Δίκη Δαφέρμου - Κάντα για την προμήθεια των Κορνέτ ζητά η Εισαγγελέας

Δίκη Δαφέρμου - Κάντα για την προμήθεια των Κορνέτ ζητά η Εισαγγελέας

Οι δυο κατηγορούμενοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις σε ποινικό διαστήριο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δείχνει η αντεισαγγελέας εφετών Ιωάννα Ζωγράφου στον έμπορο όπλων Κωνσταντίνο Δαφέρμο αλλά και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα, σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας των αντιαρματικών τύπου Κορνέτ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι δυο κατηγορούμενοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις σε ποινικό δικαστήριο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αντίθετα, θα πρέπει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο γιος του Κ. Δαφέρμου και ένας ακόμη εμπλεκόμενος.

Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες των δικαστικών αρχών και συγκεκριμένα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων για την προμήθεια των Κορνετ διακινήθηκε μαύρου χρήμα ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, ο Α. Κάντας είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 ευρώ που αντιστοιχεί περίπου στο 3% της συνολικής αξίας της αγοράς.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Κ. Δαφέρμος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η αγορά των Κορνέτ έγινε με νόμιμες διαδικασίες και υπήρξε συμφέρουσα για το Δημόσιο.

Πλέον, τον τελικό λόγο έχει το συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί για την παραπομπή η μη των κατηγορουμένων με βούλευμά το

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astyn

Πρόκειται για έναν 36χρονο Ρομά από την Καλαμάτα που ταυτοποιήθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Καρδαμύλης, ως αυτός που είχε προσπαθήσει να τρυπώσει στο κοσμηματοπωλείο ανοίγοντας τρύπα στο ξύλινο δάπεδο του σπιτιού κάτω από το οποίο στεγάζεται