Ανυπεράσπιστο λόγω... capital controls το μοντέλο που πιάστηκε με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
 Ανυπεράσπιστο λόγω...  capital controls το μοντέλο που πιάστηκε με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Τα 11.000 ευρώ που κατάφερε να συγκεντρώσει η οικογένειά της Ειρήνης Μελισσαροπούλου μέσω δωρεών δεν μπορούν να αποσταλούν στον δικηγόρο, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 100.000 ευρώ

Παγιδευμένη στους περιορισμούς των capital controls, που εμποδίζουν μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα στο εξωτερικό, είναι η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου. 

Το μοντέλο από τη Μυτιλήνη, που πιάστηκε στις 22 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 2,6 κιλά κοκαΐνης, παραμένει στις φυλακές ανηλίκων της χώρας χωρίς δικηγόρο, καθώς η οικογένειά της δεν μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει η πληρωμή του. Ετσι, αν και βρέθηκε Βρετανός νομικός να την εκπροσωπήσει, το θέμα κολλάει στη μεταφορά ρευστού και για τον λόγο αυτό οι γονείς της αναμένεται να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να τους επιτραπεί να στείλουν σε πρώτη φάση τα 11.000 ευρώ που ζητά ως αμοιβή ο δικηγόρος της κόρης τους. 
Χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από έρανο που έκανε η οικογένειά της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις της υπόθεσης. 

Η μεταφορά της κόκας, αξίας περίπου 300.000 ευρώ, κρυμμένης σε ένα σακίδιο πλάτης, είναι κατά τις τελωνειακές υπηρεσίες του Χονγκ Κονγκ σοβαρό παράπτωμα, το οποίο τιμωρείται με πρόστιμο έως και 5 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (640.000 δολάρια ΗΠΑ) και ποινή ισόβιας κάθειρξης. 
Τα capital controls και το Λογιστήριο του Κράτους


Οταν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου το 19χρονο μοντέλο έπεφτε στα δίχτυα των Αρχών του Χονγκ Κονγκ, ο εφιάλτης για την οικογένειά της και για την ίδια μόλις ξεκινούσε. Μόνο τα χρήματα που απαιτούνται για τους δικηγόρους ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ποσά που φαντάζουν αστρονομικά για μια μέση οικογένεια της Μυτιλήνης που με μεγάλες δυσκολίες καταφέρνει να τα βγάζει πέρα. Ο πατέρας της είναι αστυνομικός και η μητέρα της νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας της Λέσβου, δύο μισθοί που ίσα-ίσα φτάνουν για μια τετραμελή οικογένεια, αφού εκτός από την Ειρήνη το ζεύγος Μελισσαρόπουλου έχει και ένα 8χρονο αγόρι. Η 19χρονη Ειρήνη, μια κοπέλα που κάθε άλλο παρά περνούσε απαρατήρητη, με το απολυτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης στο συρτάρι ήθελε να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει μακριά... 

«Η οικογένεια αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια του κόσμου προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για τη νομική εκπροσώπηση της Ειρήνης. Η ανταπόκριση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Συγκεντρώθηκαν περίπου 11.000 ευρώ, τα οποία επαρκούν μόνο για την πρώτη φάση του δικαστηρίου, για να πληρωθεί δηλαδή ο Βρετανός δικηγόρος που βρέθηκε. Μετά χρειάζονται και άλλα», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» πρόσωπο από το στενό περιβάλλον της 19χρονης και συνεχίζει: «Οι γονείς της έχουν απελπιστεί γιατί προκύπτει ένα ακόμη πρόβλημα. Δεν μπορούν να στείλουν τα χρήματα στο Χονγκ Κονγκ λόγω των capital controls. Ετσι λοιπόν καθυστερούν η πρόσληψη του δικηγόρου και οι αιτήσεις που αναμένεται να κάνουν για την έκδοση της Ειρήνης στην Ελλάδα. Αυτό που θα κάνουν τις επόμενες ημέρες είναι αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να τους επιτραπεί να μεταφέρουν το ποσό της αμοιβής». 

Στις 12 Δεκεμβρίου η οικογένεια της 19χρονης μέσω του δικηγόρου της στην Ελλάδα Σάκη Κεχαγιόγλου εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα έξοδα και η αμοιβή διακεκριμένων ποινικολόγων του Χονγκ Κονγκ που θα την εκπροσωπήσουν από τώρα και θα παραστούν στη δίκη που πρόκειται να διεξαχθεί είναι ιδιαίτερα υψηλά. Οι δε γονείς της (αστυνομικός και νοσηλεύτρια στη Μυτιλήνη) αδυνατούν να καλύψουν έστω και μέρος των δεκάδων χιλιάδων δολαρίων ή ευρώ που θα απαιτηθούν. Εν όψει όλων των ανωτέρω, η οικογένειά της δι’ εμού και μετά από σχετική παράκληση εκατοντάδων επωνύμων και ανωνύμων πολιτών, ανακοινώνει τον αριθμό λογαριασμού που διατηρεί η μητέρα της Ειρήνης, Αικατερίνη Κουκούλα, στη Eurobank και ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι θελήσουν να συμβάλουν στη συγκέντρωση του ποσού που θα χρησιμοποιηθεί για να έχει η Ειρήνη μια ευπρόσωπη υπεράσπιση. 

Τράπεζα: EUROBANK. 
Ον/μο: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ, του ΧΡΗΣΤΟΥ
IBAN: GR 280 260 725 0000 150 101 362 739».

Η σύλληψη και η αίτηση αποφυλάκισης 


Oπως προαναφέρθηκε, οι γονείς της Ειρήνης Μελισσαροπούλου έχουν πολλές ημέρες να επικοινωνήσουν μαζί της και να πληροφορηθούν σε τι κατάσταση είναι η κόρη τους. «Η τελευταία φορά που μίλησαν είναι πριν από δύο εβδομάδες για μόλις 10 λεπτά. Αυτή είναι η δυνατότητα που έχουν στην επαφή για κάθε μήνα. Η Ειρήνη προμηθεύεται προπληρωμένες τηλεφωνικές κάρτες και τα απολύτως απαραίτητα από το ελληνικό προξενείο», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» πρόσωπο της οικογένειας και προσθέτει: «Βρισκόμαστε στο σκοτάδι.

Την τελευταία φορά που μίλησαν μαζί της κατάλαβαν ότι η κόρη τους ήταν φοβισμένη και τρομαγμένη. Ο φόβος την έχει καταλάβει. Οι γονείς προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να πάνε να τη δουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τον Βρετανό δικηγόρο για τις επόμενες νομικές κινήσεις τους». 

Στα τέλη Νοεμβρίου η 19χρονη, μέσω δικηγόρου, καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης, όμως το δικαστήριο την απορρίπτει. Η υπεράσπιση είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης ύψους 11.000 ευρώ. 

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά ενώπιον του δικαστή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτησή της απορρίφθηκε διότι είναι ξένη υπήκοος και θεωρήθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει από το Χονγκ Κονγκ. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την πρόσληψη του Βρετανού δικηγόρου αναμένεται να καταθέσει εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης και παράλληλα να ζητήσει την έκδοσή της στην Ελλάδα. 

Μέχρι τότε, όμως, ο δρόμος είναι μακρύς και τα έξοδα μεγάλα. «Οταν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο και ανάλογα με τις ημέρες που θα κρατήσει η δίκη, η οικογένεια θα χρειαστεί να καταβάλει περίπου 100.000 ευρώ. Χρήματα που δεν υπάρχουν και δύσκολα θα βρεθούν», λέει άτομο από το περιβάλλον της 19χρονης. 

ΣΧΟΛΙΑ (103)

Σαν γονιός

Εγώ προσωπικά,δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση των γονιών της. Αλλά,ούτε στην δική της. Όπως δεν θα ήθελα να είναι ούτε το παιδί μου. Ας μην κρίνουμε γιατί ποτέ δεν ξέρουμε....Και όχι,δε την δικαιολογώ,ούτε επικροτώ αυτό που έκανε. Απλά,καλό θα ήταν να μη λέμε μεγάλες κουβέντες,δεν ξέρουμε αν κάποια στιγμή,βρεθούν τα παιδιά μας στη θέση της και εμείς στη θέση των γονιών της.

BimboTheBushPiloto1972

Ολα ειναι ψέματα.- Η κοπέλα δεν χρειάζεται δικηγόρο,ούτε έρανο, μα ούτε και το καπιταλ κοντρόλ ειναι πρόβλημα για αυτήν.Οσο για τα 30 η 50 χρονια φυλακή ας μην μιλήσουμε καλύτερα.Τωρα για παράσημο μπορεί αν ολα πάνε καλα , αλλα εσείς προβατάκια δεν θα το μάθετε ποτε

Τάσος

19 χρονών....Αυτό βλέπουμε όσοι έχουμε παιδιά...φταίμε Εμείς κ μόνο εμείς είτε είναι βαπορακι είτε χρήστης

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Μην το παρουσιάζετε σαν ωραιοποιημένο...Αρλεκιν! Η κυρία μετέφερε τον θάνατο στο σακκίδιο της...Αν ήταν δικά σας παιδιά τα πελατάκια της...έτσι θα το παρουσιάζατε?????

mike

Εσύ δηλαδή αν το παιδι σου ήταν χρήστης κόκας, θα έριχνες την ευθυνη στους εμπορους και τα βαποράκια? Και οχι στο παιδι σου για τις επιλογές του? ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΝΑ τον ιδιο που δεν καταφερες να της δείξεις τον σωστό δρόμο? Πάντα οι άλλοι φταίνε έτσι? Ποτέ εμεις!

@17:08Εσύ δηλαδή αν το παιδι σου ήταν χρήστης κόκ

Αν τα λές σ' εμένα για να τα ακούσει ο πατήρ φαμίλιας της εν λόγω ψευδομοντέλας-βαπορού.. καλά κάνεις και το κατανοώ...Αν όμως προσπαθείς να με κάνεις να νοιώθω ένοχη ...σε πληροφορώ ότι όταν οι γονείς μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά τους ...είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουν και σωστά παιδιά που δεν έχουν ανάγκη κανένα βαποράκι ή έμπορα ναρκωτικών ουσιών...

@

Κουκλαρα η Μυτιληνια...οσοι βγαζουν χολη ειναι οι κομπλεξικοι που τρωνε φτυσιμο

@13:43Κουκλαρα η Μυτιληνια...οσοι βγαζουν χολη...

Κουκλάρα ...ξεκουκλάρα κοκαϊνη κουβάλαγε με το σακκίδιο και όχι ...είδη μακιγιάζ και ψεύτικες βλεφαρίδες!!!!!

ΣΥΜΦΩΝΩ...

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ!

George

Παιδια κουρασε πολυ το θεμα αυτο.....εχετε καντατησει γραφικοι και κουραστικοι

Εχει μυρια

Να τα βαλει ο εμπορας που την εμπλεξε.

^-^

Τι να γινε με τους Ρουμάνους που τη συνόδευαν, ποιός ξέρει; Δεν ξανακούστηκε τίποτα.

Φορτομοντελο-βαπορομοντελο

Δεν ξέρω ρε παιδιά αν είναι σωστή λύση αλλά μήπως, λέω μήπως θα ήταν καλό να δώσουμε για εκμετάλλευση 50 χρόνων στο Hong Kong όλα τα λιμάνια της χώρας για μας στείλουν την πριγκίπισσα της Μυτιλήνης πίσω???Μήπως ο Κιμ Γιονγκ σε τελική αν δε συμφωνήσουν οι Κινέζοι να τους ρίξει κάνα πυρηνικό πύραυλο??Ο Ερντογαν ισως να την αγορασει για το χαρεμι του η κανας σαουδσραβας εμιρης???Ο Τραμπ να μεσολαβήσει να την πάρει για γραμματέα??Πάντως σίγουρα θα έχει μάθει πλέον η νεαρή να τρώει με ξυλάκια,μερικές λέξεις στα κινεζικα και εχει άφθονο χρόνο να μάθει Kung Fu συλλέγοντας όλες τις ζώνες.Μπορει να σπουδάσει δικηγόρος και να υπερασπιστεί μόνη της νομικά τον εαυτό της, ατελείωτος χρόνος τα ισόβια.Να ευχάριστα τον Θεό που την έπιασαν στην Κίνα και όχι στην Αίγυπτο όπως την χαζοαγγλιδα.ΥΓ:Τώρα μου ήρθε άλλη ιδέα.Μηπως με ταχεία μαθήματα κινεζικής να στέλναμε τον Σημίτη???Ολόκληρη ευρωπαϊκή ένωση κορόιδεψε με μαϊμού προϋπολογισμούς δε θα τα καταφέρει εκεί?

Χρηστος

Οσο και να την κατηγορω για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ που εκανε, οσο και να θελω να την βρισω γιατι το επαιζε μοντελο και πρασινα αλογα, ειλικρινα ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να μπορεσει να δικαστει στην Ελλαδα, να εκτισει μια μεγαλη αλλα λογικη ποινη και να μπουνε ολοι σε ταξη. Και αυτη με την ζωη της και η οικογενεια της οσο θα την περιμενουν.

ζαζα

ΕΙΔΕΣ ΚΑΝςΕΝΑΝ ΝΑ ΕΚΤΙΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΟΥΡΑΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ,ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ.

υπαρχει

Στο Ιλιον πριν κατι χρονια μια μητερα πουλησε το ενας της παιδι για 2000 τα αλλα τα εδινε σε ενα παπα για να τα βιαζει με ανταλλαγμα παλι λεφτα αυτη και ο αντρας της φαγαν πανω απο 40 χρονια φυλακισης

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης