Οργή συνδικάτων για το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο: Χωρίς μετρό, τραμ και πλοία, σήμερα

Οργή συνδικάτων για το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο: Χωρίς μετρό, τραμ και πλοία, σήμερα

Στάση εργασίας 12-3 και στον ΗΣΑΠ - Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν - Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις τη Δευτέρα

Οργή συνδικάτων για το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο: Χωρίς μετρό, τραμ και πλοία, σήμερα
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων κατά των αντιλαϊκών μέτρων του πολυνομοσχεδίου
, με αιχμή τη διάταξη που οδηγεί στο ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος.

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, μετ' εμποδίων θα κινηθεί το επιβατικό κοινό στην Αθήνα. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο το
μετρό
Κλείσιμο
(γραμμή 2 και 3) και το τραμ ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ).

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ς με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01  έως τις 24:00.

Κανονικά θα εκτελούν τα δρομολόγια τους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι υγειονομικοί οι οποίοι αντιδρούν στα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που συνοδεύουν το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα Παρασκευή  όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα. Στην Αθήνα στις 12μ.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 12μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Λαύριο στις 11π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Κορυφώνονται την Δευτέρα οι κινητοποιήσεις
Τη Δευτέρα, ημέρα που το επίμαχο νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και στα τρόλεϊ αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ενώ σε νέα απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Την ίδια μέρα θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν οι πτήσεις  μεταξύ 12 - 3 το απόγευμα.

Η ΓΣΕΕ που έχει αποστείλει  υπόμνημα στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου  στο οποίο αναλύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης