Κύπρος: Για Ρωσία και UNIFIL η αυριανή Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ

Κύπρος: Για Ρωσία και UNIFIL η αυριανή Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι οι navtex αφορούν δύο περιοχές βόρεια και νότια του τεμαχίου 3 της ΑΟΖ, και όχι περιοχή εντός του τεμαχίου 3

Κύπρος: Για Ρωσία και UNIFIL η αυριανή Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ
H Navtex, με την οποία δεσμεύονται αύριο το απόγευμα περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ, αποτελεί ικανοποίηση αιτήματος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ για τον Λίβανο UNIFIL και της Ρωσίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία για διενέργεια ασκήσεων. 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός εξωτερικών από τη 1η Μαρτίου Νίκος  Χριστοδουλίδης διευκρίνισε ότι οι navtex αφορούν δύο περιοχές βόρεια και νότια του τεμαχίου 3 της ΑΟΖ, και όχι περιοχή εντός του τεμαχίου 3, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Κλείσιμο
«Σύμφωνα με την ακολουθούμενη διαδικασία, έχουν υποβάλει αίτημα στην Κυπριακή Δημοκρατία ως την αρμόδια αρχή για να δεσμεύσει περιοχές. Πρόκειται για συνήθη διαδικασία», είπε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται διπλωματικές προσπάθειες σε σχέση με το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, μετά την παρεμπόδιση της πορείας του πλοίου-γεωτρύπανου της ΕΝΙ να φτάσει στον στόχο «Σουπιά». Το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στην περιοχή αναμένεται επίσης να τεθεί αύριο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά τη συνάντηση που θα έχει με την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο  Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι υπάρχουν διπλωματικές προσπάθειες σε εξέλιξη και να αναμένουμε τα αποτελέσματα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης