Δολοφονία ενεχυροδανειστή: «Δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, ήταν η κακιά η ώρα», λένε συγγενείς των κατηγορουμένων

Δολοφονία ενεχυροδανειστή: «Δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, ήταν η κακιά η ώρα», λένε συγγενείς των κατηγορουμένων

Μοίραζαν συγνώμες στην οικογένεια του θύματος - Ο πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων να αποδίδει την εμπλοκή του γιου του στη δολοφονία στην.. κακιά στιγμή

Δολοφονία ενεχυροδανειστή: «Δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, ήταν η κακιά η ώρα», λένε συγγενείς των κατηγορουμένων
Καμία απάντηση για το πως ο 30χρονος ενεχυροδανειστής Γιώργος Κοτσιλίδης, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στη Δαφνη, δεν μπόρεσαν να δώσουν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, συγγενείς κατηγορουμένων για το αποτρόπαιο έγκλημα που κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Αντίθετα, οι μάρτυρες ζητούσαν συνεχώς συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού άνδρα, που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα, δείχνοντας μάλιστα ως «εγκέφαλο» της αποτρόπαιας δολοφονίας τον τρίτο εκ των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων Κ. Αραπάκη.

Τραγική φιγούρα μέσα στη δικαστική αίθουσα η μητέρα του θύματος,η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της ζώντας ξανά τα όσα εφιαλτικά έζησε μετά το χαμό του γιου της και την σύλληψη των κατηγορουμένων.

Κλείσιμο
Η δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη που έχει χαρακτηριστεί ως «δολοφονία μέσω Facebook», είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο όταν τον Απρίλιο του 2014, οι γονείς και η αδελφή του νεαρού άνδρα τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη.

Κεντρικό πρόσωπο στην όλη υπόθεση είναι η 27χρονη, σήμερα, κατηγορουμένη Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία φέρεται να ...ψάρεψε το θύμα μέσω Facebook, καταφέρνοντας να έρθει στη συνέχεια σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα ότι ήθελα να τον γνωρίσει και να έχουν ερωτική συνεύρεση. Μαζί της, το εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου «μοιράζονται» τρεις ακόμη κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης.

Σε πρώτο βαθμό η νεαρή κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη και το δικαστήριο της επέβαλλε κάθειρξη 22 ετών. Οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι της καταδικάστηκαν σε ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη ο καθένας.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 27χρονη φέρεται να αντάλλασε ερωτικά μηνύματα με το θύματα μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας ως δόλωμα και βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους συγκατηγορουμένους της να δολοφονήσουν τον 30χρονο άνδρα και να αφαιρέσουν από το διαμέρισμά του 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.


«Δεν γνωρίζω, δεν ρώτησα»

Σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσαν συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων που όμως δεν είχαν τίποτα να εισφέρουν σχετικά με το πως έγινε το έγκλημα. Σχεδόν κανείς τους, αν και γονείς των φερομένων ως «πρωταγωνιστών» της δολοφονίας δεν ρώτησαν, όπως κατέθεσαν, επισταμένα τους κατηγορούμενους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η δολοφονία.

Όλοι ωστόσο μοίραζαν αφειδώς ...συγνώμες στην οικογένεια του θύματος με τον πατέρα μάλιστα ενός εκ των κατηγορουμένων να αποδίδει την εμπλοκή του γιου του στη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή στην . ..κακιά στιγμή!

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Ο γιος μου πήγε να κλέψει και όχι να δολοφονήσει, ήταν μικρός παρασύρθηκε. Έχω χάσει και εγώ την κόρη μου, είμαι καμμένη και εγώ. Τους καταλαβαίνω...», κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα του κατηγορουμένου Γ. Μάρκου.

Πρόεδρος: Πως ενεπλάκη ο γιος σας στην υπόθεση;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω.

Πρόεδρος: Τότε τι ήρθατε σήμερα να μας πείτε εδώ;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω πολλά πράγματα.

«Χίλια συγγνώμη από την οικογένεια. Ο γιος μου δεν πήγε να σκοτώσει πήγε να κλέψει. Έχει τρία παιδιά, κοίταγε την οικογένειά του. Να βγει η αλήθεια, αν έχει σκοτώσει να πάει ισόβια αλλά δεν το έκανε», κατέθεσε από την πλευρά του ο πατέρας του έτερου κατηγορουμένου Δ. Θεοδώρου.

Πρόεδρος: Αφού πήγαν να κλέψουν γιατί ο άνθρωπος βρέθηκε δολοφονημένος;

Μάρτυρας: Ο γιος μου αφού τον κλέψανε τους φώναζε αφήστε τον...Έχει τρία παιδιά και οικογένεια.

Πρόεδρος: Ας τα σκέφτονταν πριν πάει στο σπίτι του θύματος.

Μάρτυρας: Ο γιος μου δεν τον ακούμπησε ....έψαχνε το σπίτι. Τον Κοτσιλίδη, ο Αραπάκης τον σκότωσε με κεφαλοκλείδωμα ....όχι με την μονωτική ταινία...

Πρόεδρος: Ποιος έβαλε την ταινία στο στόμα του θύματος;

Μάρτυρας: Όχι ο γιος μου. Οι υπόλοιποι τρεις για να τον δέσουν, όχι για να τον σκοτώσουν. Σας παρακαλώ να βγει η αλήθεια.

Πρόεδρος: Πως θα βγει η αλήθεια όταν ο ένας το ρίχνει στον άλλο;

Μάρτυρας: Ο γιος μου απλά έκλεψε ...

Πρόεδρος: Προκύπτει ότι την μονωτική ταινία την είχε προμηθευτεί ο γιος σας....

Μάρτυρας: Δεν ξέρω, εμένα μου είπε: «Μπαμπά τον σκοτώσανε»

Εισαγγελέας: Σας είπε ο γιος σας ότι πριν το κεφαλοκλείδωμα είχαν κάνει το θύμα μαύρο στο ξύλο;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Γιατί δεν έφυγε ο γιος σας από το σπίτι;

Μάρτυρας: Μα πως να τους άφηνε; Θα τους πιάνανε. Ο γιος μου δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα...

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά περίμενε αυτούς που βάψανε τα χέρια τους με αίμα...

«Τον σκότωσε ο Αραπάκης»


Η σύζυγος του Δ. Θεοδώρου έδειξε και εκείνη προς την πλευρά του κατηγορουμένου Κ. Αραπάκη, υποστηρίζοντας πως «όπως όλα δείχνουν» εκείνος δολοφόνησε τον 30χρονο ενεχυροδανειστή. «Ο σύζυγός μου μέσα από τη φυλακή μου είπε τα πάντα. Μου είπε ότι δεν τον ακούμπησε τον άνθρωπο, ότι πήγανε να κλέψουνε», ανέφερε η μάρτυρας.

Η ίδια είπε ακόμη στην κατάθεσή της: «Οι άλλοι του είπαν που πήγαιναν όταν πια ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο σύζυγος μου μπήκε στο διαμέρισμα και αμέσως κατέβηκε κάτω με τα λεφτά. Οι άλλοι δυο έμειναν στο διαμέρισμα. Η Σταματάκη περίμενε κάτω. Ο σύζυγος μου μου είπε ότι πήγε να βγάλει την ταινία από το στόμα του ανθρώπου αλλά δεν τον άφησε ο Αραπάκης».


Τι κατέθεσε ο εξομολόγος της Σταματάκη

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιερέας εξομολόγος της Α. Σταματάκη, ο οποίος ανέφερε πως η κατηγορούμενη «έκανε το λάθος και πήγε για να κλέψουν αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία». Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, η κατηγορούμενη δεν ήταν στο διαμέρισμα αλλά περίμενε έξω. «Έχει περάσει πολλά ...έχει μετανιώσει πικρά ...», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Τέλος, ο πατριός του κατηγορούμενου Κ. Αραπάκη κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι δεν ήταν σε θέση να οργανώσουν «αυτή τη δουλειά». Ο μάρτυρας ανέφερε: «Πιστεύω ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός». Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει συγκεκριμένο πρόσωπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης