Κυπριακή Navtex για αύριο δίπλα στην περιοχή που δέσμευσαν οι Τούρκοι

Κυπριακή Navtex για αύριο δίπλα στην περιοχή που δέσμευσαν οι Τούρκοι

Η έκταση η οποία δεσμεύεται είναι 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η διάρκεια της από τις 15:30 ως τις 17:30 το απόγευμα

To Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου εξέδωσε Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά  στα θαλάσσια τεμάχια 3 και 13 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η έκταση η οποία δεσμεύεται είναι 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η διάρκεια της από τις 15:30 ως τις 17:30 το απόγευμα. 

Με δεδομένο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σπανίως πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή, εικάζεται ότι μπορεί να υπάρξει συμμετοχή πλοίων άλλων χωρών (πιθανόν της Ιταλίας).  Στην ανατολική Μεσόγειο περιπολούν πολλά πλοία ευρωπαϊκών χωρών που μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη UNIFIL.

Εν τω μεταξύ το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 παραμένει στη περιοχή και ανεφοδιάζεται δια ελικοπτέρων. Η εταιρεία ENI αναμένει την κίνηση του γεωτρύπανου προς το θαλάσσιο τεμάχιο 3 στον στόχο «Σουπιά» για να κάνει προγραμματισμένη γεώτρηση η οποία παρεμποδίζεται από τουρκικά πλοία. 

Η Τουρκία έχει δεσμεύσει παρανόμως τη περιοχή με Navtex έως τις 22 Φεβρουαρίου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Σε περίπτωση καθυστέρησης της γεώτρησης ενδεχομένως να υπάρξει αναβολή γα άγνωστο χρονικό διάστημα αφού το Saipem 12000 έχει ανειλημμένη υποχρέωση στο Μαρόκο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ioannis

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόπτονται οι Κύπριοι για τα πετρέλαια, αφού δε θέλουν ένοπλες δυνάμεις. Οι μισθοί του δημοσίου να είναι σταθερά στις 3-4000 και ας πάει και το παλιάμπελο. Θα κλάψουν λίγο να έρθουν άλλοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, ποιος ξέρει με τι είδους παραχωρήσεις. Όσο δεν επενδύετε σε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, όχι σε επίπεδο μισθών αλλά σε εξοπλισμό, τεχνολογία και εγχώρια παραγωγή αυτές θα είναι οι εξελίξεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tourkoimes

Ελεύθερος θα αφεθεί ο  συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση που αποτελεί «πιλότο» και για τους υπόλοιπους και ισοδυναμεί με χορήγηση ασύλου και σε κείνους - Θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα 

sin5

Στις δηλώσεις τους οι συνταξιούχοι υπογράμμισαν πως ο νόμος Κατρούγκαλου είναι για τα σκουπίδια - Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας φυλάσσεται αυστηρά μετά την επίθεση του  «Ρουβίκωνα»

6
farmaka1

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιριών απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό - Περιγράφουν με μελανά χρώματα το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης, την εκτίναξη της συνταγογράφησης και την τιμολόγηση των σκευασμάτων