Εξώδικα σε Τσίπρα - Κοτζιά - Καμμένο και νέα συλλαλητήρια για το θέμα των Σκοπίων

Εξώδικα σε Τσίπρα - Κοτζιά - Καμμένο και νέα συλλαλητήρια για το θέμα των Σκοπίων

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβέρνηση και η απόφαση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, να θέσει υπό την αιγίδα του το συλλαλητήριο που ανακοινώθηκε για τις 18/3/2018 από οργανώσεις της ομογένειας, έξω από την έδρα του ΟΗΕ 

Εξώδικα στην κυβέρνηση, τρίτο συλλαλητήριο, και στο βάθος τοπικά δημοψηφίσματα, με την υποστήριξη δήμων της βόρειας Ελλάδας, σκέφτονται φορείς Μακεδόνων προκειμένου να αποτρέψουν συμφωνία με τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους.

Την ίδια ώρα “πονοκέφαλο” προκαλεί στην κυβέρνηση και η απόφαση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, να θέσει υπό την αιγίδα του το συλλαλητήριο που ανακοινώθηκε για τις 18/3/2018 από οργανώσεις της ομογένειας, έξω από την έδρα του ΟΗΕ. 

Η κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια και η απόρριψη της πρότασης να τεθεί η πιθανή συμφωνία με τους γείτονες στην κρίση του ελληνικού λαού, οδηγεί την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής, σε νέες κινήσεις προκειμένου να αποτρέψουν το “ξεπούλημα” όπως καταγγέλλουν. 
Έχοντας ως δεδομένο πως η πλειοψηφία των δήμων στην βόρεια Ελλάδα, έχει εκδώσει ψηφίσματα κατά  της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων και πως τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  όσο και η οικεία Περιφερειακή Ένωση Δήμων ακολουθούν την ίδια γραμμή, στο τραπέζι έχει πέσει ευθέως το ενδεχόμενο διεξαγωγής τοπικών δημοψηφισμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ν.3852/2010 (“Καλλικράτης”) που αρκεί απόφαση Δ.Σ για να προχωρήσει. Ωστόσο χρειάζεται χρόνος για την διεξαγωγή τους, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι αναγκαίες  εφαρμοστικές διατάξεις για τον έλεγχο νομιμότητας της προκήρυξης, τη διαδικασία της ψηφοφορίας, την ανακοίνωση του αποτελέσματος κ.λπ.).

“Όντως προβλέπεται από τη νομοθεσία η διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων. Ωστόσο αυτή η διαδικασία εμφανίζει σημαντικά προβλήματα, όπως η μεγάλη αποχή, ο συντονισμός και το κυριότερο δεν υπάρχει χρόνος, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Ζάεφ θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα, οπότε μας πιέζει ο χρόνος” λέει στο ΘΕΜΑ ο κ.Γεώργιος Τάτσιος, πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ, επαναλαμβάνοντας το αίτημα προς την κυβέρνηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα “Να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων” και επιλογές ως απάντηση τα “Ναι” ή “Οχι”.

ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ

Ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, βρίσκονται  τα εξώδικα που του απέστειλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής, ζητώντας του να μη αποδεχτούν  συμφωνία με τα Σκόπια, που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” και να σεβαστούν τη βούληση της πλειοψηφίας, όπως αποτυπώθηκε στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις για το θέμα των Σκοπίων. “Φυσικά και η Εξωτερική Πολιτική   ασκείται από την Κυβέρνηση. Όταν όμως σχεδόν 2 εκ. λαού βγαίνει στο δρόμο να φωνάξει για μη χρήση του όρου Μακεδονία και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αντιτίθενται για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, τότε μια δημοκρατική κυβέρνηση οφείλει να προσαρμόζεται στη βούληση του κυρίαρχου λαού και να ασκεί την Εξωτερική Πολιτική που επιθυμεί ο λαός που την εξέλεξε” λέει ο κ.Τάτσιος.
Στα εξώδικα παραθέτονται μια σειρά από επιχειρήματα, για τους λόγους που η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χαρίσει το όνομα στα Σκόπια,  καταλήγοντας με την επισήμανση, πως ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, συνιστά “αδίκημα εσχάτης προδοσίας” και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επισείει ισόβια κάθειρξη ακόμη και ... θάνατο σε εμπόλεμη περίοδο.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
Οι διοργανωτές των δύο μεγαλειωδών συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, συντονίζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρίτου συλλαλητηρίου εφόσον η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της για σύνθετη ονομασία με τα Σκόπια, που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Όπως ανακοινώθηκε, για τον καλύτερο συντονισμό των επόμενων κινήσεων, συστήθηκε ενιαίο συντονιστικό όργανο, υπό την ονομασία : «Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», που αποτελείται από πρόσωπα που είχαν καθοριστικό ρόλο στις πετυχημένες κινητοποιήσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως ο Μιχάλης Πατσίκας, η Νίνα Γκατζούλη, ο Όθωνας Ιακωβίδης, ο Δημήτρης Φιλιππίδης κ.α. “Το αν θα γίνει τρίτο Συλλαλητήριο το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από τις περιστάσεις. Τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να αξιοποιηθεί η φωνή του λαού των δύο Συλλαλητηρίων ως μοχλός πίεσης προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας” αναφέρει από την πλευρά του ο κ.Μιχάλης Πατσίκας.

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Εκτός συνόρων, ομογενειακές οργανώσεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση Τσίπρα, να μην υποχωρήσει από την εθνική θέση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του 1992, για μη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Έτσι μετά τα πρόσφατα  συλλαλητήρια στην Γερμανία (Στουτγκάρδη, Μόναχο, Ντύσσελντορφ), Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο), Σουηδία (Στοκχόλμη). Αυστρία (Βιέννη), Αυστραλία (Μελβούρνη)  κ.α. ακολουθούν κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με ιδιαίτερο συμβολισμό. Η απόφαση του αρχιεπίσκοπου Αμερικής Δημήτριου, να στηρίξει και να λάβει το λόγο στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς της ομογένειας στις 18/3/2018 στο πάρκο δίπλα από τα Ηνωμένα Έθνη, δεν περνάει απαρατήρητη, ειδικά μετά τη δημόσια έκκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για “νηφαλιότητα και  αυτοσυγκράτηση”. Είναι η πρώτη φορά μετά το συλλαλητήριο ττου 1993 για τη Μακεδονία στο ίδιο σημείο, που η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης επιχειρεί να διοργανώσει μία μεγάλη κινητοποίηση για το εθνικό θέμα. Μία εβδομάδα νωρίτερα, την Κυριακή 11/3/2018 συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά, έξω από το Ελληνικό Γενικό Προξενείο. “Μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα στείλουμε μήνυμα κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας και από τη Νέα Υόρκη. Με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων” λέει στο ΘΕΜΑ η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κυρία Νίνα Γκατζούλη. 

  
Δείτε εδώ την εξώδικη δήλωση 
 

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Μαρία

Επιτέλους διαβάσαμε και μια ευχάριστη είδηση ομοψυχίας και πατριωτισμού!

ΕΛΛΗΝ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ 80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ! ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!

Αγύριγο κεφάλι

Η Διεθνής του Παγκόσμιου ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, που παρατηρεί εκ του μακρόθεν και από ψηλά τις αντιδράσεις των ΦΑΣΙΣΤΩΝ αλλά και όσων (Μη ΦΑΣΙΣΤΩΝ) κινούνται με την ίδια "λογική" σε όσα ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ο ίδιος ΕΠΙΤΗΔΕΣ κατά καιρούς σκηνοθετεί σε διάφορες Χώρες, βλέποντας την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ εδώ στην Ελλάδα (ΚΑΙ στην Τουρκία, ΚΑΙ στα Σκόπια), ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ της και λέει "ωραία τους έχουμε"! _"Κοιμούνται τον ύπνον του "πατριώτη", όλοι τούτοι"!________"Είναι έτοιμοι να αγοράσουν από εμάς ΟΠΛΑ γιά να πάνε να σκοτωθούνε σαν ΒΛΑΚΕΣ"!__________"Και εμείς θα τους πάρουμε όλα τα ΛΕΦΤΑ στο τέλος, θα τους πάρουμε και τα πετρέλαια"!..____________"Ωρέ Είναι ...καλά ΒΟΔΙΑ αυτοί"!..

Αμεσα

Αγυριγε τα ψυχοφαρμακα για το παραληρημα γρηγορα.

Αγύριγο κεφάλι

Να τα πάρεις εσύ ΦΑΣΙΣΤΑ!

@Αγύριγος___αντιφασίστας!

Aχ..αχ...αχ...! Μόλις βλέπω σε σχολιάκι την λέξη ΦΑΣΙΣΤΑ(!!!!) καταλαβαίνω ότι είσαι εσύ!!!!!

@15.02 !!#@

H ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΦΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ Η' ΝΑ ΑΛΑΞΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ !!

Πονοκεφαλο

Να εχουν οι προδοτες Συριζα Ανελ ετσι. Γιατι εδωσαν πολυ Αερα στους ΓυφτοΣκοπιανους! Να του κοπει ο Αερας του βλαχοΣκοπιανου. Ζαεφ.

Ιωάννης

Όλα τα καθάρματα, όλοι οι ανθέλληνες-αλλόφυλλοι-δεινάστες, γιουσουφάκια-γενίτσαροι(σήμερα αποκαλούνται "αλληλέγγιοι, συλλογικότητες, ΜΚΟ" νέα ονομασία-ορολογία εκμοντερνισμένη και πιο ευρωπαική, ιδιότητα όμως ίδια) εν τη ενώση εις βάρος του απαίδευτου και δύσμοιρου ελληνικού λαού. Μας καταστρέφουν μέρα με τη μέρα-λεπτό προς λεπτό. Και υπάρχουν και πάλι δυστυχώς δούλοι που τους ακολουθούν πιστά ασχέτως αν τους τα' χουνε πάρει όλα! Ο απόλυτος εφιάλτης, η "τέλεια" προδωσία που συντελείται τόσο σε οικονομικό τομέα όσο και σε πνευματικό. Η ηθική πλέον εξαλείφθηκε, η ιστορία αμφισβητείται, η διαφθορά και η αρπαγή καλπάζει, η διαστροφή επιβάλεται δια νόμου, η χριστιανική πίστη αλλοιώνεται και διώκεται μετα μανίας απ' τους "εκλεκτούς" υπηρέτες στοών και ξένων πρεσβειών, το έθνος αλλοώνεται προς χάρην της λεγόμενης πολυπολιτισμικότητας της νέας τάξης-αταξίας πραγμάτων-άλλαλων και μπάλαλων όπως έλεγε και ένας Άγιος ρακένδυτος παππούλης κάπου κάπως κάποτε, η νεολαία-νεολέρα πιστή στα κελεύσματα της "νέας εποχής του υδροχόου" ως προς το κομμάτι του υλισμού και λατρείας ειδώλων σελέμπριτις-μουσικής βιομηχανίας-τάσεων μόδας κ.ο.κ.,αθλητικών καταστάσεων σε βαθμό να χωρίζονται οι απαίδευτοι "νεοέλληνες" σε ομάδες-συνδέσμους και να μαντρώνονται σε γήπεδα(αυριανές φυλακές μαζών όταν θα αρχίσουν-ήδη αρχίσανε οι διώξεις όσων θα αντιστέκονται σε όλο αυτό τον συρφετό) χωρίς να δούνε το τι παίζεται έξω απ' τα γήπεδα εις βάρος τους πάντα, η εκμάθηση της πουστιάς -διαστροφής σε νεαρές ηλικίες ως και καλά "δικαίωμα" δικαίωμα στην ανωμαλία το σωστόν σε σχολεία-γυμνάσια-λύκεια-πανεπιστήμια ακόμη και σε νήπια-προνήπια(μεγαλύτερο έγκλημα απ' αυτό δεν υπήρξε σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, ακόμη και οι πιο "στυγνοί δικτάτορες" δεν σκέφτηκαν τέτοιο καθαρά δαιμονικό σχέδιο), το ξεπούλημα πιτ-μπαρά θαλάσσειων και μη οικοπέδων προς χάρην της "ευμάριας και συνήπραξης των λαών"(που ακούστηκε αυτό πάλι- βλέπε Μπενάκι ορκωμοσία Κάουτσκι Παπούλια) και πάει λέγοντας. Κάπου Κάπως Κάποτε θα λένε κάποιοι στο αβέβαιο "μέλλον"(αν υπάρξει και κάτι τέτοιο) για εμάς.

Μακάρι να σταματήσουν τον προαναγγελθέντα "θανατο

A....να δούμε τι θα καταφέρετε και εσείς ωρέ ..ομογενείς ...γιατί εμάς μέχρις στιγμής δεν μας πήραν στα ..σοβαρά ντόπιοι και ξένοι Προδότες!

ΜΠΡΑΒΟ

Μην τους αφηνετε σε χλωρο κλαρι τους ξεφτιλισμενους συριζανελ και και κατι λαμογια απο ΡΗΜΑΔ, ΠΟΤΑΜΙ , ΠΑΣΟΚ κ.λπ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w25-211751anastasiades

Μιλώντας στο πρακτορείο Xinhua, ο Κύπριος μπρόεδρος είπε πως οι κινεζικές επενδύσεις βοήθησαν τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου, που είχε σχεδόν καταρρεύσει, να εξέλθει από την οικονομική κρίση του 2012-2013