδους τους που αισθάνονται αυτοί ΙΣΧΥΡΟΙ.__________Μόνο αυτό θα ΣΥΝΕΓΕΙΡΕΙ πλέον τον κόσμο!______Ουδείς προσφέρεται να "ΘΥΣΙΑΣΕΙ" τα κεκτημένα του, διά το ΚΟΙΝΟ όφελος, το ορθώς εννοούμενο ως "κοινό όφελος"!.. _____Βαρέθηκε ο λαός και κουράστηκε από λόγια. Ένας λαός, που ΥΠΟΧΩΡΕΙ από άποψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ και που αν και είναι εύκολο να το διανοηθεί (και το διανοείται) αυτό που λέω, ΔΕΝ μπορεί όμως να ΤΟ ΠΕΙ και να το εκφράσει!..________(ΟΥΤΕ αυτό!.._______Δυστυχώς!.. Πρέπει προσέτι να μας βάλλει σε περίσκεψη ΚΑΙ το γεγονός αυτό!..).

νηρέας

Αυτά που αναμασούν οι πολιτικοί η δεν βλέπουν. Ξεκαθάρισε ο Ναύαρχος .Καθαρές κουβέντες .

To θέμα είναι

Τι έκανε όσο ήταν Ε.Ε. (εν ενεργεία)? Έξω από το χορό, τραγουδάμε συμπαθέστατε Κε Ναύαρχε? Θυμάμαι καλά ότι συνυπογράφατε μνημόνιο με τεμπελχανάδες συνδικαλιστές με εντολές της πολιτικής ηγεσίας ναι ή όχι? Δυστυχώς αυτά έχουν το όνομά σας επάνω κ η μελάνι δε θα σβηστεί.. Δώσατε πάτημα να θυσαυρίσει ο αρχινονός των ναυπηγείων της Ελευσίνας..

ENDIE

Όπως τα είπες , παραμύθια από έναν ακόμη απόστρατο , που διατυμπανίζει κατόπιν εορτής! Όταν έπρεπε το έπαιζες ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ! Οι όποιες μάχες ξεκινούν από ψηλά και κερδίζονται από τη βάση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

topaloudi

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις συνομιλίες των δραστών - Ο 21χρονος Ροδίτης καλείται να δώσει κωδικούς από  δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις πλατφόρμες gmail.com και hotmail.com αλλά και το login name και password στον λογαριασμό που τηρεί στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης facebook