Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου: Το «χρυσόμαλλο» ζεύγος, η αποδόμηση και η επόμενη μέρα

Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου: Το «χρυσόμαλλο» ζεύγος, η αποδόμηση και η επόμενη μέρα

Τι σκέφτονται να πράξουν οι δύο σύζυγοι και πρώην υπουργοί μετά την αποκαθήλωσή τους εν μια νυκτί -Το «πάρτι» στα social media για το επίδομα και οι σκέψεις για το μέλλον τους

Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου: Το «χρυσόμαλλο» ζεύγος, η αποδόμηση και η επόμενη μέρα
Την ημέρα που η Ράνια Αντωνοπούλου ορκιζόταν αναπληρώτρια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο σύζυγός της κύριος Δημήτρης Παπαδημητρίου, την παρακολουθούσε διακριτικά να υπογράφει, φορώντας τα περίφημα κόκκινα γυαλιά της.

Η δική του υπουργοποίηση ήλθε ενάμιση χρόνο και δύο μήνες μετά, όταν κλήθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τον ανάλογο θώκο στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Διήρκησε μέχρι την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, όταν λίγες ώρες μετά την αποπομπή της συζύγου του για το περίφημο επίδομα ενοικίου των 1000 ευρώ το μήνα, υπέβαλλε και αυτός την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Κλείσιμο
Ούτως ή άλλως όπως διαχέεται από το περιβάλλον του «χρυσόμαλλου» ζεύγους με την πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, δεν είχε άλλη επιλογή.

Μετά την «θύελλα» που ξέσπασε για το επίδομα ενοικίου που ελάμβανε η πρώην υφυπουργός για το διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στο Κολωνάκι και την αμετροέπεια που ήταν διάχυτη στην απάντησή της, ο δρόμος ήταν ένας.

Κάτι που θα διαπίστωσαν και στην σύντομη-χωρίς ονομαστικές αναφορές-τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα τους, κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στην Τρίπολη, όπου είπε: «Ότι γίνεται νόμιμα δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες».
Δεν ήταν φυσικά ο μόνος που έγινε έξαλλος με την αποκάλυψη ότι το πλουσιότερο ζευγάρι της Κυβέρνησης, με εισοδήματα το 2015 450.000 ευρώ, καταθέσεις που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ και επενδύσεις που ξεπερνούν τα 3.000.000 δολάρια, έπαιρνε και επίδομα ενοικίου!  

Το πάρτι που στήθηκε στα social media από την Κυριακή δεν είχε τελειωμό και οι χρήστες «γλέντησαν» κανονικά τους δύο πάμπλουτους οικονομολόγους.

Δείτε τα χαρακτηριστικά tweets




















Η επόμενη μέρα
Το «καταλαβαίνω την επιδότηση ενοικίου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι δουλειά κάνουν στην κυβέρνηση οι Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου» αποτυπώνει ανάγλυφα το συμπέρασμα από τα πολιτικά πεπραγμένα του ζεύγους κατά την διάρκεια της θητείας τους.

Μιας θητείας που έληξε εκκωφαντικά με τον πλέον αρνητικό τρόπο για τους δύο συζύγους που πλέον σκάφτονται σοβαρά την επόμενη ημέρα στην ζωή τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απόφαση φυγής από την Ελλάδα τις αμέσως επόμενες ημέρες και όχι τουλάχιστον πριν τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες έχουν.
Καλά πληροφορημένες πηγές από τον κύκλο του κυρίου Παπαδημητρίου λένε ότι σκέφτεται σοβαρά να αφοσιωθεί περισσότερο στην συγγραφή βιβλίων και λιγότερο στην ακαδημαϊκή του καριέρα.

Σε ό,τι αφορά την σύζυγό του, θεωρείται βέβαιο από το περιβάλλον της, ότι θα αναζητήσει εν καιρώ τον επόμενο επαγγελματικό της σταθμό, σε κάποιο διεθνή οργανισμό η οργάνωση εντός των Ευρωπαϊκών συνόρων.

Αυτό θα γίνει αν τελικά το ζευγάρι αποφασίσει να μην επιστρέψει μόνιμα στην Αμερική, όπου ζούσαν και εργάζονταν για χρόνια, αλλά προτιμήσει να επισκέπτεται τις ΗΠΑ περιοδικά.
Για κάποιους φίλους τους δεν θα αποτελέσει έκπληξη να έχουν ως βάση τους την Ελλάδα, αφού ο Δημήτρης Παπαδημητρίου λατρεύει την Σύρο και την εξαιρετικής αισθητικής κατοικία που διαθέτει το ζευγάρι στο νησί.

Την θεωρεί το πλέον κατάλληλο μέρος για να μπορεί να συγκεντρωθεί απερίσπαστος στο γράψιμο νέων βιβλίων, συντροφιά με την γυναίκα της ζωής του και την εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Ποιος ξέρει; Εκεί μπορεί και να ξεχάσουν το περίφημο επίδομα για το ενοίκιο του διαμερίσματος στο Κολωνάκι, που εισέπραττε η κυρία Αντωνοπούλου ως εκατομμυριούχος υπουργός της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης για το… θεάρεστο έργο της, με τα πενιχρά αποτελέσματα, αυτά για τα οποία ζήτησε να κριθεί, αρνούμενη να παραιτηθεί.
Κάποιοι-ελάχιστοι είναι η αλήθεια-την καταλαβαίνουν. Με την στάση που κράτησε και παραφράζοντας την κλασική ατάκα του Σπύρου Καλογήρου προς τον Νίκο Κούρκουλο, στην κινηματογραφική «Λόλα» η απάντηση της στο αίτημα του πρωθυπουργού να παραιτηθεί θα μπορούσε να είναι «Δεν γίνεται αυτό. Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη…» 
          
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης