Σκάνδαλο Energa: Παραμένει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος

Σκάνδαλο Energa: Παραμένει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος

Απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της κάθειρξης 21 ετών που του είχε επιβληθεί για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power

Σκάνδαλο Energa: Παραμένει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος
Παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο ψυχιατρείο των φυλακών, όπου νοσηλεύεται τους τελευταίους μήνες, ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο της Energa - Hellas Power, καθώς σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, απέρριψε και πάλι την αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της 21ετούς κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το δικαστήριο προχώρησε στην απόρριψη του αιτήματος αναστολής, υιοθετώντας πλήρως τη σχετική εισαγγελική πρόταση και κρίνοντας ότι ο 39χρονος επιχειρηματίας αν βρεθεί εκτός φυλακής είναι ύποπτος να τελέσει και νέα αδικήματα. Παράλληλα, τα μέλη του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών έκριναν ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που ο 39χρονος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει και λόγω των οποίων κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών δεν πρόκειται να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη. 

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία έδωσαν «μάχη» στο δικαστήριο ώστε να γίνει δεκτή η αίτησή του. Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση του Αρ. Φλώρου ανέφερε πως οι εταιρίες Energa και Hellas Power είχαν ανείσπρακτες απαιτήσεις. «Αυτές έχει δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να τις απαιτήσει ο ΛΑΓΗΕ από τους πελάτες. Ήδη προχωρεί στην άσκηση αγωγών. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς γιατί είναι ύψους 80 εκ. ευρώ. Με την πρωτόδικη απόφαση το ποσό αυτό έχει περιληφθεί στα υπεξαιρεθέντα. Αυτό είναι το νέο στοιχείο» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπεράσπιση. 

Κλείσιμο
Ακόμη, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου επιχειρηματία τόνισε στο δικαστήριο πως για να προχωρήσουν οι αστικές διαδικασίες, η παρουσία του Αρ. Φλώρου είναι απαραίτητη. «Είναι εκείνος που ανακάλυψε το πρόβλημα στην οριακή τιμή συστήματος. Εμείς ως νομικοί δεν έχουμε να εισφέρουμε κάτι. Έχουν διοριστεί δυο καθηγητές πανεπιστημίου αλλά είναι απαραίτητη η παρουσία του για τις τεχνικές γνώσεις», υποστήριξε η υπεράσπιση.

Πρόεδρος: Και δεν τα ξέρουν οι πραγματογνώμονες;
Υπεράσπιση: Τα ξέρουν αλλά τον χρειαζόμαστε εμείς οι δικηγόροι. Είναι 79 εκατ. ανείσπρακτα και υπάρχουν 30 εκατ. στο ταμείο παρακαταθηκών. Δεν θα υπάρχει απαίτηση στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό. Το κρίσιμο θεμα είναι το αν πράγματι οφείλονται τα ποσά.

Αρ. Φλώρος: «Αφήστε με να βγω, δεν μπορώ να λειτουργήσω ως
άνθρωπος»

Το λόγο πήρε όμως στο δικαστήριο και ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος για να υποστηρίξει το αιτημά του περί αναστολής στην εκτέλεση της ποινής του. Όπως είπε, χρειάζεται να βρεθεί εκτός φυλακής για να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ακόμη επικαλέστηκε τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και λόγω των οποίων κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. 

Ανέφερε, μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτησή του: «Μένω στη Φιλοθέη με τους γονείς μου. Δεν είμαι παντρεμένος. Πήγαινα κανονικά στο δικαστήριο. Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72. Έχω μόνιμη κατοικία...Εκεί που είμαι εκτός από τις πιέσεις, δε μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνηγόρους μου. Είχα μια εταιρία με 120 άτομα προσωπικό. Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζήτημα. ...Δε μπορώ να λειτουργήσω σαν άνθρωπος. Δεν μπορώ στο ψυχιατρείο. Νιώθω αδύναμος. Είναι η πιο κρίσιμη μάχη της ζωής μου η Διαιτησία και δεν είμαι έξω να αποδείξω ότι μου οφείλουν και δεν οφείλω. Αισθάνομαι μια τρομερή ψυχολογική πίεση. Με θλίβει το γεγονός αυτό. Έχω φτάσει σε ψυχολογικό τέλμα».

Στο δικαστήριο, κατέθεσε όμως και ένας συνεργάτης του επιχειρηματία στην εταιρεία Energa. Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο Αρ. Φλώρος δεν αντιμετωπίζει κάποιο παθολογικό πρόβλημα αλλά προβλήματα διαχείρισης της κατάστασής του. «Θεωρεί -και πιστεύω πως έχει δίκιο - ότι υποστεί μια αδικία. Ήταν ένας πολύ ενεργός νέος επιχειρηματίας. Ήξερε όσα λίγοι. Σε όλες τις διαβουλεύσεις με τη ΡΑΕ τον φώναζαν. Ειδικά στην οριακή τιμή συστήματος είχε ανακαλύψει λάθος στο μαθηματικό τύπο» ανέφερε ο μάρτυρας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είναι κατηγορούμενος και για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power Γ. Αντωνόπουλου. Η δίκη αυτή έχει ξεκινήσει και αναμένεται τον ερχόμενο Ιανουάριο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης