Έγκλημα στο Facebook: Ισόβια στους δολοφόνους του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη

Έγκλημα στο Facebook: Ισόβια στους δολοφόνους του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη

Και επιπρόσθετη ποινή κάθειρξης 12 ετών - 22 χρόνια κάθειρξης στη γυναίκα-«αράχνη» της συμμορίας - Όλο το ιστορικό και οι δραματικές λεπτομέρειες του άγριου φονικού

Έγκλημα στο Facebook: Ισόβια στους δολοφόνους του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη
Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 12 έτη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους τρεις κατηγορουμένους για τη δολοφονία του άτυχου ενεχυροδανειστή, Γιώργου Κοτσιλίδη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, δεμένος χειροπόδαρα στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013.

Στη γυναίκα-«αράχνη», δε, που κατηγορείτο για την υπόθεση και βρέθηκε στο εδώλιο μαζί με τους τρεις άντρες, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την εγκληματική πράξη.

Για τη δολοφονία κατηγορούνται τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι, όπως ομολόγησαν, τον πλησίασαν μέσω Facebook και στη συνέχεια κατάφεραν και μπήκαν σπίτι του, τον έδεσαν χειροπόδαρα με μονωτική ταινία και ένα κομμάτι της το πέρασαν στο λαιμό και στο στόμα του.

Κλείσιμο
Μην μπορώντας να αναπνεύσει, ο άτυχος Κοτσιλίδης ξεψύχησε από ασφυξία έπειτα από λίγα λεπτά, ενώ οι δράστες έφευγαν ανενόχλητοι από το σπίτι, με λεία 139.000 ευρώ και δύο κιλά χρυσαφικά.

Το ιστορικό των καταθέσεων

Ανατριχιαστική ήταν η κατάθεση του πατέρα του άτυχου 30χρονου, Κώστα Κοτσιλίδη, ο οποίος περιέγραψε την στιγμή που αντίκρισε το άψυχο σώμα του γιου του.


Η γυναίκα που άφησε ανοιχτή την πόρτα για να μπουν οι συνεργοί της

«Πήρα το μαχαίρι και έκοψα τη μονωτική ταινία. Στο λαιμό ήταν τυλιγμένη πολλές φορές. Ήταν ήδη νεκρός, όταν τον βρήκαμε. Το πιο φρικτό πράγμα για έναν πατέρα είναι να έχει πίσω του τους δολοφόνους του γιου του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του θύματος στην κατάθεσή της τόνισε πως το γιο της οι δράστες ήθελαν να τον σκοτώσουν.

«Ο γιος μου δεν αντιστάθηκε. Ήθελαν να τον σκοτώσουν. Πιστεύω ότι η γνωριμία δεν έγινε μέσω Facebook, αλλά ότι το τηλέφωνο της κατηγορουμένης το έδωσε στο παιδί μου ένας φίλος του».

Οι απολογίες

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι έριχναν το φταίξιμο ο ένας στον άλλο, χωρίς να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη για τον άδικο χαμό του 30χρονου.

Αποδέχθηκαν τη ληστεία, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τον Θεό και την οικογένεια Κοτσιλίδη, αρνήθηκαν όμως ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το νεαρό ενεχυροδανειστή.


Οι δράστες που έδεσαν και φίμωσαν τον άτυχο 30χρονο

Χαρακτηριστική ήταν η ομολογία ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στο δέσιμο με μονωτική ταινία, αλλά περιέγραψε τον φρικιαστικό τρόπο με τον όποιο έδεσαν το θύμα. «Του έδεσαν το στόμα και το λαιμό τόσο σφικτά που γύριζαν τη μονωτική ταινία γύρω-γύρω... πατώντας το κεφάλι του θύματος».

«Την ώρα που θα έκανα σεξ μαζί του, οι άλλοι θα έμπαιναν στο σπίτι»

Η γυναίκα της υπόθεσης, η οποία μπήκε στο σπίτι πρώτη,μ στην απολογία της εξήγησε το σχέδιο των δραστών.


Ο πατέρας του θύματος Κώστας Κοτσιλίδης

«Το σχέδιο ήταν να μπω στο σπίτι, και την ώρα που θα έκανα σεξ μαζί του, οι άλλοι τρεις θα έκλεβαν. Εγώ όμως δεν ήθελα να το κάνω. Άνοιξα την πόρτα και έφυγα. Κατέβηκα κάτω και άκουσα το παιδί να φωνάζει. Τρομοκρατήθηκα! Δεν έκανα τίποτα! Δεν άγγιξα το θύμα».

Εισαγγελέας έδρας: «Ανθρωποκτόνος ο δόλος τους»

«Ήταν αδιάφορο για τους κατηγορούμενους εάν θα επιφέρουν το θάνατο του Κοτσιλίδη. Αν δεν είχαν προαποφασίσει το θάνατό του, θα έμπαιναν στο διαμέρισμα όταν ήταν άδειο. Ο δόλος τους ήταν ανθρωποκτόνος».


Ένας από τους δράστες του εγκλήματος στην Δάφνη

Η εισαγγελέας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι κατηγορούμενοι γνώριζαν την καλή οικονομική κατάσταση του θύματος και τις προτιμήσεις του στις εύσωμες γυναίκες.

Έτσι, χρησιμοποίησαν την 24χρονη ως δόλωμα, προκειμένου να μπει στο σπίτι και να αφήσει την πόρτα ανοιχτή, με κατάληξη τον τραγικό θάνατο του 30χρονου ενεχυροδανειστή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης