Ρύθμιση αναγνώρισης γλωσσομάθειας αραβικών στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ρύθμιση αναγνώρισης γλωσσομάθειας αραβικών στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η εν λόγω διάταξη, κρίθηκε ως απολύτως επιβεβλημένη διότι η Αραβική γλώσσα ομιλείται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων και οι δεσμοί της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο είναι ιστορικοί και ταυτόχρονα διανοίγονται δρόμοι εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας

Ρύθμιση από το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για αναγνώριση της αραβικής γλώσσας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «An-Najah National University της Nablus».

Με το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ρυθμίζεται και το θέμα της αναγνώρισης της γλωσσομάθειας της Αραβικής γλώσσας. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το θέμα της πιστοποίησης ρυθμίζεται με πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου «An-Najah National University της Nablus» επιπέδου άριστης (Γ2/C2), πολύ καλής (Γ1/C1), καλής (Β2) και μέτριας γνώσης (B1). Η εν λόγω διάταξη, κρίθηκε ως απολύτως επιβεβλημένη διότι η Αραβική γλώσσα ομιλείται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων και οι δεσμοί της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο είναι ιστορικοί και ταυτόχρονα διανοίγονται δρόμοι εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας.

Αναλυτικά η ρύθμιση προβλέπει οτι: «Η γνώση της Αραβικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2/Β2 και μέτρια B1/Β1) αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό αντίστοιχου επιπέδου του Πανεπιστημίου «An-Najah National University της Nablus» ως εξής:
Certificate of the Arabic Language Proficient Level – C2
Certificate of the Arabic Language Advanced Level – C1
Certificate of the Arabic Language Experienced Level – B2
Certificate of the Arabic Language Intermediate Level – B1»

Εως σήμερα το ΤΕΙ Αθήνας είναι επίσημα το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποίησης της Γλωσσομάθειας της Αραβικής Γλώσσας για όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Τουρκίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και το Πανεπιστήμιο Πειραιά είχε συζητηθεί για να γίνει κέντρο Πιστοποιήσης.

Πριν από περίπου δύο χρόνια ,υπεγράφη και τυπικά στην Αθήνα από τον τότε πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, Καθηγητή Μιχάλη Μπρατάκο και τον Πρύτανη και Εκτελεστικό Πρόεδρο του An-Najah National University of Nablus, Καθηγητή Maher Natsheh, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δυο ιδρυμάτων.

Η Αραβική γλώσσα είναι μια από τις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ, η έκτη σε πλήθος ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο και ομιλείται από περίπου 250 εκατομμύρια ανθρώπων, σημαντικό ποσοστό των οποίων κατοικούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στη Σουηδία, για παράδειγμα, τείνει να γίνει η δεύτερη ομιλούμενη γλώσσα μετά την εθνική. Στην Ελλάδα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, (ΕΡΤ, Αθήνα 9.84, ΑΠΕ-ΜΠΕ) έχουν εκπομπές και σελίδες στην Αραβική, ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Ελληνικός Στρατός και άλλοι Οργανισμοί, τη διδάσκουν στα Διδασκαλεία τους.

Οπως επισημάνθηκε πολλοί άνθρωποι, επιστήμονες, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Τουρκίας, έχουν σπουδάσει ή σπουδάζουν την Αραβική, αφού αποτελεί ή θα αποτελέσει σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο στην καριέρα τους. Όμως οι γνώσεις τους αυτές δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να πιστοποιηθούν από έναν επίσημο και κατάλληλο φορέα. Η Συμφωνία του ΤΕΙ Αθήνας με το An-Najah National University of Nablus δίνει λύση στο πρόβλημα αυτό, αφού παρέχει επίσημο Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Κυνικός

Η είδηση δεν θα ήταν κακή αυτή καθαυτή, αν δεν είχαμε αυτό το Ισλαμο-Κομμουνιστικό Καθεστώς στην εξουσία, το οποίο σαφώς απεργάζεται λιβανοποίηση της Ελλάδας. Άρα, το να προβάλλεται η διδασκαλία των αραβικών δεν είναι κάτι ουδέτερο...Έχει σχέση με τις ιδεοληψίες του Καθεστώτος Συριζανέλ...

Αραβικοι τιτλοι τελους

Προετοιμαζουν οι Συριζαιοι την λιβανοποιηση αυτου που θα μεινει απο την Ελλαδα. Ειπαμε διαμελισμος, και μετα οτι μεινει ισλαμικο χαλιφατο. Α ρε Νικηφωρε Φωκα που να ζουσες και να εβλεπες αυτα τα χαλια. Παντως τα εκατομμυρια που παιρνει ο Γαβρογλου απο τους σπονσορες των τζιχαντιστων πρεπει να ειναι παρα πολλα.

@Αραβικοι τιτλοι τελους14/02/201817:07

Καλά... Ό, τι πεις!!! Άλλωστε ο γιατρός έχει πει να σου λέμε πάτα ΝΑΙ!!!

Παντως

Ετσι κι αλλιως εχετε μαθει απο το αφεντικο και τα ΟΧΙ να τα κανετε ΝΑΙ. Ετσι δεν ειναι Αχμετ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elas-592x330

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό όταν διαπίστωσαν ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής από τον τακτικό ανακριτή Πρωτοδικών Άμφισσας για παράβαση του νόμου περί όπλων