Δίκη Δαφέρμου - Κάντα για την προμήθεια των Κορνέτ ζητά η Εισαγγελέας

Δίκη Δαφέρμου - Κάντα για την προμήθεια των Κορνέτ ζητά η Εισαγγελέας

Οι δυο κατηγορούμενοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις σε ποινικό διαστήριο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δείχνει η αντεισαγγελέας εφετών Ιωάννα Ζωγράφου στον έμπορο όπλων Κωνσταντίνο Δαφέρμο αλλά και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα, σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας των αντιαρματικών τύπου Κορνέτ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι δυο κατηγορούμενοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις σε ποινικό δικαστήριο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αντίθετα, θα πρέπει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο γιος του Κ. Δαφέρμου και ένας ακόμη εμπλεκόμενος.

Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες των δικαστικών αρχών και συγκεκριμένα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων για την προμήθεια των Κορνετ διακινήθηκε μαύρου χρήμα ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, ο Α. Κάντας είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 ευρώ που αντιστοιχεί περίπου στο 3% της συνολικής αξίας της αγοράς.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Κ. Δαφέρμος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η αγορά των Κορνέτ έγινε με νόμιμες διαδικασίες και υπήρξε συμφέρουσα για το Δημόσιο.

Πλέον, τον τελικό λόγο έχει το συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί για την παραπομπή η μη των κατηγορουμένων με βούλευμά το

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boutaris

Μέσω ανακοίνωσης, η "Πρωτοβουλία" τονίζει πως "η οργανωμένη βίαιη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώς Γούλα, ενώ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ασκώντας τα θεσμικά καθήκοντά τους, αποτελεί πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού"

g20

Ο 26χρονος είχε καταδικαστεί για ληστεία, κλοπή και παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και επτά μηνών με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Εύβοιας