Ο Γιάννης Ταφύλλης διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας με 45.000 ευρώ το χρόνο

Ο Γιάννης Ταφύλλης διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας με 45.000 ευρώ το χρόνο

Είχε προηγηθεί η θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κατά την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν καταγγείλει προγενέστερη εμπλοκή του στον ευαίσθητο τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων

Ο Γιάννης Ταφύλλης διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας με 45.000 ευρώ το χρόνο
Στη θέση του διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας(ΚΕ.ΜΕ.Α) με ετήσιες αποδοχές 45.000 ευρώ τοποθετείται ο πρώην γενικός γραμματέας στα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ταφύλλης με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Τόσκα. Μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του τον περασμένο Αύγουστο από τη θέση του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ο κ. Ταφύλλης αξιοποιείται σε ένα ακόμα σημαντικό πόστο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα επόμενα τρία χρόνια. Είχε προηγηθεί η θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν καταγγείλει προγενέστερη εμπλοκή του στον ευαίσθητο τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Πλέον τα καθήκοντα του απόστρατου της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην υπεύθυνου του τομέα Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν στη διεύθυνση και στο συντονισμό των τομέων του ΚΕ.ΜΕ.Α, του επιστημονικού, ερευνητικού και συμβουλευτικού φορέα. Σκοπός του ΚΕ.ΜΕ.ΑΕ, που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με έδρα την Αθήνα εποπτευόμενο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχοντας διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, είναι η διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας καθώς και η εκπόνηση μελετών, ιδίως σε στρατηγικό επίπεδο, για θέματα που αφορούν την Πολιτική Ασφάλειας, όπως επίσης και η παροχή υπηρεσιών, γνωμοδοτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα, σε θέματα ασφάλειας γενικότερα. Ο φορέας αυτός συστάθηκε στο πλαίσιο της αξιοποίησης των γνώσεων και των εμπειριών, που απέκτησαν οι ελληνικές Αρχές Ασφαλείας, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης