Μυτιλήνη: Το πρώτο νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Μυτιλήνη: Το πρώτο νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Σε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τέσσερις νηπιαγωγοί, σε δυο τμήματα εκπαίδευσης 39 συνολικά νηπίων

Ένα νηπιαγωγείο, το πρώτο σε χώρο φιλοξενίας, ξεκίνησε να λειτουργεί στον καταυλισμό των προσφύγων και των μεταναστών στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, ένα δημοτικό χώρο φιλοξενίας στη Λέσβο με περισσότερους από 1.100 σήμερα φιλοξενουμένους, που χαρακτηρίζεται πρότυπο και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα.

Ήδη εκεί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τέσσερις νηπιαγωγοί, σε δυο τμήματα εκπαίδευσης 39 συνολικά νηπίων. Παρουσιάζοντας σήμερα τη δομή ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης είπε ότι τις επόμενες μέρες επίκειται και η λειτουργία και τρίτου τμήματος αφού αναμένεται να απαντήσουν αν αποδέχονται το διορισμό τους άλλοι τρεις νηπιαγωγοί.

Η λειτουργία και του τρίτου τμήματος θα σημάνει το ότι και τα 63 νήπια που ζουν στον καταυλισμό θα έχουν υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης.

Η νέα Δομή Υποστήριξης Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ-νηπιαγωγείο) υλοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης «Ένταξη Προσφυγοπαίδων ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης του υπουργείου Παιδείας.

Λειτουργεί ως παράρτημα του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης. «Στόχος μας, είπε ο κ. Καλάργαλης, είναι να λειτουργήσει και η ΔΥΕΠ δημοτικού σχολείου έτσι ώστε και αυτό το καινούργιο “χωριό” της Μυτιλήνης με τους περίπου 1.100 κατοίκους να παρέχει στα παιδιά του την εκπαίδευση που δικαιούνται και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε».

Στην παρουσίαση σήμερα της ΔΥΕΠ-νηπιαγωγείο παραβρέθηκε ο διευθυντής του καταυλισμού Σταύρος Μυρογιάννης, ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Λέσβου Μιχάλης Ταμβακέλλης, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κατερίνα Στρατάκη και πολλοί εκπαιδευτικοί από το χώρο της προσχολικής αγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ? ?

Abdulrahman Rashaad

Nαι ειναι προσφυγες ρε φασιστα χρυσαυγιτη!

μπετοβλακας

εκεί θα βαλουν και το Νόμπελ

Ότι ψηφίζεις παίρνεις

Ας γίνει Τούρκικο το νησί... δεν με νοιάζει καθόλου!

τζιζζζ

αντε βρε και να κανετε και λυκειο,ο κοντος με το μουστακι αλα Αινσταιν και η κερα Τασια δεν θα πανε?

Πρώnv τoξότns vυv X.A.

Άντε, σας εύχομαι και δήμαρχο Πακιστανό εκεί στην Μυτιλήνη!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης